Vuosikokous 17.2.2023

Savon Paistinkääntäjät ry vuosikokous pidettiin 17.2.2023 klo 18.00, Ravintola Gastrobar B/P:ssä, Asemakatu 1b, 70100 Kuopio

Vuosikokous pidettiin 17.2.2023 klo 18 Ravintola Gastrobar B/P:ssä, Asemakatu 1b, 70100 Kuopio. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen säännöissä kohdassa 11. määrtellyt vuosikokousasiat. 

Vuosikokouksessa hyväksyttiin tilikauden 2022 tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapauus hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille. Lisäksi hyväksyttiin 2023 toimintasuunnitelma sekä talousarvio.

Yhdistyksen hallituksessa valittiin jatkamaan samat henkilöt, kuten oli tilikaudella 2022.

Bailli de Savo, Juhani Simpanen
Vice-Chancelier, Petri Kangasperko
Vice-Chargé de Presse, Erkka Isotalo
Vice-Chargé de Missions, Mikko Rosendahl
Vice-Echanson, Markku Haapakoski
Vice-Conseiller Gastronomique, Eero Karjalainen
Vice-Conseiller Culinaire, Jaakko Sauvola 

Kokouksen jälkeen nautittiin uuden Gastrobar B/P:n erinomainen menu. Ilta aloitettiin keittiön tervehdyksellä, jossa ankanmaksapatee oli saanut lisukkeeksi kirsikkaa. Alkujuomana toiminut Crémant kuohuviini sopi tähän myös mukavasti. Varsinainen alkupala oli Pesolan Sonnitartar, joka oli saanut mukaan ruusua ja shalottia. Tämän kanssa juomana toimi Domaine Joseph Pinot Noir. Erinomainen aloitus.

Seuraavaksi tuli täydelliseen kypsyyteen valmistettu matikka, savuisessa madeliemessä. Ja lisukkeena tässä Palsternakkaa ja Vihreää omenaa. Viiniksi Fostmeister-Zilliken Riesling, joka oli oikein onnistunut valinta maukkaan kalaruoan kumppaniksi. 

Pääruokana oli sitten Pesolan Pihvisonnin sisäfilettä, joka oli kääritty murkkeen sisälle. Lisukkeena madeirekastiketta ja selleri-tryffeliterriiniä. Tässä juomana sitten Cheteau Chatain Montagne Saint-Emilion 2014 maukas punaviini. Pääruoka oli nappisuoritus kaikkien osa-alueiden kohdalla. Ennen jälkiruokaa suut raikasteltiin puolukkaparfaitilla. 

Jälkiruoaksi tuli sitten Selleri-pralineparfait, jossa lisukkeena männynkerkkää ja spelttiä. Jälkiruokaviininä tähän Jean Vesselle Ratafia ja jälkiruoka oli makuilotulituksen täydellinen päätös. 

 Kiitokset Gastrobariin Teemulle tiimeineen sekä kaikille tilaisuuteen osallistuneille

Terveisin, 

Juhani Simpanen, Bailli de Savo