Cordero Asado

Cordero Asado on suosittu espanjalainen ruoka, joka on erityisen suosittu Espanjassa joulun aikaan. Meillä syksy tekee tuloaan ja Cordero Asado on loistava makuelämys syksyn pimeisiin iltoihin sopivan viinin kera. Resepti on yksinkertainen, kunhan noudatamme tiettyä kultaista sääntöä……………Käytämme laadukasta lihaa raaka-aineena.

Cordero Asado (=paistettua lammasta) valmistuu helposti yhdessä suuressa uunivuoassa tai syvällä pellillä. Varaa tarjolle hyvää leipää, jotta voit dippailla vuoasta viimeisetkin paistoliemen pisarat.

Tästä se lähtee….


  • 4 karitsanpotkaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 8 perunaa
  • 4 tomaattia
  • 8–10 salottisipulia
  • 4 dl valkoviiniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 8 oksaa tuoretta timjamia
  • ¾ dl oliiviöljyä


  • Taputtele karitsanpotkien pinta kuivaksi talouspaperilla ja asettele potkat laakeaan uunivuokaan tai syvälle, leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  • Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuori perunat. Halkaise tomaatit puoliksi. Kuori salottisipulit.
  •  Asettele perunat ja kasvikset vuokaan potkien väliin.
  •  Kaada vuokaan valkoviini. Murskaa laakerinlehtiä hieman ja lisää joukkoon.
  • Ripottele pinnalle suola ja pippuri, lisää tuoreet timjaminoksat. Valuta päälle oliiviöljy. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 3 tuntia.
  • Ota folio pois ja nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes lihan pinta on kauniisti ruskistunut.
  • Anna vetäytyä 5–10 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele tuoreella timjamilla, rouhaisulla mustapippuria myllystä ja halutessasi tilkalla oliiviöljyä.

Loistavan tasapainoisia viinejä Cordero Asadon pariksi ovat esimerkiksi Ribera del Dueron alueen Paraje Penalobos (El Lagar de Isilla) tai Bodegasin NEO punaviinit. Viineissä on mukavan kypsät ja maukkaat tanniinit, jotka tasapainottavat mukavan makuelämyksen Cordero Asadon kanssa.