Voudin kirjeet

Voudin kirje kevään -23 ohjelmasta

Kevättalvi ja kevät ovat upeita vuodenaikoja linnunlauluineen ja kirkkaine päivineen. Grillikausikin on jo alkanut, parsat ovat kaupoissa ja pian on taas terassit auki. Nyt on valoisaa.

CdR Lahden kotisivuilta löytyy keväälle paljon varsinaisia tapahtumia ja myös yhteistyökumppaniemme järjestämiä tilaisuuksia. Sivuillamme kannattaa käydä katsomassa millaisia tilaisuuksia on tulossa. 

https://www.rotisseurs.fi/voutikunnat/lahti/

Kevään tapahtumaan ti 18.4. Vanajanlinnaankin ehtii vielä pikaisesti ilmoittautua mukaan, tervetuloa.

Kilpipäivätapahtuma on Lahden torilla la 22.4. klo 11.00 – 13.00 missä kilpiravintolat ja yhteistyökumppanimme myyvät maistuvia pikkupaloja. Toivon runsasta osanottoa tapahtumaamme torille ja muistakaa ottakaa käädyt kaulaan. Vietämme aikaa yhdessä ja kerromme harrastuksestamme ohikulkijoille sekä maistelemme makupaloja. Tarvitsemme kilpipäivään talkooväkeä klo 9.30 ja myös klo 13.00 jälkeen, jotta tilaisuus onnistuu. Otan ilmoittautumisia ilolla vastaan.

Saimme aiemmin talvella aamupalakutsun Ulkoministeriöön 27.4.2023 klo 9.00 – 10.00. Tässä UM aamupalatapahtumassa on pieni epävarmuustekijä olemassa. Alustavasti suunnittelimme melko omatoimista yhteismatkaa aamujunalla Helsinkiin ja siellä raitiovaunulla Katajanokalle. Aamiaisen jälkeen käymme Kaisaniemen Kasvitieteellisessä puutarhassa ja sitten lounaalla. Tämä retki tulee nopealla aikataululla, toivottavasti saamme lähtijöitä mukaan Ulkoministeriöön. Ilmoittautumislinkki tulee jäsensivulle pian.

Perinteinen vappubrunssi on Seurahuoneella 1.5.2023 klo 14.30. Ilmoittautumislinkki jäsentapahtumissa.

Koululaistapahtuma järjestetään Steiner-koulussa la 6.5.2023. Tilaisuuteen osallistuu 80 ruokailijaa, oppilaita on 26 ja heidän lähipiiriään 54. Koululaistapahtumaankin tarvitsemme taas talkooväkeä ja tähänkin otan vastaan ilmoittautumisia, linkki jäsentapahtumissa. Aloitamme Nikon suunnitelman mukaan klo 9.00 koululla.

Yhteinen ruuanvalmistusiltamme on Salpauksen Kulinaaritalossa 16.5.2023. Kokkailemme silloin oppilaiden kanssa parhaita herkkuja parsasta. Ilmoittautuminen tulossa.

Kesäretki on rento tilaisuus Millers BBQ:ssa Hämeenlinnan Ruununmyllylle 1.6.2023. Tämä tilaisuus on yhteistilaisuus Tampereen voutikunnan kanssa.

Bailli Honoraire Commandeur Arja Hornborgin suurta työmäärää ja periksiantamatonta intoa järjestöämme kohtaan halusimme huomioida ansaitulla tavalla. Chaine des Rotisseurs Lahden hallitus päätti kokouksessaan 5.4.2023 kutsua kunniapuheenjohtajaksi Bailli Honoraire Commandeur Arja Hornborgin. Parhaimmat onnittelut Arjalle.


edit 12.4.23 klo 10.31


Hyvät Lahden ”Rotissöörit”,

syksyisissä mutta valoisissa tunnelmissa kirjoitan hieman tauon jälkeen alkaneesta kaudestamme ja vähän tulevasta.

Kausi lähti ajoissa käyntiin elokuisella ”ostosretkellä” Vääksyyn, joka huipentui Lehmonkärjessä rapujuhlaan. Rouxissa OMGD:n upean ja nautinnollisen illallisen nautimme syyskuun lopulla. Lokakuun alkupuolella vierailimme Hämeenlinnassa ravintola Uomassa. Näihin tilaisuuksiin osallistuimme mukavasti vajaan 40:n osallistujan voimin. Kati tai oikeastaan Matti laittoi OMGD:lle kutsut muutamaan upeaan viini-tastingiin, joihin osallistuu muitakin viineistä kiinnostuneita.

 Riistailtamme 10.11. onkin sitten odotettu ja kaivattu tapahtuma, joka sai kerättyä 59 illalliselle ja 39 keittiöön. Keskiviikkona näemme miten mahduimme kokkailemaan Villen johdolla Kulinaarin keittiöihin. Syyskaudella on Kauppahallin shamppanja-tasting 27.11 josta on hiljan tullut kutsukin. Siihen tilaisuuteen en valitettavasti pääse osallistumaan. Perinteinen joululounas nautitaan Rouxissa 18.12.

Voutineuvosto on suunnitellut kevätkaudelle kiinnostavan ohjelman, joka laitetaan nettisivuillemme lähiaikoina. Siltä löytyy Sicapelle, Kulinaari, Ainoa, koululaistapahtuma, Kymin Huvila, kilpipäivä ja Savoy sekä kesäkuussa kesäretki. Toivon tulevien päivämäärien sopivan Teille kaikille – tervetuloa tilaisuuksiimme !

Hyvää ja nautinnollista syksyä toivottaen Jari Prami, voutinne


Hyvä Châine des Rôtisseurs Lahden jäsen!

Olen vakuuttunut siitä, että Jarin johdolla toimintamme saa koronan jälkeen taas uutta vauhtia ja saamme nauttia monista mielenkiintoisista tapahtumista ja yhdessäolon hetkistä.

Esitän lämpimät kiitokset voutineuvostolle erinomaisesta yhteistyöstä ja suuret kiitokset Teille arvoisat Lahden voutikunnan jäsenet saamastani luottamuksesta ja tuesta. Esitän samalla onnentoivotukseni uudelle Bailli de Lahti Jarille!

Arja Hornborg
Bailli Honoraire de Lahti


Turun suurkapitulissa elokuussa 2021 luovutettiin Bailli Honoraire de Lahti Arja Hornborgille Chaine des Rotisseurs-järjestömme hopeinen ansiomerkki, parhaimmat onnittelut!
Hyvät Lahden voutikunnan Rotissöörit,

hellekesä -22 loppui ja siirtyminen syksyyn tapahtui yhdessä yössä reilu viikko sitten. Helsingin City-kapituli vietettiin lämpimissä merkeissä. Kapituli oli hyvin onnistunut järjestelyineen, hyvä joukko Lahden voutikuntalaisia olikin todistamassa sitä. Perjantain erinomaiset kapituliesitelmät antoivat aihetta miettiä ilmastonmuutosta ympärillämme. Aiheina: Ilmasto muuttuu - muuttuuko viini? Vegaani rotissööri – tarua vai totta? Naudanlihan vastuullinen tuotanto ja käyttö – case ”Mansikki”.


Toimintamme siis alkaa taas. Rapuilta jouduttiin valitettavasti peruuttamaan pienen osallistujamäärän takia, mutta nyt ilmoittautuminen on auki Heinolan Heila tapahtumaan 20.9.2022. Lokakuussa pääsemme
valmistamaan kalaa ja äyriäisiä Koulutuskeskus Salpaukseen ma 10.10.2022. Uuden Vice-Conseiller Gastronomique Niko Nymanin johdolla valmistamme merellisiä herkkuja. Onnea vielä kerran Niko käädyistä! Myöhemmin syksyllä vierailemme Ravintola Taivaanrannassa ja Porvoon Sicapelle ravintolassa.


Olette kaikki tervetulleita tapahtumiimme. Voutineuvosto ottaisi mielellään vastaan ajatuksia vierailukohteista ja uusista ideoista toimintaamme.


Parhaimmat onnittelut uusien käätyjen ja OMGD – merkkien saajille !

Toivotan Teille kaikille oikein hyvää, aktiivista ja maistuvaa sadonkorjuuaikaa.

Jari Prami
voutinneHyvä Lahden ”Rotissööri”

Saadessani harrastajakäätyni Vierumäen talvikapitulissa vuonna 2008, en olisi mitenkään uskonut saavani koskaan näitä arvokkaita vihreitä käätyjä ja niiden tuomaa vastuuta toiminnastamme. 

Kiitän lämpimästi Bailli Honoraire Arjaa upeasta 10-vuotiskaudesta, johon mahtuu mahtavia Lahden kapituleja sekä mieliinpainuvia gourmet-tapahtumia. Tältä vahvalta pohjalta minun on hyvä jatkaa. 

Koska asun Hattulassa, Hämeenlinnan kupeessa, tulen jakamaan käytännön tehtäviä voutineuvostomme jäsenille. Yhdessä tekeminen tulee varmastikin näkymään vouti-kuntamme toiminnassa jatkossa. Lähden alkavan syksyn toimintaan oikein toiveikkaana ja lähiaikoina saammekin syksyn ohjelman valmiiksi. Hyvän ja osaavan voutineuvostomme kanssa tulemme suunnittelemaan kaikille jäsenil-lemme mielenkiintoisia ja mieleenpainuvia ruokatapahtumia. 

Odotan mielenkiinnolla myös jäseniltämme uusia ideoita toimintaamme. Toivon näkeväni illoissamme ja tapahtumissamme jatkossakin innokkaita ja iloisia jäseniä.

Parhain terveisin

Jari Prami

Bailli de Lahti