Ajankohtaista

Talviruokaa

Talvella tekee mieli tuhtia talviruokaa, patoja, höyryävää keittoa ja uunissa haudutettuja liharuokia. Mikä sopisikaan paremmin kylmään talvi-iltaan, kirpeään pakkassäähän kuin ruoka, joka lämmittää myös sisäisesti?

Minun ehdottomia suosikkiruokia ova koilua, voi padan jättää uuniin hautumaan hiihtolenkin ajaksi.

Nyt pataa uuniin. Yksi suosikeistani on Juusto-lihapata. Kannattaa kokeilla!


Raaka-aineet:

400g mureaa naudanpaistia
voita
1-2 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 porkkanaa
1 suolakurkku
1 dl hillosipulia
mustapippuria
0,5 dl kuohukermaa
300 g  juustoleipä

Ohje:

  1. Kuuutio liha ja ruskista voissa pannulla.
  2. Lisää vehnäjauhot,vesi ja lihaliemikuutio.
  3. Lisää viipaloidut porkkanat, kuutioitu kurkku ja hillosipulit.
  4. Hauduta kypsäksi. 
  5. Mausta pata mustapippurilla ja lisää kerma sekä kuutioitu juusto.
  6. Kuumenna.

Maukkaita talvipäiviä, toivoo Marjahelena/Bailli d´Kalevala