25.5.2024 Kevätretki Tuusulanjärvelle ja Krapinhoviin

Lähdemme yhdessä kulttuuripainotteiselle kevätretkelle Tuusulanjärvelle. Varaamme aikaa tutustua Tuusulan Rantatien museoihin ja nautimme myöhäisen lounaan Krapinhovissa. 

Lähtö Lahdesta Marolankadun turistipysäkiltä klo 9.00.

Paluu Lahteen noin klo 17-18.

Retki toteutuu, mikälli mukaan lähteen vähintään 25 henkilöä.

Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisö on vaikuttanut merkittävästi Suomen kulttuurihistoriaan. Monet Suomen taiteen kultakauden mestarit asettuivat asumaan Tuusulanjärven itärannalle 1800–1900 -lukujen vaihteessa.

Tuusulan rantatien varrelta ja sen liepeiltä löytyy useita Museokortti-kohteita. Vierailemme ainakin Sibeliuksien Ainolassa ja Lottamuseossa, piipahtaa voi ehtiä vielä lisäksi Halosenniemen upeassa hirsisessä erämaa-ateljeessa, Aholan kartanossa tai Taiteilijakoti Erkkolassa. Museokortin haltija tällä retkellä saa koettua monta kohdetta kerralla.

Lounaan nautimme Krapinhovin kesäisen noutopöydän antimista niin ikään historiallisessa miljöössä.

Ravintola Krapihovin Kesäpöytä lounaalla 2024

Katamme suomalaisen kesän suussa sulavia, puhtaita ja aitoja makuja tuoreista lähialueen raaka-aineista Ravintola Krapihovin ruokasaliin. Tuoreet järvikalat, sillit, raikkaat salaatit, puhtaat marjat, sienet ja hillokkeet, Krapin palvaamon lihaherkut ja makkarat lisukkeineen, kaikkea tätä on Suomen kesä. Hyvään ruokaan laitetaan kaikki mitä on, mitään vähättelemättä, mitään liioittelematta, jokaiseen makuun koko sydän.

Kaikilla on oma tarina kuljetettavanaan.

Keittiössä syntyy talon sielu, makuja ja hyvää mieltä ja huolenpitoa.
Kaikki tuotteemme ovat laktoosittomia ja gluteiinittomia ellei toisin mainita.

Krapihovin ruokasalin lounaskattaus klo 14.00 alkaen

Lauantaisin pääruoka katetaan noutopöytään – hinta on 48,00 €/hlö

Kuohuvista koskista, järvistä ja merestä
Lasimestarin silakoita, lipstikkasilliä, sitruuna-kevätsipulisilliä
Raakakypsytettyä lohta ja kesän versoja
Hauki-katkaraputerriiniä ja tuorekurkkukastiketta

Krapin puutarhasta

Salaatti paprikasta, artisokasta ja Saloniemen salaattijuustosta
Krapin salaatti kesän parhaista antimista ja mansikka-balsamiviinietikkakastiketta
Puutarhan erivärisiä tomaatteja, varhaissipulia ja ranskankermaa
Kesäkurpitsaa, parsaa, sokeriherneitä ja retiisiä
Perinteisiä Salmen kurkkuja

Krapin Palvaamosta

Pippurisuolalla maustettua paahtopaistia ja sinapinsiemenmajoneesia
Krapin palvattua maalaisporsasta ja timjami-punaviinikastiketta
Krapin ankankoipi-kanamakkaraa & sinappia ja puolukkaa

Päivän keittoa
& Krapin luomuleipiä , voita ja yrttilevitettä

Suomalaisia pientilajuustoja ja Krapin hillokkeita

Juustoportin kuminajuustoa & Tomaatti-vaniljahilloketta, Jukolan juustolan Aito Cheddar & persikka-
passionhilloketta

Helsingin Meijeriliikkeen Klippan valkohomejuusto & mansikka-viherpippurihilloketta

Makeita herkkuja

Krapin marjamarenkileivos, Tallimestarinkiisseliä ja kermavaahtoa, Oliiviöljymaustekakkua

Pikkuleipiä & Kahvia ja teetä

Ruokapöytä kertoo talon tarinan. Hyvään ruokaan laitetaan kaikki mitä on, mitään vähättelemättä, mitään liioittelematta, jokaiseen makuun koko sydän. Keittiössä syntyy talon sielu, makuja ja hyvää mieltä ja huolenpitoa..Krapin ruokasaliin on katettuna herkullinen tarina

www.krapi.fi
Pidätämme oikeuden muutoksiin

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ

Ilmoittautumiset viimeistään 18.5.2024.

Pukukoodi: pikkutakki ja käädyt