Nuorikokki 2024 - Helsingin voutikunnan karsinta 14.12.2023


Vuosittaisen Nuori Kokki (Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition) -kilpailun Helsingin voutikunnan karsintakilpailu järjestetään Dieta Oy:n demokeittiöllä torstaina 14.12.2023 (Holkkitie 8 A, Helsinki) klo 8-14. Karsintakilpailun voittaja osallistuu Jyväskylässä 20.1.2024 järjestettäviin Suomenmestaruuskilpailuihin. Jyväskylän kilpailun voittaja edustaa Suomea syksyllä 2024 järjestettävissä Jeunes Chefs Rôtisseurs-maailmanmestaruuskilpailuissa. Vuonna 2022 helsinkiläinen Otto Hietamies toi Meksikon MM-kilpailusta tuliaisena hopeamitalin Suomeen!

Kannustakaa nuoria kilpailemaan! Tavoitteenamme on saada Helsingin voutikunnasta edustaja kisaamaan SM-tittelistä ja paikasta edustamaan Suomea 2024! Olisiko Teidän keittiössänne potentiaalinen nuori kokki kisaamaan ensin Helsingin, sitten Suomen ja lopuksi koko maailman Nuori Kokki-tittelistä?

Kuka voi osallistua?

Suomen voutikuntien järjestämiin alueellisiin kilpailuihin voi osallistua MM-kilpailuvuonna (2024) syksyyn asti alle 27-vuotias kokki, jonka esimies on vähintään Chef Rôtisseur-arvoinen Rôtisseurs-järjestön jäsen.

Kilpailutehtävä

Kilpailija suunnittelee menun hänelle osoitetusta ruokakorista ja listaan merkityistä, yhteisistä saatavilla olevista raaka-aineista. Kilpailijat saavat ruokakorin kilpailupäivänä kello 8.30, jonka jälkeen heillä on puoli tuntia aikaa suunnitella kilpailumenunsa. Korin raaka-aineista kilpailija suunnittelee ja toteuttaa oman menunsa neljälle (4) ruokailijalle; sisältäen alku-, pää- ja jälkiruoan. Tuomaristo tutustuu menun sisältöön ennen kilpailua.

Kilpailija laatii kolmen ruokalajin à la Carte- ja bankettityyppisen menun ja työsuunnitelman raaka-ainekorin pohjalta. Menu luovutetaan tuomareille ennen keittiöön menoa, jonka jälkeen kilpailijoilla on noin 3 tuntia aikaa valmistaa ruokalajit.

Ilmoittautuminen

Nuoren kokin työantaja ilmoittaa ehdokkaansa kisaan. Ota suoraan yhteyttä Sami Nenoseen, puhelin +358 40 560 1151 tai sähköpostitse smokyforestbbq@gmail.com. Saat samalla lisätietoja. Mikäli osallistuja voittaa kansalliset kilpailut, on työnantajan varauduttava osallistumaan kilpailijan matkan kustannuksiin kansainväliseen kilpailuun.

Toivomme hartaasti, että otatte haasteen vastaan ja lähetätte nuoret osaajanne mukaan kilpailuihin. Näytetään yhdessä Suomen ja Helsingin nuorten ammattilaisten tasoa maailmalle!

Ystävällisin terveisin,
Sami Nenonen, Vice-Concelleir Culinaire
Vesa Loponen, Bailli de Helsinki