Ajankohtaista

Vuoden 2015 vuosikertomuksessa on monipuolisesti koottuna järjestön toimintaa ja tapahtumia edelliseltä vuodelta.
Turun Aurajokirannassa, entisestä puhelinlaitoiksen kellarista löytyy Ravintola Smör, jonka keittiömestarina toimii Jarno Seppä
Joensuu on saanut ensimmäisen kilpiravintolansa
Rôtisseur-kilpiravintola Ravintola C:n toinen yrittäjä ja keittiömestari, Maître Rôtisseur Ilkka Isotalo vastaanotti tiistaina 24. toukokuuta suomen alkuperäiskarjan aitoussertifikaatin. Sertifikaatti myönnetään ravintolalle, jonka käyttämä naudanliha on aitoa puhdasrotuista suomenalkuperäiskarjan luomu häränlihaa tai naudanlihaa, joka täyttää Finbeefin korkeat laatu- ja eettisyysvaatimukset.
Historiallinen Vanajanlinna tarjoaa ravintoelämyksiä kauniissa linnapuitteissa
Keittiömestari Helena Lylyharju ja ruokatoimittaja Kari Martiala ovat koonneet eri puolilta Suomea parhaat paikallisherkut. Kirjassa Parasta kalasta neuvotaan myös kalaruokien klassikoiden valmistusta.
Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, Taitaja –kilpailu, järjestettiin Seinäjoella 10.-12.5.2016. Tarjoilija ja ravintolakokki- osakilpailujen voittajat palkittiin Paistinkääntäjien kiertopalkinnolla sekä henkilökohtaisella, pysyvällä palkinnolla.
Kilpipäivän juhlaillallinen nautittiin Taaperrelleella, jossa TAMKin oppilaat olivat mukana toteuttamassa Gastronomian historia – illallista.  Kilpipäivän illallisesta ja molekyylikeittiöstä oli kooste Ylen Aamu-TV:ssä 30.4.
Helsingin voutikunta esittelee alueensa kilpiravintoloita. Toukokuussa vuorossa on Haikon Kartano.
Kilpipäivä näkyi sosiaalisessa mediassa entistä laajemmin. Kuvien ja viestien myötä oli mahdollista päästä seuraamaan eri tapoja viettää kilpipäivää sekä meillä että maailmalla. Viesteistä välittyi herkullisia ruoka-annoksia, iloisia ihmisiä ja upea väriskaala erilaisia käätyjä.
RSS ATOM