TERVETULOA!

Intohimoisten harrastajien ja ammattilaisten yhteinen rakkaus ruokaan ja viineihin. 

Chaîne des Rôtisseurs on kansainvälinen gastronominen järjestö, joka toimii yli 75 maassa. Yhdistämme intohimoiset ruokaharrastajat ja ravintola-alan ammattilaiset, jotka jakavat samat arvot laadusta, hienosta ruokailusta ja kulinaarisen taiteen arvostuksesta. Vastaamme Jeunes Chefs ja Sommeliers SM- ja MM-kilpailuista. Laadukkaille ravintoloille ja myymälöille myönnetään vuosittain Chaîne des Rôtisseurs-kilpi. 

Ajankohtaista

Vuoden 2024 Grand Chapitre eli Suurkapituli järjestetään 23-25.8.24 Tahkolla. Ohjelma julkistetaan toukokuun ensimmäisellä viikolla Voutikunnat > Savo -sivualueella. Linkki avataan ilmoittautumiseen samalta sivulla 7.5. klo 16.00. Suurkapituli on juhlava tilaisuus, johon vuosittain kokoontuu noin 300 henkilöä, merkitse ilmoittautumispäivä jo kalenteriin, sillä perinteisesti tapahtuma on myyty loppuun nopeasti. Tänä vuonna tapahtumassa on tarjolla mm. kotimaista Wagyu-lihaa. Lauantaipäivän lounastapahtuma on kiinnostava Food Walk-tapahtuma jossa pääset kiertämään erilaisia pisteitä. Lämpimästi tervetuloa vuoden 2024 Grand Chapitreen Tahkolle.
Tour de Chaine -kilpikiertue esittelee kaikki Suomen Rôtisseurs-ravintolat. Rôtisseurs-kilpi ei ole fine dining-tunnus, vaan laadukkaan ja omassa kategoriassaan parhaimmistoon kuuluvan ravintolan kilpi. Kilpi on yksi varteenotettava peruste valita ravintola Michelin tai 50 parasta ravintolaa- listauksen rinnalla. Kiertuevideot ravintoloista julkaistaan sosiaalisen median kanavissa. Kilpikiertue videoita on jo nähtävissä ravintoloista: - Buttenhoff, Imatra - Helsinki, Kulta Kitchen & Bar - Krapihovi, Tuusula - Kappeli, Helsinki - Wolkoff, Lappeenranta - Gösta, Mänttä-Vilppula

Parasta juuri nyt / parsa

Parsa tunnetaan herkullisesta mausta ja monipuolisesta käytöstä keittiössä. Sitä voi valmistaa keittämällä, paistamalla, grillaamalla, höyryttämällä tai uunissa. Se sopii myös mm. salaatteihin, keittoihin, pastoihin, risottoihin, quicheihin ja paistoksiin. Se on parhaimmillaan keväällä ja alkukesällä. Parsa sellaisenaan saa viinin helposti tuntumaan metalliselta. Lisukkeet, kuten voisula, beurre blanc, hollandaisekastike, oliiviöljy, sitruuna ja parmesaanilastut muuttavat kokonaisuuden sointuvaksi viinien kumppaniksi. Sauvignon Blanc-rypäleen viinit ovat varma valinta, ja niistä etenkin yrittinen ja mineraalinen Sancere on klassinen sekä vihreän, että valkoisen parsan viinipari. Riesling toimii myös erinomaisesti. Grüner Veltliner on kolmas harkitsemisen arvoinen, aromaattinen ja raikas rypälevaihtoehto. 

Tiedoksi

TIEDOKSI! Ranskasta lähetetty jäsenpostia osalle jäseniä

Kansainvälinen katto-organisaatiomme Ranskasta on lähettänyt tällä viikolla osalle jäsenistä postia otsikolla "new member", vaikka tarkoituksena on ollut lähettää viesti otsikolla "new user". Kyseessä on kansainvälisen jäsensivun käyttöön liittyvä viesti, jonka tarkoituksena on ollut kannustaa jäsensivustoa käyttämättömiä jäseniä vierailemaan omilla jäsensivuillaan. Pahoittelemme sekaannusta, Ranska on lähettämässä korjaavan viestin. Jäsenyytesi on kaikin puolin kunnossa ja uudistuksia tai katkoja siihen ei ole tullut.

Nuorten sommelierien MM-kilpailut Lissabonissa 16-20.10.2024 Jos olet alle 27-vuotias viiniammattilainen, hae Suomen edustajaksi kilpailuun! Seuraavaan karsintakilpailuun ottaa ilmoittautumisia vastaan oman asuinalueesi voutikuntamme Vice-Echanson. Alueellinen osakilpailu on teoriakoe ja kahden viinin analysointi. Yhteystiedot voutikuntiin löydät tästä. Ja lisätietoja kilpailun kulusta löydät kansainväliseltä sivustoltamme tästä.