Rotisseur -kilpi Kuopion Klubin ravintolalle

12.4.2019 klo 18:00

Uunituore Kilpi
Uunituore Kilpi
Salin puolelta kuvia
Salin puolelta kuvia
Salin puolelta kuvia
Salin puolelta kuvia
Perunavaahtoa ja haudutettua purjoa
Perunavaahtoa ja haudutettua purjoa
Ankanmaksaterriiniä sekä Omenaa ja briossia
Ankanmaksaterriiniä sekä Omenaa ja briossia
Hiillostettua makrillia
Hiillostettua makrillia
Täytettyä viiriäistä, mustajuurta ja huhtasieniä
Täytettyä viiriäistä, mustajuurta ja huhtasieniä
karamellisoitua leipävanukasta, chantillya ja karviaista
karamellisoitua leipävanukasta, chantillya ja karviaista
Petit fours
Petit fours

Kuopio sai takaisin kolmannen Rotisseur -kilven, kun ravintola Kuopion Klubille luovutettiin Rotisseur -kilpi 12.4. kilvenluovutusillalisella, joka oli samalla sarjassaan kolmas Signature -illallinen. Illallisen merkkihenkilönä oli Gustaf Ranin (1825-1896).

Tilaisuus alkoi kilven luovutushetkellä, jossa kansainvälisen hallituksen jäsen Ari-Pekka Parviainen piti puheen ja kertoi tarinaa kilven taustoista ja järjestöstä. Tämän jälkeen puhemiesneuvoston edustajana ollut Conseiller Culinaire Martti Lehtinen sekä Savon vouti Juhani Simpanen paljastivat baarialuaan kiinnitetyn Rotisseur -kilven. Sen jälkeen oli juhlallinen shampanjaskoolaus ja heti perään illan menusta erikoisuutena olleet osterit. 

Ostereiden ja shampanjan jälkeen siirryttiin salin puolelle, jossa Signature III -menu nautittiin. Jokaisen ruoka-aterian alkuun Kuopion Klubin puheenjohtaja Risto Hallman sekä Raninin sukua tutkinut ja itsekin sukuun kuuluva Harry Dunkel kertoivat yleisesti Kuopion historiasta eri vuosikymmenillä 1850-luvulta 1890-luvulle ja sitten mitä merkkihenkilö Gustaf Ranin ko ajankohtaan teki tai oli saanut aikaan. 

Illan Menu oli seuraava:

Ostereita
Jeeper Grand Assemblage Champagne Brut, Ranska

***

Vichyssoise

Perunavaahtoa ja haudutettua purjoa

2015 Hiruzta Berezia, Getariako Txakolina, Espanja

***

Ankanmaksaterriiniä

Omenaa ja briossia

2016 Sauternes Chateua Levant, Bordeaux, Ranska

***

Hiillostettua makrillia

Valkoista parsaa, hernettä ja minttua

2017 Pouilly Fume Henri Bourgeois, Loire, Ranska

***
Täytettyä viiriäistä
Mustajuurta ja huhtasieniä
2013 Joseph Drouhin Vosne-Romanée, Bourgogne, Ranska
***
Pain Perdu
karamellisoitua leipävanukasta, chantillya ja karviaista
2017 Coteaux du Layon Rochefort, Loire, Ranska
***
Petit fours

Kokonaisuutena illallinen oli erittäin maukas ja edusti hyvin klassista ranskalaista keittöperinnettä sekä peilasi hienosti merkkihenkilön ajan kuvaa. Myös kaksikon Risto ja Harry -tarinat avasivat hienosti tuon ajan henkeä ja toimintaa Kuopion alueelta. 

Kiitos koko Ravintolamestareiden porukalle Klubilla sekä Kuopion Klubin jäsenille kuten myös paistinkääntäjille.

Terveisin Juhani Simpanen, Bailli de Savo

Liitteet