Savonia AMK viinitasting ja illallinen 2.11.2018

2.11.2018 klo 18:00

Illan Menu
Illan Menu
Savonia AMK opiskelijat kertomassa menusta ja illan teemasta, joka oli kiertotalous
Savonia AMK opiskelijat kertomassa menusta ja illan teemasta, joka oli kiertotalous
Keittiön tervehdys, hirveä, lehtikaalia ja ohraa
Keittiön tervehdys, hirveä, lehtikaalia ja ohraa
Samettisen pehmeä kurpitsakeitto, jossa mukana havuöljyä
Samettisen pehmeä kurpitsakeitto, jossa mukana havuöljyä
Kuhaa, palsternakkaa, sieniä ja punajuurta
Kuhaa, palsternakkaa, sieniä ja punajuurta
Juustolautanen
Juustolautanen
Kurkkushotti, jossa mukana omenaa ja piparjuurta
Kurkkushotti, jossa mukana omenaa ja piparjuurta
Herukkaa, tyrniä ja kallioimarretta
Herukkaa, tyrniä ja kallioimarretta
Digestiivi, makean metsäinen kahvijuoma
Digestiivi, makean metsäinen kahvijuoma

2.11. perjantaina oli vuorossa perinteinen Savonia AMK:n järjestämä illallinen, jonka alussa myös luento luomuviineistä.

Ilta aloitettiin luennolla biodynaamisista- ja luomuviineistä, joka piti country manager Jaakko Siimeslahti, VCT Finland Oy:ltä. Samalla maisteltiin myös Chileläisen tuottajan Emilianan kahta punaviiniä Adobea sekä Gé -tä. 

Sen jälkeen siirryttiin nauttimaan Savonia AMK opiskelijoiden tekemään illalliseen.              

Illan menu oli seuraava:

Alkukeitto; Kurpitsaa, maa-artisokkaa

Pääruoka; Kuhaa, palsternakkaa, sieniä

Juustolautanen; Erilaisia lähellä tuotettuja juustoja

Väliruoka; Piparjuurta, omenaa

Jälkiruoka; Herukkaa, kallioimarretta

Lopuksi tuli digestiivi kahvijuoma.

Ilta oli kokonaisuutena erittäin onnistunut. Oli hienoa huomata opiskelijoiden innon asiaan ja se näkyi kaikessa lopputuloksessa positiivisena tekemisenä niin visuaalisen koristelun, tarjoulun sekä ruokien osalta. Myös Emilianan bioviinit toimivat erinomaisesti ruokien kanssa. 

Kiitos koko Savonia AMK:n porukalle hienosta illasta.

Juhani Simpanen, Bailli de Savo