Heinon Tukku Oy:n 100-vuotisjuhlarahaston tunnustuspalkinto Lappilaisen Ruoan Lähettiläälle Bailli Provincial de Laponie Honoraire Officier Commandeur, keittiömestari ja ammatinopettaja Tapio Soinnulle

10.9.2013

Vasemmalta: Heinon Tukku 100-vuotisjuhlarahaston neuvottelukunnan puheenjohtaja Henrik Lönnberg, palkitut Tapio Sointu ja Restopedia ry:n Anu Kehusmaa sekä takana Heinon Tukku Oy:stä Petri Heino ja Marja Hämäläinen.
Vasemmalta: Heinon Tukku 100-vuotisjuhlarahaston neuvottelukunnan puheenjohtaja Henrik Lönnberg, palkitut Tapio Sointu ja Restopedia ry:n Anu Kehusmaa sekä takana Heinon Tukku Oy:stä Petri Heino ja Marja Hämäläinen.

Heinon Tukku Oy:n 100-vuotisjuhlarahaston tunnustuspalkinto Lappilaisen Ruoan Lähettiläälle Bailli Provincial de Laponie Honoraire Officier Commandeur,
keittiömestari ja ammatinopettaja Tapio Soinnulle
Neuvottelukunta haluaa tunnustuspalkinnollaan nostaa esille lappilaisen ruokakulttuurin kehittäjän ja tallentajan sekä todellisen ruokakulttuurin Grand Old Manin.
Tapio Soinnun jo 50 vuotta kestänyt keittiömestarin ura lappilaisen ruokakulttuurin puolestapuhujana jatkuu. Elämänuransa aikana hän on kouluttanut satoja opiskelijoita keittiöalalle sekä ollut merkittävä lappilaisen ruokaperinteen kerääjä ja kehittäjä. Hänen alullepanemansa Lappi a`la Carte -projekti on tutustuttanut tuhansia ihmisiä lappilaiseen ruokaperinteeseen niin Suomessa kuin maailmalla.
Hänelle on myönnetty useita kunniamainintoja ja -palkintoja matkailugastronomian eteen tehdystä työstä kuten mm. Suomen ensimmäinen Chaine de Rotisseurs kultamitali ja sinettisormus. Hän on saanut myös Ravintoloitsijoiden Kunniakrouvarin avaimen ja arvonimen.
Nykyään ruokalähettiläs on eläkkeellä, mutta jakaa osaamistaan ja osallistuu aktiivisesti keskusteluun ruokakulttuurista. Pitkän uransa tuomalla kokemuksella hän painottaa ruoanvalmistuksen perusviisautta: ”Harjoitus tekee mestarin ja mestari harjoittelee aina!”
Tunnustuspalkinnolla Juhlarahaston neuvottelukunta haluaa kannustaa kaikkia alalla toimivia jatkuvaan vuoropuheluun paikallisen ja suomalaisen ruokakulttuurin kehittämiseksi maassamme.