Ruokamessut: Lähiruokaa - Pohjoismaisin maustein 30.8-1.9

30.8.2013

Kauhajoella 30.8. – 1.9.2013 järjestetään ruokamessut ja niiden yhteydessä ruokamessuseminaari. Messujen teemana on Lähiruokaa – Pohjoismaisin maustein. Seminaari pidetään lauantaina 31.8.2013 Suupohjan Ammatti-instituutin Suupohjasalissa ja sen teemana on LÄHIRUOKAMATKALLA MEILLÄ JA MUUALLA.

Ruokamessujen monipuolisessa näytteilleasettajajoukossa (147) löytyy edustajia kotimaisen lähiruoan lisäksi myös kodintekstiiliä kattaukseen ja sisustukseen, design-vaatteita ja upeita kädentöitä sekä koneita ja laitteita ruoanvalmistukseen. Messukeittiössä on esiintymässä Ruokaprovinssi menu -ravintoloiden kokkeja sekä asiantuntijoita mm. sieni- ja hyötykasveista, luonnonlääkkeistä, kakkukoristeista sekä kala kalatuotteista.  Lisäksi messuilla on mahdollista tutustua lisäksi elintarvikealan tutkimustyöhön.

Messujen yhteydessä järjestetään yritysvierailuja, joiden kohteita ovat Kitutöyrän maatila, Valkoinen Puu & Cafee Topeekalla, Tommin Talli Kainastolla, Forsfood Oy Kauhajoella ja Tapion Lankakauppa Päntäneellä.

Ruokaseminaarin avaa Food-park Oy:n toimitusjohtaja Hannu Uusihonko. Puheenvuorot aloittaa Västernorrlandin Ruoka-lähettiläs, lähiruuan tuottaja Kerstin Kåren aiheenaan Lähiruuan uudet markkinointikanavat. Yrittäjä Jani Unkeri Juurella-ravintolasta jatkaa kertomalla lähiruuan käytöstä ravintolassa. Seinäjoen seudun elinkeinokeskuksen projektipäällikkö Arja Sarren aiheena on Tulevaisuu-den ruokamaailma – Ruokaprovinssitalo. Projektipäällikkö Leena Viitaharju Helsingin yli-opiston Ruralia-instituutista arvioi lähiruoan aluetaloudellisia vaikutuksia. Seminaarin pyyde-tyt puheenvuorot päättää Barbara Kankaanpää, Linseed Oy:n vt. toimitusjohtaja aiheenaan ”Tie pitkälle prosessoiduista elintarvikeainesosista terveysvaikutteisiin kuluttajatuotteisiin”.

Kauhajoen Ruokamessut järjestetään Hämes-Havusessa 30.8.-1.9.2013. Messut avoinna perjantaina 10-18 ja lauantaina ja sunnuntaina 10-17. Kauhajoen keskustan alueelta nonstop messubussikuljetus messuille ja takaisin. Messualueella ei ole messupankkia.

Lisätietoa: www.ruokamessut.fi