Ajankohtaista

Rotisseurseille on perustettu oma facebook sivu, johon päivitetään ajankohtaista tietoa mm. tapahtumista ja uutisista.
Ilmoittautuminen Jyväskylän suurkapituliin on avautunut.
Nuoret osaajat kilpailivat Taitaja 2012 kilpailussa, joka on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma. Rotisseurs-kiertopalkinnot menivät Turun ammatti-instuttuutille sekä Pohjois-Karjalan ammatiopistoon.
Jyväskylän Paviljongissa järjestetään Taitaja -kilpailu 24-26.4. Paistinkääntäjät ovat tervetulleita seuraamaan nuorten finalistien kilpailua muun muassa Tarjoilija - ja Ravintolakokki -osakilpailuissa.
Päivi Durchman saavutti voiton harrastajien SM-kokkikilpailussa innovatiivisella, tasapainoisella ja maukkaalla kokonaisuudella. Jyväskylän Ruoka 2012 – messujen yhteydessä järjestetyssä kilpailussa kuuden finalistin tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin menu ennalta määrätyistä ruoka-aineista, joihin kuului kuha, luomunaudan ulkofilee sekä omenat ja puolukat.
Hanasaaren keittiömestari Chef Rôtisseur Kim Palhus on saanut Jaakko Kolmosen rahaston 3000 euron suuruisen tunnustuspalkinnon suomalaisen ruokakulttuurin vaalimisesta.
Suomen ensimmäisen Paistinkääntäjien SM-kokkikilpailun finalistit on valittu. Kuusi kilpailijaa valittiin loppukilpailuun alkukilpailusta, jossa tehtävänä oli suunnitella kolmen ruokalajin menu ennalta määrätyistä ruokalajeista. Kilpailun päätuomari Conseiller Culinaire Martti Lehtinen totesi tyytyväisenä, että alkukilpailuun lähetettyjen menujen perusteella kisasta on odotettavissa mielenkiintoinen ja korkeatasoinen.
Taso oli korkea Suomen lahjakkaimpien nuorten kokkien ja sommelierien kilpailussa Kuopiossa 28.1.2012. Kokkikilpailussa valmistettiin kolmen ruokalajin menu, jonka pääraaka-aineina olivat siika, ankka sekä suklaa. Kokkikilpailun voittaja, Levin Hullussa porossa työskentelevä Antti Tuononen voitti maittavalla ja tasapainoisella menulla. Sommelierien kilpailussa voitokkaan suorituksen teki Markku Niemi, joka työskentelee Ravintola Murussa Helsingissä. Tuononen lähtee edustamaan Suomea kan-sainvälisiin Nuorten kokkien kilpailuihin Berliiniin ja Niemi jatkaa kansainvälisiin Nuorten sommelierien kilpailuihin Etelä-Afrikkaan. Molemmat kansainväliset kilpailut järjestetään syyskuussa
Suomen edustajat EuroSkills 2012 Cook & Serve -kilpailulajiin on valittu.
Pro Gaalassa 2012 palkittiin hotelli-, ravintola- ja catering-alan parhaimmisto. Alansa Oscareiksikin nimetyn palkinnon yrittäjyydestä pokkasivat Maître Rôtisseur Commandeur Simo Reijonsaaren ja Maître Restaurateur Commandeur Kaija Reijonsaaren, kilpiravintola Gasthaus Pooki Uudestakaupungista. Reijonsaarille myönnettiin myös PRO2012 Lehdistön palkinto.
RSS ATOM