Kapitulit

Suksi Lahteen-kapituli 22.02.2020

Tervetuloa Lahteen talvikapituliin Lahden Seurahuoneelle lauantaina 22.02.2020! 

Perinteikäs talviurheilukaupunki järjestää Finlandia-hiihdon viikonloppuna makunautintoja täynnä olevan talvikapitulin, jossa paikallisuus, alkuperäisyys ja tuoreus näkyvät ja maistuvat! Lahden uudistunut kävelykeskusta luo talvista tunnelmaa, kun keskustan kaikki palvelut ovat kävelyetäisyydellä kulkuyhteyksistä: Matkakeskus ja Toriparkki tuovat hyvän ruuan ystävät läheltä ja kaukaa makunautintojen, talviurheilun ja muun kulttuuritarjonnan äärelle!

Ammattilaisluennon pitää Anu Hopia. Alustava aihe on 'Kemiaa ruuanlaitossa'.

Lauantaina Ravintola Roux ja Lahden Seurahuone tarjoavat lounasta Rôtisseurs-hengessä. Lounasmenut ja - hinnat päivittyvät kapitulisivuille myöhemmin.

Lämpimästi tervetuloa, suksitaan Lahteen!

Lahden voutineuvosto

päivitetty 2.12.19

GRAND CHAPITRE FINLAND 2019 Rovaniemi

 

Valokuvien linkki

 

VALOKUVAT

 

 

ROVANIEMEN KAPITULITYÖRYHMÄ KIITTÄÄ KAIKKIA KAPITULIIN OSALLISTUNEITA VIERAITAAN. TEITTE KANSSAMME VALLAN MAINIOT KIIREETTÖMÄT YHDESSÖOLON HETKET. KIITOS

 

- - - -

 

KEKRIKAPITULI 26.10.2019 Naantalissa

 

Ilmoittaudu tästä (31.8. klo 9.00 alkaen)

 

Kekrinä on pöytä pötyä täynnä, jottei jää veitselle sijaa”.

(vanha suomalainen sananlasku)

Turun voutikunnalla on ilo ja kunnia juhlistaa satokauden päättymistä järjestämällä talvikapituli - Kekrikapituli Naantalin Kylpylässä.

Kekri on suomalainen sadonkorjuun juhla. Juhlimaan päästään, kun sato on korjattu, syysteurastukset on tehty ja kaikki metsän herkut on säilötty talteen, ja on aika levähtää. Koko lokakuu pitkälle marraskuuhun on kekrin aikaa. Uskomuksen mukaan kekrinä pöydän piti olla koreana aamusta yömyöhään, jotta talosta ei olisi loppunut ruoka seuraavana vuonna. Ruokaa tarjottiin niin omalle väelle kuin vieraillekin. Kekrinä keitettiin viinat ja pantiin oluet ja ryypyn otti sellainenkin, joka ei muuten juonut, ettei alkavan vuoden sato-onni tärvääntyisi. (lähde: Talonpoikaiskulttuurisäätiö)

Samana päivänä Kekrikapitulin kanssa järjestetään Turun voutikunnan lokakuun jäsentilaisuus – Kekrilounas, Naantalin Kylpylän Le Soleil-kilpiravintolassa. Lounaalle ovat myös kapitulivieraat tervetulleita. Kapitulivieraat voivat ilmoittautua lounaalle kapitulin ilmoittautumisen yhteydessä.

Kekrilounas on kello 12.00–13.30 Le Soleil, Naantalin Kylpylä

Lounaan jälkeen Suomen Maatalousmuseo SARKA:n näyttelyamanuenssi Iina Wahlström luennoi aiheesta, ”Herrojen joulu, talonpojan kekri”. Luento kuuluu Kekrikapitulin ohjelmaan ja sinne ovat kaikki kapitulivieraat sekä Turun Paistinkääntäjien jäsenet seuralaisineen tervetulleita.

KEKRIKAPITULIN OHJELMA:

 

Kaikki päivän tapahtumat sekä yöpyminen ovat samassa Naantalin kylpylähotellissa.

Kapitulimaksu on 145€ (ALV 0%)

Ilmoittautuminen avautuu lauantaina 31.08. 2019 kello 9.00.
Ilmoittautuminen ja maksu hoidetaan samanaikaisesti kapitulin ilmoittautumislinkissä. Maksuvaihtoehtoina verkkopankki- tai luottokorttimaksu.

 

Installointi

Installointiharjoituksessa ovat mukana arvonvaihtajat, uudet installoitavat ja OMGD-installoitavat. Harjoitus järjestetään kello16.30–16.45 Ballroomissa. Salin ovet suljetaan installoinnin alkaessa kello16.45. Paikalla on valokuvaaja, joten toivomme, että kapitulivieraat eivät installoinnin aikana kulkisi kuvaamassa, eivätkä käyttäisi salamaa juhlallisuuden aikana.

Installoinnin ja Grand Dînerin pukukoodi miehillä on smokki (tai tumma puku) ja naisilla pitkä iltapuku sekä käädyt. Arvonvaihtajat tulevat installointiin ilman käätyjä.

Naantalin Kylpylästä on varattu tilat pukeutumista varten kaikille niille henkilöille, jotka eivät majoitu hotellissa, mutta osallistuvat kekrilounaalle ja/tai -luennolle. Tiedustele pukeutumistilaa hotellin vastaanotosta.

Kekrikapituli valokuvina

Valokuvauksen Kekrikapitulissa hoitaa Niko Sieppi, Rabbit Visuals Oy.
Valokuviksi ikuistetaan lauantain installointitilaisuus ja Grand Dîner. Lisäksi on mahdollisuus

saada henkilökuvia sekä pienryhmäkuvia. Valokuvat toimitetaan asiakkaalle latauslinkillä. Saat lataus- ja käyttöoikeuden kuviin maksamalla ilmoittautumisen yhteydessä 20 €. Kapitulin jälkeen lataus- ja käyttöoikeus maksaa 30€.

Majoitus

Tervetuloa Suomen parhaaseen hotelliin! Naantalin Kylpylä palkittiin kansainvälisessä matkailualan World Travel Awards -gaalassa kesäkuussa 2019. Voittajat ratkaistiin yleisöäänin, ja Naantalin Kylpylä pokkasi ykkössijan sarjassa Finland’s Leading Hotel 2019.

Deluxe -huoneet: hinta 83 eur / henkilö / vrk, jaetussa 2-hengen huoneessa 141 eur / henkilö / vrk, 1-hengen huoneessa

Comfort -huoneet: hinta 73 eur / henkilö / vrk, jaetussa 2-hengen huoneessa 131 eur / henkilö / vrk, 1-hengen huoneessa

Hintoihin sisältyy buffet-aamiainen ja sauna- ja allasosaston sekä kuntosalin vapaa käyttö. Varaukset suoraan Naantalin Kylpylään puh. 02 44 55 100 tai sähköpostitse info@naantalispa.fi varausnumero 119721 ja varaustunnus Talvikapituli

Kiintiö on voimassa 26.9.2019 asti, jonka jälkeen se vapautetaan muuhun myyntiin.

Rôtisseurs-tuotteet

 

Naantalin Kylpylän tuloaulassa on myynnissä paistinkääntäjien jäsentuotteita, muun muassa pinssejä, huiveja, solmioita ja käytännöllisiä käätykoteloita. Voit tutustua jäsentuotteisiin etukäteen sivulla www.rotisseurs.fi/logotuotteet, josta niitä voi toki myös tilata, esimerkiksi naisten silkkihuivi 45€, ruokaliinapidike 25€ ja solmioneula 20€. Maksuvaihtoehtoina toimii käteinen tai pankkikortti.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme Kekriä!

Turun Paistinkääntäjät ry

Lisätietoja:
Riitta Hirvonen
Bailli de Turku riitta.hirvonen(at)saunalahti.fi

 
Kello 9.30–16.00

Ilmoittautuminen Naantalin Kylpylän tuloaulassa

Kello 14.00–15.00Kekriluento, ”Herrojen joulu, talonpojan kekri” näyttelyamanuenssi Iina Wahlström Suomen Maatalousmuseo SARKA; kokoustila Birgitta, kokousosaston tulokerros.
Kello 16.30–16.45Installaatioharjoitus; Ballroom, Naantalin Kylpylä
Kello 16.45–18.00Installaatio; Ballroom, Naantalin Kylpylä Naantalin kaupungin tervehdyspuhe
Kello 19.00–23.00

Grand Dîner; Ravintola Paviljonki, Naantalin Kylpylä Ruokailun yhteydessä pidetään yksi 20 minuutin tauko.

Kello 9.30–15.30Rôtisseurs-tuotekauppa on avoinna Naantalin Kylpylän tuloaulassa.

                                                           

 

Installointiin ilmoittautuminen

Jäseneksi hyväksymisen ja jäsenmaksun maksamisen jälkeen uudelle jäsenelle luovutetaan käädyt installointitilaisuudessa. Käädyt luovutetaan vain kapitulin yhteydessä järjestetyssä installoinnissa, eikä niitä toimiteta postitse tai muulla tavoin.

Kapitulin yhteydessä järjestettyyn installointiin voi ilmoittautua, kun uusi jäsen on maksanut jäsenmaksunsa ja hän on saanut Pariisista jäsennumeron. Jokaisessa kapitulissa on vain rajattu määrä installointipaikkoja ja ne täytetään ilmoittautumisjärjtestyksessä. Täten jäsennumeron saannin jälkeen kannattaa ilmoittautua seuraavaan mahdolliseen kapituliin ja installointiin heti ilmoittautumisen avauduttua.  Ennen installointia ja käätyjen saamista uusi jäsen on kuitenkin lämpimästi tervetullut kaikkiin järjestön tilaisuuksiin avec.

Tulevat kapitulit Suomessa

 

2019 talvi-, Kekrikapituli Turun voutikunnassa. Tilaisuus Naantalin kylpylähotellissa 26.10.2019.

2020 kesä suurkapituli Helsingissä - Merikapituli

2021 kesä suurkapituli Turussa

2022 kesä suurkapituli Tampereella

2023 kesä suurkapituli Kuopiossa

2024 kesä suurkapituli Lahdessa

2025 kesä suurkapituli Oulussa

2026 kesä suurkapituli Vaasassa

 

tiedot päivitetty jo 10.2.2019

 

Kansainväliset kapitulit

Kansainvälisen järjestön jäsenenä olet tervetullut vierailemaan missä tahansa kapitulissa ympäri maailman. Vierialu eri maiden kapituleissa antaa parhaillaan  ikimuistoisia kokemuksia ja luo uusia ystävyyssuhteita ympäri maailman. Lue lisää jäsenten kokemuksista ulkomaisista kapituleista. 

Listan kansainvälisistä kapituleista löydät Pariisin kotisivuilta