Vuoden 2023 Haarukka-palkinnon saivat Minna Kvarnström ja Tiina Kallio

2.10.2023

Chaîne des Rôtisseurs Turku tukee Turun alueen ruokakulttuuria ja nostaa esiin joka toinen vuosi paikallisia taidokkaita kokkeja ja salipuolen työntekijöitä palkitsemalla heidät Haarukka-palkinnolla.

 Palkinto jaettiin eilen viidettä kertaa ja tänä vuonna Haarukka-palkinnon saivat Turun Ruoka- ja Viinimessujen aikaan Trattoria Wiklundilla keittiöpäällikkönä työskentelevä Minna Kvarnström ja Sunborn Saga, Ruissalon Kylpylän salissa työskentelevä Tiina Kallio.

 

Minna Kvarnström

Minnalla on pitkä ja vankka työkokemus eri tehtävistä ravintola-alalla. Minnan vastuulla on nykyään TOK:ssa Trattoria, Axel W, kokousosasto sekä Original Sokos hotellin aamiainen ja lisäksi myös Walo Rooftop Bar’in ruokatuote.

 Minna ohjaa nuoria ammattilaisia pitkäjänteisesti ammattitaidolla, itseään säästämättä – rakkaudesta ruokaan ja parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen pääsemiseksi. Minna on hyvin positiivinen, taitava, ahkera, tunnollinen ja tehokas puurtaja. Minna Kvarnström on Rôtisseursjäsen arvolla Maître Rôtisseur Honoraire.

Tiina Kallio

Tiinalla on pitkä työkokemus vaativassa tarjoilijan tehtävässä. Tiina on ohjannut pyyteettömästi nuorempia tarjoilijoita useissa Turun alueen ravintoloissa.

Tiinalla on erityinen taito asiakkaan tarpeen ymmärtämiseen ja kuuntelemiseen. Hänellä on kyky lukea asiakasta ja tämän mielialaa. Tiina on huomioiva, hymyilevä ja ystävällinen, joka saa asiakkaan tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Tiina on ahkera, taitava alan osaaja ja pitkän tien kulkenut alansa huippu.

 

HAARUKKA-PALKINNON TAUSTA

Haarukka on saapunut Suomeen aikoinaan Turun ja Turun Linnan kautta, ja Chaîne des Rôtisseurs Turun jakama haarukka on kopio ensimmäisestä suomalaisesta haarukasta. Haarukka-palkinto luovutetaan Turun Ruoka-ja viinimessuilla ja sen ovat tähän asti saaneet:

 

Vuonna 2015 Sari Espola ja Jarno Seppä

Vuonna 2017 Simo Raisio ja Laura-Maria Laaksonen.

Vuonna 2019 Arttu Parviainen ja Marjo Heinonen.

Vuonna 2021 Eeva Hongisto ja Anu Kaisti.

 

📷Petri Tamminen