Saimaa Gourmet Gaalassa 2023 myönnettiin Karjalan Kapusta Lari-Pekka Ruotsille

10.10.2023

Karjalan Kapusta myönnettiin Saimaa Gourmet Gaalassa la 7.10. Lari-Pekka Ruotsille 

 LAB-ammattikorkeakoulun lehtori, yrityskummi Lari-Pekka Ruotsille luovutettiin viikonloppuna Karjalan Kapusta -tunnustus kiitoksena karjalaisen ruokakulttuurin eteen tehdystä työstä. Kapustan ojensivat Chaîne des Rôtisseurs Karjalan vuoti, Karjalan keittiömestareiden puheenjohtaja Ulla Liukkonen ja puheenjohtaja Juha Pylkkö Saimaan Munskänkarna ry:stä. 

Palkitsemisperusteissa todettiin, että Ruotsi luo positiivista mielikuvaa maakunnastamme ja sen ruokakulttuurista vaikuttavalla persoonallaan, nuorten eteen tekemän työn kautta ja aktiivisena sosiaalisen median viestijänä.

Kehruuhuoneella Lappeenrannassa pidetty Saimaa Gourmet gaala oli osa järjestömme 60-vuotisjuhlatapahtumia. Tilaisuuden kantava teema oli karjalainen ruokakulttuuri, jonka siivittämänä nautittiin paikallisia raaka-aineita ja juomia sisältävä viiden ruokalajin herkullinen menukokonaisuus. Mielen viihdykkeestä vastasivat muun muassa näyttelijä, yrittäjä Satu Silvo ja tangomaestro Ilkka Ollonen. 

Tilaisuuden toteuttivat yhteistyössä Rôtisseursin Karjalan voutikunta, Karjalan Keittiömestarit ja Saimaan Munskänkarna ry. Itäsuomalaisen ruokakulttuurin eteen tehtävää yhteistyötä jatketaan aktiivisesti myös ensi vuonna eri tapahtumien muodossa, jolloin Saimaa on vuoden 2024 European Region of Gastronomy.  

Kuvassa Ulla Liukkonen, Lari-Pekka Ruotsi ja Juha Pylkkö. 

Kiitos kuvasta ja tapahtumatiedoista Virpi Kulomaa.