Satakuntaan kolmas Chaine des Rôtisseurs-ravintolakilpi

11.9.2023

Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.

”Chaîne des Rôtisseurs-kilpi myönnetään korkean osaamistason ja gastronomisen intohimon omaaville ravintoloille. Ravintola Borg Kitchen & Barin tunnusmerkkejä ovat tuoreet lähellä tuotetut raaka-aineet yhdistettynä maailman makuihin, taidokas käsityö ruuanlaittoon sekä mieleen jäävä loistava asiakaspalvelu. Rôtisseurs-kilven saaminen edellyttää, että ravintolassa on aitoa intohimoa erottua edukseen ja ylittää säännöllisesti oma tasonsa keittiössä, salissa kuin muussakin toiminnassa. Borg Kitchen & Bar tarjoilee makuelämyksiä, joka kertoo hienosta omistautumisesta ja kunnianhimosta.”, sanoo Chaîne des Rôtisseurs-kilven luovuttanut Chaîne des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala.

Ravintola Borg Kitchen & Bar on aloittanut toimintansa vuonna 2017 ja sen tyyli poikkeaa edukseen. Pohjoismaisia ja maailman makuja yhdistävä ravintola syntyi omistajiensa Jyrki Palojärven sekä Sanna Lahdensalon, Mika Peltolan, Mikko Vaajasaaren ja Merja Jokisen intohimosta ruoka- ja viinikulttuuriin. Ravintolan keittiömestari Emilia Mannilan ruokafilosofia rakentuu kokonaisuudessaan puhtaiden makujen äärelle. Ravintola hyödyntää mahdollisimman paljon lähellä tuotettuja tuotteita ja maailman makuja loihditaan vastuullisesti tuotetuista etnisistä tuotteista, joita yhdistetään suomalaiseen puhtaaseen ruokaan. Kaikki annokset suunnitellaan räätälöidysti Borgin keittiössä. Ravintolapäällikkönä toimii Susanna Mikola.

”Satakunnan alue ja Pori on kehittynyt melko hitaasti ruokakaupunkina. Ravintola Borg Kitchen & Barin määrätietoinen kehittyminen, tasokas viinilista, laatutason ylläpitäminen sesongista toiseen sekä tuotevalikoiman ja valmistusmenetelmien monipuolisuus on hyvä syy tulla Poriin kesätapahtumien ulkopuolella.” toteaa ravintoloitsija Jyrki Palojärvi.  

Satakunnan alueella on entuudestaan kaksi Rôtisseurs-kilven saanutta ravintolaa, joista toinen on Porissa sijaitseva Raatihuoneen kellari ja toinen Noormarkussa A.Ahlström Oy:n Noormarkun Klubi.