Kaksi uutta ravintolaa sai Rôtisseurs-kilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR

18.10.2023

Kuvassa Kuokkalan kartanon ravintolapäällikkö Miia Sironen, keittiömestari Sami Sorvoja, Châine des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala ja Jyväksylän vouti Seppo Valkeinen.
Kuvassa keittiömestari Janne Kantola, Solo Sokos Hotelli Tornin hotellinjohtaja Satu Näsärö, ravintolapäällikkö Heli Lahtinen sekä Châine des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala.

Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.

”Chaîne des Rôtisseurs-kilpi myönnetään ravintoloille, joissa on aito intohimo makujen kehittämiseen ja viinien yhdistäminen niihin. Rôtisseurs-kilven saaminen on osoitus kyvystä kehittää makuja tähän päivään ja taidosta luoda asiakkaille sellaisia makuelämyksiä, että ne jäävät mieleen. Kilpi on ikään kuin lupaus, että ravintolassa annos voi viedä arjen yläpuolelle.” toteaa Chaîne des Rôtisseurs-kilven luovuttanut Chaîne des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala.

Kuokkalan Kartano sai kilven 5.10 ja sen vastaanottivat Kartanon ravintoloitsija ja keittiömestari Sami Sorvoja sekä ravintolapäällikkö Miia Sironen. Arkkitehti Wii Lönnin suunnittelema Kuokkalan Kartano valmistui vuonna 1904 ja Sorvojan ja Sirosen luotsaama ravintola avattiin siellä vuonna 2021.  

”Tämä on meille iso ja tärkeä asia. Mehän ollaan itse tiedetty, että miten hyviä me ollaan, mutta nyt siitä on sitten konkreettinenkin asia mittarina. Muutkin sen näkevät, kun astuu ovesta sisään, niin tietää saavansa hyvää ruokaa”, totesi Sorvoja kilven saatuaan.

Helsingin ydinkeskustassa legendaarisessn ja hiljattain täysin uudistetussa Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR tarjoilee selkeitä annoksia, huolella työstettyjä makukokonaisuudet ja loistavasti hyödynnettyjä kotimaisia laadukkaita raaka-aineita.

Hotelli Tornin hotellijohtaja Satu Näsärö totesi kilvenluovutustilaisuudessa ”Tulette huomaamaan, että ravintolamme ammattilaisista ja upeasta tiimistä välittyy jokaiselle se aito intohimo, jota Rôtisseurs-kilveltä edellytetään”.

Suomessa on tällä hetkellä noin 80 kilven saanutta ravintolaa. Kilpiravintoloiden auditointimalli on juuri uusittu ja ravintolat auditoidaan vuosittain.