Jeunes Chefs Rôtisseurs MM-kilpailut 4-8.10.23

17.8.2023

Nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailut käydään tänä vuonna Turkissa, Istanbulissa 4-8.8.2023. 

Nuorten kokkien MM-kilpailuja on käyty vuodesta 1977. Tämän vuoden kilpailuihin osallistuu 22 nuorta ympäri maailmaa. Suomen edustaja on SM-kilpailut voittanut Saku Karstila, Jyväskylästä. Kilpailu on tarkoitettu alle 27-vuotiaille ammattilaisille. 

MM-kilpailun ohjelma on hyvin tiivis ja päättyy sunnuntaina 8.8. gaala illalliseen Raffless hotellissa. Kilpailijat pääsevät varsinaisen kilpailun ohella myös mm. vierailemaan kuuluisalla turkkilaisella kahvintuottajalla ja Baklava valmistajalla, maistelemaan turkkilaista katuruokaa sekä näkemään Istanbulin historiallisia alueita. 

Kilpailun kulku

Kilpailussa kukin kilpailija saa numerojärjestyksessä Black box- raaka-ainekorin, jonka pohjalta ja listaan merkityistä yhteisistä saatavilla olevista raaka-aineista kilpailija suunnittelee menun.

Korin saatuan kilpailijalla on puoli tuntia aikaa suunnitella kilpailumenunsa. Korin raaka-aineista tulee suunnitella ja toteuttaa oma menunsa neljälle (4) ruokailijalle, sisältäen alku-, pää- ja jälkiruoan. Tuomaristo tutustuu kilpailukorin sisältöön ennen kilpailua.

  • kilpailijan tulee laatia kolmen ruokalajin à la Carte - tyyppinen menu ja työsuunnitelma raaka-ainekorin pohjalta.
  • menu luovutetaan valvojalle ennen keittiöön menoa, minkä jälkeen kilpailijoilla on kolme tuntia aikaa valmistaa ruokalajit.