Turun seudun kilpiravintolat

NAANTALI

Le Soleil

Naantalin Kylpylän ravintola Le Soleil on erikoistunut modernin Thai-keittiön, skandinaavisen innovatiivisen ruokakulttuurin sekä eurooppalaisen ruokaperinteen yhdistämiseen. Ravintola ammentaa inspiraatiotatuoreista ja tarkoin valituista sesongin raaka-aineista. Usein uudistuva menu tarjoaa mahdollisuuden ainutlaatuisiin makuelämäyksiin.

Kartta

Ravintola Trappi

Ravintola Trappi on perinteikäs ja merkittävän historian omaava tunnelmallinen ruokaravintola Naantalin sydämessä meren rannalla. Ravintola Trappi sijaitsee luostarikirkon kupeessa, yhdessä Naantalin vanhimmista rakennuksista, Kallanderissa, Laurilan naapurissa. Kallanderin krouvi oli tunnettu jo 1800-luvun vaihteessa ja erikoisesti vuosisadan lopussa, jolloin Lina Trapp piti paikalla ravintolaansa.

Trappi on vakiinnuttanut paikkansa viihtyisänä lounas- ja à la carte -ravintolana. Ruokalistalta löytyy herkkuja niin läheltä kuin kaukaakin. Ruokailun kruunaavat Naantalin upeat merelliset puitteet. Trapinpiha on kuuluisa mm. herkullisista grilliherkuistaan ja pizzoistaan.

Kartta

PORI

A.Ahlsröm Oy, Noormarkun Klubi

Noormarkun Klubin keittiö vaalii vuosisatoja vanhoja perinnereseptejä ja luo uusia makuelämyksiä. Ahlströmillä on kestitty kautta aikain niin valtiovieraita, taiteilijoita kuin kuninkaallisiakin. Klubin keittiö ylläpitää kulinaristisia perinteitä ja ja ruoan tarinaa.

Ahlströmin ruokatarinat kootaan vuosisatojen perinneresepteistä ja uusista ruokatuulista, joissa on klassikkoainesta. Resepteistä parhaimmat siirtyvät perinnetietona yli sukupolvien keittiömestarilta toiselle. Ravintolassa pääsee nauttimaan sesongin herkuista, riistasta sekä villi- ja lähiruoasta. Lisäksi Noormarkun ruukissa järjestetään ruoka- ja viinikulttuuria koskevaa tapakoulutusta ja kokkauskursseja.

Kartta

Raatihuoneen Kellari

Ravintola Raatihuoneen Kellari sijaitsee keskellä historiallista kivi-Poria, vuonna 1841 valmistuneen C.L. Engelin suunnitteleman Porin Raatihuoneen kellarissa, tunnelmallisten tiiliholvien alla.

Raatihuoneen Kellari on perheyritys ja toiminut samalla paikalla jo 90-luvulta saakka. Ravintolan intohimona on valmistaa selkeä, laadukasta ja korkeatasoista ruokaa hyvistä raaka-aineista. Listalla ovat hyvin edustettuna kala, liha ja riista. Lisäksi ravintolassa on viime vuosina lisätty suositun kotimaisen ja lähialueilta tuotetun kalan tarjontaa. 

Kartta

SALO

Salon Seurahuone – Salon Seurahuone Catering


TURKU

OOBU Saaristoravintola 

Saaristoravintola OOBU tarjoaa raikkaita saaristolaisruokia keskellä Turkua, perinteikkäässä Bassin talossa. Kalaa, lammasta ja kasviksia monessa muodossa, perinteitä kunnioittaen ja uusinta keittiöosaamista hyödyntäen. Herkkuja, jotka ravitsevat sielua ja ruumista. Konseptin lähtökohtana on tuoda saaristo takaisin kaupunkiin. Saaristoravintola OOBUssa halutaan olla ylpeitä suomalaisia, turkulaisia ja saaristolaisia. Yksi ravintolan ruokatuotteen kantavista voimista on gluteenittomuus ja laktoosittomuus, sillä kaikki listalla olevat ruoat ovat valmiiksi suunniteltu gluteenittomiksi ja laktoosittomiksi. Juomavalikoimassa on keskitytty vanhan mantereen laadukkaisiin viineihin sekä lähi- ja pienpanimoiden tuotteisiin.

Kartta

Ravintola Suomalainen Pohja

Suomalainen Pohja on Suomalainen Pohja ry:n  klubirakennuksessa toimiva ravintola, joka on avoille kaikille ruokailijoille. 1900-luvn alussa perustetun yhdistyksen uusi klubitalo valmistui 1980, mutta sen arkkitehtuuri on saanut monet pitämään rakennusta vanhempana. Suomalainen Pohja kuuluu Turun harvoihin ravintoloihin, on perinteiset kunnon kabinetit soittokelloineen, äänieristyksineen. Tarjolla on omaa rauhaa ja yksityisyyttä sekä hyvää palvelua viihtyisässä ympäristössä.

Ravintolan à la carte -listalla on modernia klassista. Arkisin tarjolla on arkisin parhaimmista raaka-aineista valmistettuja kotiruokalounaita.

Kartta

Radisson Blu Marina Juhlakerros (tilausravintola)

Radisson Blu Marina Palacen Juhlakerroksen valoisista tiloista aukeaa näkymä suoraan Aurajoelle. Monikäyttöiset ja muunneltavat tilat tarjoavat puitteet niin juhlien, kokousten kuin cocktailtilaisuuksienkin järjestämiseen. Keittiömestarin suunnittelemista herkullisista menuvaihtoehdoista voi valita omaan juhlaan parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Kartta

Ravintola Smör

Ravintola Smör sijaitsee kirjastokorttelissa Aura-joen rannalla. Vanhojen kiviholvien arvokkaassa seurassa avautuu moderni kattaus, jossa on valoa, tunnelmaa sekä tilat, joissa palvellaan myös yritys- ja kokousvieraita.

Smörin ruoka inspiroituu skandinaavisen keittiön rehellisyydestä ja rouheudesta sekä ammentaa makujen yllätyksellisistä yksityiskohdista. Smörissä voi nauttia pitkän kuuden ruokalajin menun tai lyhyemmän kaavan neljän ruokalajin menun sekä yksittäisiä annoksia à la carte- listalta. Jokainen ruoka-annos on käsityönä tehty taidonnäyte, joka valmistetaan ammattitaidolla sesongin parhaista raaka-aineista. Ruoan lisäksi Smörin intohimona ovat viinit ja viimeistelty palvelu.

Kartta

Roster Turku

Roster on maailman makuja tarjoileva tunnelmallinen bistro Turussa tuomiokirkon kupeessa. Rosterin all day-menu ruoka tehdään intohimolla parhaista ja vastuullisista raaka-aineista kansainvälisellä twistillä. Ravintola ei sitoudu yhteen tyyliin tai maahan, vaan yhdistää rohkeasti vaikutteita maailmalta. Ravintola haluaa tarjota hienoja makuelämyksiä ilman turhia muodollisuuksia. Ruokalistalta löytyvät vaihtoehdot niin kasvis-, kala- kuin liharuokien ystäville, myös laktoosittomat ja gluteenittomat ruokavaliot onnistuvat.

Kartta

Turun kaupungin edustusravintola


Suositellut kaupat