Päijät-Hämeen kilpiravintolat

HÄMEENLINNA

Vanajanlinna

Hotelli Vanajanlinnan tärkeimpiä kulmakiviä ovat korkeatasoinen keittiö ja huolella valitut viinit.  Keittiöfilosofia perustuu yhdistelmään, jossa tarjoillaan maukasta skandinaavista ruokaa ranskalaisella twistillä, kalaa ja mereneläviä reilusti ja tietysti myös huolella mietittyjä ja viimeisteltyjä kasvisvaihtoehtoja. Ravintola tarjoaa näyttävää ja hienostunutta ruokaa, mutta rennolla otteella. Ruokalistalla näkyvät paikallisten tuottajien tarjonta ja ekologisuus sekä huippuunsa hiottu keittotaito. 

Kartta

LAHTI

Lahden Seurahuone

Seurahuoneen tarinan alku ajoittuu vuoteen 1871, kun Lahden e leskirouva Carolina Moesböll sai luvan harjoittaa ravintolatoimintaa. Hänen kuoltuaan ravintolanpito siirtyi Taavi Wainiolle, jolle kuvernööri myönsi vuonna 1892 luvan pitää ravintolaliikettä ja anniskella sen yhteydessä alkoholipitoisia juomia. Ravintolan nimeksi tuli Lahden seurahuoneen ravintola. Vuodet vierivät ja 1940-luvun lopulla Seurahuone laajeni 6-kerroksiseksi. Lahden Seurahuoneesta tuli yksi Suomen edustavimmista ja maineikkaimmista hotelliravintoloista.

Nykyisin tiilaus- ja kokousravintola Hämesali on laaja kattaus suomalaisia raaka-aineita, ammattiylpeyttä ja valikoima herkullisia viinejä. Hämesalilla on Suomen Paistinkääntäjien kilpi, joka on osoitus pitkäaikaisesta laadukkaasta ravintolatoiminnasta.

Kartta

Ravintola Roux

Ravintola Roux on  hyvästä ruoasta ja laadukkaasta viinivalikoimastaan tunnettu fine dining -ravintola Lahdessa. Satavuotiaaseen lahtelaisapteekkiin rakennettu tunnelmallinen Roux liputtaa klassisen ranskalaisen ruoanlaittoperinteen puolesta. Ravintola on tyyliltään viehättävä, aistikas, perinteinen ja tyylikäs. Ravintolan tilat sopivat hyvin myös suuremmille seurueille.

Kartta 

Ravintola Taivaanranta

Lahden keskustassa sijaitseva Taivaanranta on persoonallinen ja palveleva ruokaravintola, joka luottaa itse tekemiseen, kauden makuihin sekä paikallisiin tuotteisiin niin ruoassa kuin juomassa. Herkullisen lisänsä Taivaanrannan moniin annoksiin tuovat Teerenpeli Panimo & Tislaamon palkitut juomat. Ravintolan kellaritiloissa sijaitseekin Teerenpelin alkuperäinen viskitislaamo. Vuonna 2000 avatun Taivaanrannan tunnelmallinen miljöö sekä viihtyisät kabinettitilat kutsuvat nauttimaan tasokkaasta ruoasta ja juomasta.

Kartta