Oulun seudun kilpiyritykset

KUUSAMO

Studioravintola Tundra

Studioravintola Tundra tarjoaa kulinaarisia nautintoja ja esteettisiä elämyksiä tunnelmallisen tilausravintolan, kokkauskurssien ja keramiikkastudion muodossa Kuusamossa. Maukkaiden herkkujen taustalla ovat pohjoisen luonnon maut ja tundran herkkujen pohjoinen aromi, jota täydentävät studion kattausesineet ja Kuusamon idyllinen vaaramaisema.

Kartta

OULU

Lasaretti ravintola Virta

Lasaretinsaarilla on toiminut aiemmin kruunun viinanpolttimo, maaherran virkatalo, läänin- ja sotilassairaala. Nykyisin Lasaretti on inspiroiva taide-, kokous- ja kongressihotelli. Ravintolassa tehdään parasta paikallista sesongin raaka-aineet huomioiden. Lasaretti tarjoaa helposti lähestyttävää ja mutkatonta syötävää niin hotelli- ja kokousvieraille kuin lähiseudun asukkaillekin.

Kartta

Ravintola Istanbul

Ravintola Istanbulin ruoka on kotoisin idän ja lännen kohtaamispaikasta sekä mausteiden kirjosta, kuten valkosipulin, jogurtin ja vuohenjuuston aromeista, tuoreista raaka-aineista ja vuosisataisista valmistustavoista. Istanbulin ja Ankaran alueen perinteiden ja Välimeren maisemien ruoat syntyvät puuhiiliarinassa aidosti hiillostaen. Aterian kruuna talo oma leivottu ja kiviarinalla paistettu leipä sekä tarkoin varjellun ohjeen mukaan valmistettu valkosipulivoi. Ravintola on perustettu 1993 ja se on saanut useita tunnustuksia. Viinilistalta löytyy myös turkkilaisia erikoisuuksia.

Kartta

Ravintola Puistola

Puistolassa voi nauttia herkullisimpia kotimaisia raaka-aineita ja keskieurooppalaisin tuulahduksin. Keittiömme tarjoaa ainutlaatuisia annoksia vaativimmillekin herkkusuille.  Arkkitehti Harald Andersinin suunnittelemassa komeassa Puistolan kivitalossa sijaitsevan ravintolan paikalla on ollut monenmoista kulttuuririentoa vuosisadan verran, kuten Oulun ensimmäinen elävien kuvien sali Urania. Siitä juontaa juurensa myös Puistolan tarkoitus tarjota elokuvateatterin elämykset ruoan muodossa. Ravintolan kantavia arvoja ovat intohimo, kädellä tekemisen taito sekä korkea laatu kaikessa tekemisessä. 

Kartta

YLIVIESKA

Ravintola pikkuVELI

Ravintola pikkuVELIssä kokataan kalaa, lihaa, kasvista  lähiraaka-aineista ja rakkaudella tehtynä. Keittiö on erikoistunut pohjanmaalaiseen lähiruokaan.

Kartta