Karjalan, Pohjoiskarjala ja Kymen alueen kilpiravintolat

IMATRA

Ravintola Buttenhoff

Ravintola Buttenhoff on palvelullut asiakkaitaan vuodesta 1936 alkaen, jolloin se aloitti toimintansa leipomo-kahvila. Nykyisin ruokalistalla on sesonkiruokia ja  perinteisiä makuja, kuten blinjeä ja herkullista kalakeittoa. Ravintola sijaitsee Imatran keskustan kävelykadulla, Imatrankosken ja Valtiolähellä läheisyydessä. 

Kartta

JOENSUU

Local Bistro

Ravintola Local Bistro perustettiin vuonna 2015

Yritysmuoto ja omistajat: Joensuun Keittäjät Oy

Pasariravintolat Oy, emoyhtiö. Ari-Pekka Jeskanen ja Pasi Holopainen

Marko Turunen, Risto Mikkola

”Alusta asti oli selkeää, että tehdään jotakin erilaista mitä Joensuussa ei oltu koettu aikaisemmin; tuoda kaupunkiin erilainen ruokakulttuuri ja ruokalistalla ollaan edelläkävijöitä kaupungissa.”

Otetaan karjalaiseen ruokaan vähän modernimpi ote.

Ruokalistan perustana ovat tuoreet lähialueen raaka-aineet ja vahvat maut.

Palvelussa paikallista vieraanvaraisuutta ja iloista ja persoonallista ilmettä.

Kartta

KOTKA

Ravintola Wanha Fiskari

Wanha Fiskari sijaitsee Kotkan saarella meren ja Sapokan vierassataman tuntumassa. Ravintola suosii lähialueen raaka-aineita, jotka tulevat paikallisilta kalastajilta, luomutiloilta sekä vastuullisilta tuottajilta. Ravintolan erikoisuus ovat laadukkaat kalaruoat.

Kartta

KOUVOLA

Ravintola Huvilla

À la carte – listaltamme löytyy annoksia moneen makuun. Tututusta listaamme alla olevasta linkistä ja tule herkuttelemaan. Listalta löytyy paljon annoksia myös pieneen nälkään ja jaettavaksi.

Maistuisiko lasillinen hyvää viiniä, kuohuvaa tai samppanjaa? Meillä on laaja valikoima toinen toistaan parempia viinejä. Nauti lasillinen ja herkuttele samalla keittiömestarimme valmistamista herkuista.

Kartta

LAPPEENRANTA

Ravintola Wolkoff

Wolkoffin Ravintola toimii 160 vuotta vanhassa paakarin talossa keskellä Lappeenrantaa kävelykadun varrella ja Wolkoffin talomuseon vieressä. Ruokien valmistuksessa käytetään laadukkaita kausituotteita. Ruoka-ainekset haetaan mahdollisimman usein pieniltä lähituottajilta. Wolkoffin menussa on inspiraatioita skandinaavisista ja kansainvälisistä kettiöistä. Kaikki annokset valmistetaan huolellisesti paikan päällä. Kesäisin takapiha on runsas yrittipuutarha, jossa on käden ulottuvilla tuoreita yrttejä parhaimmillaan. Ruoan lisäksi tarjolla on kattava ja laadukas juomavalikoima.

Kartta

NURMES

Ravintola Bomba

Ra­vin­to­la Bom­bal­la pää­set naut­ti­maan rak­kau­del­la val­mis­tet­tu­ja me­nu­ja. Lo­ma­kau­del­la sa­liin ka­te­taan her­kul­li­nen nou­to­pöy­tä ja juh­liin kar­ja­lai­nen pi­to­pöy­tä tai mie­lei­se­si menu kau­den par­hais­ta raaka-ai­neis­ta.

Ra­vin­to­la­ti­lan mah­ta­vat salit so­pi­vat lois­ta­vas­ti iso­jen­kin juh­lien pi­to­pai­kak­si ke­sä­häis­tä vauh­dik­kai­siin yri­tys­juh­liin. Pik­ku­jou­lu­kau­del­la ra­vin­to­lan la­val­le as­te­le­vat Suo­men suo­si­tuim­mat bi­lebän­dit – ra­vin­to­la Bom­ban pik­ku­jou­lut va­ra­taan­kin aina ajois­sa. Ryh­mä­ruo­kai­lut jär­jes­ty­vät ti­lauk­ses­ta myös ra­vin­to­lan au­kio­lo­jen ul­ko­puo­lel­la.

Bomban keittiö on erikoistunut karjalaisiin ruoka-annoksiin, jotka valmistetaan modernilla otteella. Annokset rakentuvat korkealaatuisten, paikallisten raaka-aineiden, kuten Pielisen kuhan, lähimetsien peuranlihan ja Pohjois-Karjalan marjojen, ympärille. Ravintolan erityisenä ylpeydenaiheena on ainutlaatuinen Valamo-menu, jossa läheisen Valamon luostarin marjaviinien ympärille on suunniteltu kokonaisuus, joka yhdistää huolella valmistetut annokset ja viinien harmoniset makuparit.

Kartta

PUUMALA

Ravintola Koskivahti

Kodikasta kartano­tunnelmaa ravintola Koskivahdissa

Sahanlahden päärakennuksen ravintola Koskivahdissa hemmottelet makuhermojasi kokkiemme itse valmistamilla lounailla sekä illallisilla – Suomen kauneimmissa terassimaisemissa. Kartanomainen rakennus on alkujaan ollut Sahan johtajan virka-asunto ja kirjailija Elsa Heporaudan synnyinkoti. Kodikas, mutta arvokas tila sopii erinomaisesti myös juhlien viettoon aina 120 hengen tilaisuuksiin saakka. Aurinkoisella terassilla on lisäksi tilaa noin 100 hengelle. Koskivahdissa on myös pieni kabinetti, joka soveltuu alle 20 hengen yksityisempiin kohtaamisiin.

Kartta