2000-luku

Monenlaisia kapituleja ja järjestön myllerrystä 2000-luvulla

Vuosituhannen vaihteen ensimmäinen kansallinen tapahtuma oli Stadin kapituli, jossa installoiiin myös Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari. Seuraavana vuonna kapituli järjestettiin Jyväskylän kapituli, joka muistetaan myös onnistuneena kapitulina. Jyväskylän kapitulin yhteydessä järjesttiin myös gastronominen seminaari, jota nykyään toivotaan yhdeksi kapitulin peruselementeistä. Heikommaksi ei jäänyt myöskään vuoden 2002 Turun kapituli, joka pidettiin Turun linnassa. Vuoden 2013 Vaasan kapituli sisälsi gastronimisten elämysten lisäksi golfkilpailun, joka loi erinomaiset puitteet luoda ystävyyssuhteita eri voutikuntien jäsenten välille. 

Jäsenmäärä jatkoi nousuaan, ja siten myös jono käätyjen saamiseksi installoinneissa kasvoi kohtuuttoman pitkäksi. Jonon purkamiseksi päätttiin järjestää välikapituli kesän suurkapitulin lisäksi. Ensimmäinen välikapituli, eli maailman ensimmäinen talvikapituli järjestettiin Levillä vuonna 2004. Saman vuoden kesän suurkapituli järjestettiin Hämeenlinnassa. Vuonna 2005 oli Oulun vuoro isännöidä suurkapitulia. Seuraavan vuoden suurkapituli järjestettiin taas Tampereella. Välikapituleja jatkettiin, ja vuonna 2007 sellainen järjestettiin Torniossa. Saman vuoden suurkapitulin pitopaikkana oli Savonlinna. Lahden voutikunta isännöi vuoden 2008 talvikapitulia Vierumäellä ja Karjalan voutikunta suurkapitulia Lappeenrannassa. Vuosikymmenen viimeisimmät kapitulit järjestettiin Tampereella ja Lapin Oloksella

Vaikka kapituleja on järjestetty runsaasti Suomen Paistinkääntäjien toiminnan alusta saakka, haluttiin voutikuntia helpottaa järjestelyissä ja päätettiin luoda yhteinen kapituliohjeistus. Ohjeistuksen laadinta käyynnistyi Helsingin välikapitulissa vuonna 2006. 

Vuosi 2004 oli järjestön hallinnon kannalta myllerryksen aikaa, joka valitettavasti heijastui myös Paistinkääntäjien julkisuuskuvaan. Hallinnossa tehtyjen uudistusten seurauksena uudeksi valtavoudiksi valittiin Antti Hemmi, jolla oli edessään haastava työ luoda uusi eheys ja luottamus järjestöön.  

Nuorten kokkien kilpailun kannalta vuosi 2005 oli menestyksekäs, sillä Suomen kansallisen kilpailun voittaja Arto Ratas lunasti itselleen myös kansainvälisten kilpailujen voiton Bermudassa. Kansallisia Nuorten kokkien kilpailuja järjestettiin koko vuosikymmenen ajan. Korkeatasoisissa kilpailuissa erityisen hyvin ovat pärjänneet Tampereelta ja Lapista tulleet kilpailijat. Esimerkiksi vuoden 2008 ja 2009 Kilpailujen voittajat tulivat Lapista. 

Tornion Grand Diner`in pääruoan annostelussa Rolf Bungarten (toinen vasemmalta) joukkoineen.
Nuorten Kokkien SM-voittaja Teemu Korkalainen valmentajiensa Tero Mäntykankaan ja Jussi Kumpulaisen puristuksessa Sky Ounasvaaran harjoituksissa 2008.