Turun jäsentapahtumat

Turun Voutikunnan jäsentilaisuudet vuonna 2026
Turun voutikunnan jäsenet saavat noin kuukautta ennen jokaista tilaisuutta jäsenkirjeen, jossa kerrotaan seuraavan kuukauden tapahtumista. Ilmoittautuminen ja maksu tilaisuuksiin hoituu Lyyti palvelun kautta. Linkit tapahtumiin löytyvät jäsenkirjeestä sekä rotisseurs.fi-sivulta. Tilaisuudet ovat aina avec ja niissä käytetään käätyjä, ellei muuta erikseen ilmoiteta. Pukeutuminen on "smart casual" eli pikkutakki ja käädyt.
Tapahtumien peruutusehdot:
Osallistumisen peruminen on mahdollista ilmoittautumisajan päättymiseen asti, jolloin laskutetaan vain pankki-ja maksupalvelukulut 10,00 €. Sen jälkeen tulleesta peruuttamisesta tai jos peruutusta ei ole tehty lainkaan, osallistumismaksua ei palauteta.
Toisen henkilön voi vaihtaa maksutta osallistujaksi, mikäli se on tapahtuman kohderyhmän kannalta mahdollista. Henkilövaihdoksesta pitää ilmoittaa tapahtumajärjestäjälle. Kaikki peruutukset tulee tehdä kirjallisesti sähköpostilla tapahtumajärjestäjälle.
Pidätetään oikeus peruuttaa tapahtuma, esimerkiksi vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Tällöin palautetaan ilmoittautuneille maksettu osallistumismaksu kokonaisuudessaan.
TAMMIKUU
Lauantai 24.1. kello 13.00 ”Lounas Brasserie Amelie” Linnankatu 3, 20100 Turku.
Sunnuntai 25.1. Turun Nuori kokki aluekilpailu 2026 Raision seudun koulutuskuntayhtymän tiloissa, Food Laboratory, Juhaninkuja 1, 21200 Raisio.
Tiistaina 27.1. kello 18.00 "OMGD - Chilen viinit" Viinille ravintolassa tutustumme Chilen Viña Concha Y Toron viinituotantoon.
Lauantai 31.1. Paikalliskapituli Helsingissä.
HELMIKUU
Lauantaina 7.2. Turun Kauppahallin Viini- ja Ruokajuhlat. Tapahtuma ei ole Rôtisseurs-jäsentapahtuma. Pääsyliput tulee ostaa Turun Kauppahallin Viini- ja Ruokajuhlien omilta verkkosivuilta.
Tiistaina 10.2. kello 10.00. ”Yritysvierailu, Martin Kala”, Verstaskatu 4, 20360 Turku, Turun tuotantolaitos.
Maanantaina 23.2. kello 18.00 "OMGD - Argentiinan viinit" Viinille ravintolassa. Tällä kertaa matkaamme Andien vuoriston toiselle puolelle Argentiinaan. Tutustumiskohteina ovat Bodega Argento ja mahdollisesti myös Catena Zapata.
Keskiviikko 25.2. kello 18.00 ”Blinejä Ravintola Rosterissa” Tuomiokirkonkatu 6, 20500 Turku.
Lauantaina 28.2. kello 11.00 ”Perinneleivontapäivä” Naantalin Kylpylän leipomossa. Matkailijantie 2, 21100 Naantali.
Lauantai 28.2. ”Perinneleivontapäivän lounas” kello 14.00, on kaikille jäsenille ja seuralaisille avoin, eikä edellytä perinneleivontaan osallistumista.
MAALISKUU
Keskiviikko 25.3. kello 17.00 ”Vuosikokous” Ravintola Oobun ravintolasali Kompassi. Läntinen Rantakatu 9, 20100 Turku.
Keskiviikko 25.3. kello 18.30 ”Vuosikokousillallinen” Maitre Sommelier Marjo Heinonen esittelee Ranskan suurimman viinialueen Languedoc-Rousillon, mistä tulevat myös illalliselle valitut viinit tulevat.
HUHTIKUU
Lauantaina 11.4. kello 9.00 ”Hyvät tavat kaunistavat – Sano se kukkasin” Naantalin Kylpylä kokoustila. Matkailijantie 2, 21100 Naantali. Tapatietousluento; restonomi YMK, erityisopettaja Nina Routamaa-Päiviö ja kukkasin floristimestari ja floristiikan lehtori Kirsi Vesalainen.
Lauantaina 11.4. kello 14.00 ”Etikettiä ja elämystä” ateria Naantalin Kylpylä, ravintola Le Soleil. Ateria on kaikille jäsenille ja seuralaisille avoin, eikä edellytä luennoille osallistumista.
Keskiviikko 15.4. ”Kulttuuri ja kulinaarimatka Helsinkiin”. Yhteiskuljetus Akatemiatalon edestä Rothoviuksenkatu 1, lähtö kello 12.30 ja paluu samaan paikkaan noin kello 22.30.
Hotelli- ja ravintolamuseo Helsinki kello 15.00 Opastetut näyttelykierros: Kuohuvat kymmenet – ravintolakuvia 1960- ja 1970-luvuilta ja Makuasioita – näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin. Ruokailu kello 17.00 Ravintola VINKKELI isäntänä ravintoloitsija Antti Uusitalo. Paluulähtö Turkuun noin kello 20.00.
Lauantaina 18.4. Kalevalan voutikunnan järjestämä Talvikapituli Bomballa.
Maanantaina 20.4. kello 18.00 "OMGD - Andé Clouetin samppanjat" Viinille ravintolassa. Jean-Francois Clouet valmistaa viinillisiä samppanjoita Boyzyn ja Ambonnayn kylien rypäleistä.
Lauantaina 25.4. World Chaîne Day - Celebrate a taste of the world! Kansainvälisen kilpipäivän teemana on kansalliset perinteet.
TOUKOKUU
Tiistai 12.5. kello 18.00 ”La Primavera - Pohjois-Italian keväiset maut” Ravintola Tori’o, Aurakadun toripaviljonki, Kauppatori 26, 20100 Turku.
Keskiviikkona 20.5. ”Kevätretki” Raatihuoneen Kellari, ja Porin restauroidun kaupunginteatterin esittely, Hallituskatu 14, 28100 Pori. Yhteiskuljetus Akatemiatalon edestä Rothoviuksenkatu 1, lähtö kello 14.00 ja paluu samaan paikkaan noin kello 23.00.
Keskiviikkona 20.5. Dîner Amical kello 17.00 Raatihuoneen Kellari, Hallituskatu 9, 28100 Pori
KESÄKUU
Lauantai 6.6. ”Kesäretki saaristoon”, 1. Paratiisi Nauvo, Modernitaiteen Museo ja Haapman Estate, Norrstrandsvägen 1092, 21660 Nauvo. 2. Maistelumenu, Ravintola Back Pocket, Österretaisvägen 45, 21710 Korppoo. Yhteiskuljetus Akatemiatalon edestä Rothoviuksenkatu 1, lähtö kello 9.00 ja paluu samaan paikkaan noin kello 23.00.
ELOKUU
Keskiviikko 12.8. kello 18.00 Ravintola Trappi ”Rapujuhla” Nunnakatu 8, 21100 Naantali. Yhteiskuljetus Akatemiatalon edestä Rothoviuksenkatu 1, lähtö kello 17.00 ja paluu samaan paikkaan noin kello 22.00.
Suurkapituli Oulussa 21.–23.8.2026.
SYYSKUU
Keskiviikko 2.9. ”Kulttuuri ja Kulinaariretki” Havulinna Laviantie 14, ja Villa Mairea, Pikkukoivukuja 20, 29600 Noormarkku. Lähtö Turusta Akatemiatalon edestä Rothoviuksenkatu 1, kello 14.00 Ruokailu kello 17.00. Paluu samaan paikkaan noin kello 23.00.
”Ruoka- ja viinimatka Ranskaan Alsacen viinialueelle” ma-la 7.–12.9. Matka on varattu täyteen. Matkatoimisto UNIQUE TRAVEL matkaoppaana Antti Uusitalo. Yhteiskuljetus meno-paluu Helsinki-Vantaa lentokenttä. Lähtö Turun Linja-autoasema, tilausajolaituri 10.
Tiistaina 22.9. kello 18.00 ”Sadonkorjuu” Rikalan Krouvi ” Rikalantie 74, 24800 Salo. Yhteiskuljetus Akatemiatalon edestä Rothoviuksenkatu 1, lähtö kello 17.00 ja paluu samaan paikkaan noin kello 22.30.
LOKAKUU
Lauantai 24.10. Kokkikilpailukapituli Rovaniemellä.
Keskiviikkona 28.10. kello 18.00 ”Smör by Aleksi Lukka” Ravintola Smör, Läntinen Rantakatu 3, 20100 Turku.
MARRASKUU
Keskiviikko 18.11. kello 18.00 ”Lipeäkalan ystävien ilta” Ravintola Suomalainen Pohja, Aurakatu 24, 20100 Turku.
Lauantai 28.11. kello 12.00 1. adventin aatto, ”Joulun ajan Rôtisseurs brunssi” Ravintola Aitiopaikka, Valtion virastotalo, Kulttuurikuja 2, Turku
Turun Voutikunnan jäsentilaisuudet vuonna 2025
Tammikuu
Lauantaina 25. 1. kello 12.00-15.00 ”Torilounas”, Ravintola Tori’o, Turun kauppatori. Aurakadun paviljonki, Turku
Helmikuu
Lauantaina 1.2. Turun Kauppahallin Viini- ja Ruokajuhlat. Tapahtuma ei ole Rôtisseurs-jäsentapahtuma ja liput on ostettavissa Turun Kauppahallin Viini- ja Ruokajuhlien omilta sivuilta.
Lauantaina 1.2. Tampereen paikalliskapituli Ravintola Tammerissa.
Keskiviikkona 26.2. kello 18.00 ”Blinejä Ravintola Kastussa”, Salo. Yhteiskuljetus Akatemiatalon edestä Rothoviuksenkatu 1, lähtö kello 16.45 ja paluu samaan paikkaan noin kello 22.00.
Maaliskuu
Torstaina 6.3. kello 9.00–11.00, ”Yritysvierailu Leipomo Rosten”, Turku.
Tiistaina 18.3. ”Vuosikokous” ja Dîner Amical, Ravintola Suomalainen Pohja.
Tiistaina 25.3. klo 18.30 Meillä on täyttä! Turun Kaupunginteatterissa
Huhtikuu
Lauantai 5.4. kello 11.00–13.00, ”Yritysvierailu Saloniemen Juustola”, Laitila. Dîner Amical, ”Tuli ja jää” kello 14.00 Borg Kitchen & Bar, Pori. Yhteiskuljetus Akatemiatalon edestä Rothoviuksenkatu 1, kello 9.00 ja paluu samaan paikkaan noin kello 18.30.
Lauantaina 12.4. Kokkikilpailukapituli Rovaniemellä.
Lauantaina 26.4. World Chaîne Day – Kansainvälinen Kilpipäivä
Lauantaina 26.4. Kilpipäiväkapituli Helsinki.
Toukokuu
Sunnuntaina 18.5. Turun Mestaripalvin työpaja teemalla "Koko perhe kokkaa". Mukaan ovat tervetulleet jäsenet lasten (tai lastenlasten) kanssa. Jäsentä kohden voi ilmoittautua 1-2 lasta tai jäsen avecin ja 1 lapsen kanssa.
Keskiviikkona 21.5. ”Kevätretki” Dragsfjärd Kemiönsaari, kohteena Söderlångvikin kartano. Vierailu Amos Anderssonin museossa. Dîner Amical, Ravintola Amos Krog, Voiveljet Oy. Yhteiskuljetus Akatemiatalon edestä Rothoviuksenkatu 1, lähtö kello 16.00 ja paluu samaan paikkaan noin kello 22.00.
Kesäkuu
Keskiviikkona 4.6. ”Kesän aloitus ja roseeviinejä”, Ravintola Roster, Turku.
Elokuu
Keskiviikkona 13.8. ”Rapujuhla”, Ravintola Grädda, Turku.
Perjantai -sunnuntai 22.–24.8. Lahden Suurkapituli ”Puusta pöytään”.
Syyskuu
Lauantaina 6.9. kello 9.30 –13.00 Työpaja, ”Kaunis kattaus ja kukat ovat puoliruokaa”.
Asiantuntijoina ja ohjaajina floristimestari ja floristiikan lehtori Kirsi Vesalainen ja restonomi YMK, erityisopettaja Nina Routamaa-Päiviö. Haluaisitko sinäkin tietää enemmän, miten loihtia täydellinen ruokailuelämys kaikille aisteille? Ravintola Suomalainen Pohja.
Työpajan jälkeen nautitaan ”Ruokailuelämys kaikilla aisteilla” kello 13.00.
Ruoka- ja viinimatka maanantai – lauantai 15.–20.9 Itävaltaan. Matkanjohtajana Antti Uusitalo matkatoimisto Unique Travelista.
Torstaina 25.9. ”Sadonkorjuujuhla” Ravintola Trappi, Naantali. Yhteiskuljetus Akatemiatalon edestä Rothoviuksenkatu 1, lähtö kello 17.00 ja paluu samaan paikkaan noin kello 22.00.
Lokakuu
Keskiviikkona 29.10. "Kilpimyymälät yhteistyössä" -ilta Turun Kauppahallissa
Marraskuu
Keskiviikkona 5.11. Dîner Amical, ”Baskimaa” Ravintola Gustavo, Turku.
Keskiviikkona 19.11. ”Lipeäkalan ystävien ilta” Turun Kauppahallissa.
Keskiviikko 26.11. kello 18.00 ”Läsnäolopakon improvisoitu Murhamysteeri” Turun Kaupunginteatterin viides näyttämö, sisältää 3-ruokalajin aterian.
Joulukuu
Lauantaina 13.12. "Lucian päivän brunssi", Radisson BLU Marina Palacen juhlakerros
Syksyn 2025 OMGD – tilaisuudet
Syyskuu
tiistaina 9.9.2025 20.1.2025 klo Huippusamppanjoiden erikoisilta Viinille ravintolassa. Master of Wine Taina Vilkuna.
Lokakuu
maanantaina 27.10.2025 klo 18 Itäisen Ranskan Jura-vuoriston viinit Viinille ravintolassa. Vindirectin Sommelier Oskari Kaikkonen.
Marraskuu
tiistaina 18.11.2025 klo 18 Teerenpelin Viskit Viinille ravintolassa. Teerenpelin myyntipäällikkö Janne Mikkola.
Joulukuu
keskiviikkona 17.12.2025 klo 18 Talvisten viinien ilta ravintola Oobun Lyhty-tilassa (3. krs)
Lisätietoa OMGD-tilaisuuksista täältä.