Kekrikapituli Naantalissa 26.10.2019

Lue lisää täältä!

Tuorein Turun paistinkääntäjien
jäsenkirje löytyy täältä!

Muista käyttää kilpiyritysten palveluja! Klikkaamalla näet jäsenedut.

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta


Jäseneksi?

Jäsenyydestä kiinnostuneet ovat tervetulleita tilaisuuksiimme tutustumaan toimintaamme ottamalla yhteyttä voutiin. Varsinaiseen jäsenhakemukseen tarvitaan kahden jäsenen suositus.

Muiden voutikuntien jäsenet ovat automaattisesti tervetulleita osallistumaan tilaisuuksiimme ilmoittautumalla mukaan kutsussa annettujen ohjeiden mukaisesti.

Paistinkääntäjät ry:n henkilörekisteri

Turun voutikunta

Turun voutikunta on Suomen kolmanneksi suurin Helsingin ja Tampereen jälkeen. Voutikuntaan kuuluu noin 278 jäsentä, joista noin kolmannes ammattilaisia ja kaksi kolmannesta harrastajajäseniä.
Turun voutikunnan alueella on kymmenen kilpiravintolaa ja neljä kilpimyymälää. Turun voutikunnan aluevoutina toimii Riitta Hirvonen.

Kekrikapituli Naantalin Kylpylässä 26. lokakuuta 2019

 

”Kekrinä on pöytä pötyä täynnä, jottei jää veitselle sijaa”.

(vanha suomalainen sananlasku)

 

Turun voutikunnalla on ilo ja kunnia juhlistaa satokauden päättymistä järjestämällä talvikapituli - Kekrikapituli Naantalin Kylpylässä.

Kekri on suomalainen sadonkorjuun juhla. 

Juhlimaan päästään, kun sato on korjattu, syysteurastukset on tehty ja kaikki metsän herkut on säilötty talteen, ja on aika levähtää. Koko lokakuu pitkälle marraskuuhun on kekrin aikaa. 

Uskomuksen mukaan kekrinä pöydän piti olla koreana aamusta yömyöhään, jotta talosta ei olisi loppunut ruoka seuraavana vuonna. Ruokaa tarjottiin niin omalle väelle kuin vieraillekin. Kekrinä keitettiin viinat ja pantiin oluet ja ryypyn otti sellainenkin, joka ei muuten juonut, ettei alkavan vuoden sato-onni tärvääntyisi. (lähde: Talonpoikaiskulttuurisäätiö) 

Samana päivänä Kekrikapitulin kanssa järjestetään Turun voutikunnan lokakuun jäsentilaisuus – Kekrilounas, Naantalin Kylpylän Le Soleil-kilpiravintolassa. Lounaalle ovat myös kapitulivieraat tervetulleita. Kapitulivieraat voivat ilmoittautua lounaalle kapitulin ilmoittautumisen yhteydessä. 

Kekrilounas on kello 12.00–13.30 Le Soleil, Naantalin Kylpylä 

Lounaan jälkeen Suomen Maatalousmuseo SARKA:n näyttelyamanuenssi Iina Wahlström luennoi aiheesta, ”Herrojen joulu, talonpojan kekri”. Luento kuuluu Kekrikapitulin ohjelmaan ja sinne ovat kaikki kapitulivieraat sekä Turun Paistinkääntäjien jäsenet seuralaisineen tervetulleita. 

KEKRIKAPITULIN OHJELMA: 

Kaikki päivän tapahtumat sekä yöpyminen ovat samassa Naantalin kylpylähotellissa.

Kapitulimaksu on 145€ (ALV 0%) Ilmoittaudu tästä (31.8. klo 9.00 alkaen)

Ilmoittautuminen ja maksu hoidetaan samanaikaisesti kapitulin ilmoittautumislinkissä. Maksuvaihtoehtoina verkkopankki- tai luottokorttimaksu.

Lue koko ohjelma ja infokirje Kekrikapitulista alta.

Turun voutikunnan jäsentilaisuudet

 

Katso kaikki jäsentapahtumamme täältä


Jokaisesta tilaisuudesta ilmoitetaan erikseen sekä osallistumisohjeet lähetetään edeltävässä jäsenkirjeessä. Ilmoittautumiset tehdään ohjeiden mukaisesti Lyyti -palvelun kautta.