Vuoden 2018 jäsentilaisuudet:

 

 

* lauantaina 20.1. talvikapituli Oulussa

* maanantaina 12.2. blinit ravintola Mamissa

* tiistaina 20.3. Dîner Amical Ravintola Suomalaisella Pohjalla

* keskiviikkona 18.4. parsaa ravintola Smörissä

* tiistaina 22.5. kevätretki Ravintola Raatihuoneen Kellariin Poriin

* perjantaina 10.8. rapujuhla ravintola Trappissa

* pe-su 17.-19.8.2018 suurkapituli Jyväskylässä

* torstaina 20.9. sadonkorjuujuhla ravintola Salon Seurahuoneella

* perjantaina 26.10. salakapakka ravintola Ludussa

* sunnuntaina 2. 12. joulunajan brunssi Logomossa

 

OMGD:n ohjelmaa:

Keväällä 2018 Vice-Echanson, Sommelier Tarmo Koskenoja järjestää kolme OMGD-tilaisuutta.

tiistaina 13.2. aiheena Italian viinit

tiistaina 27.3. aiheena Yhdysvaltojen viinit

tiistaina 24.4. tutustutaan samppanjatalon Veuve Clicquot’n eri samppanjatyyleihin.

Kaikista maistelutilaisuuksista lähetetään erillinen kutsu jokaiselle OMGD:n jäsenelle, mutta nyt kannattaa jo laittaa päivämäärät muistiin.

Tilaisuuksiin ilmoittautuminen on sitovaa ja ne maksetaan etukäteen voutikunnan tilille!

Lisätietoja tilaisuuksista antaa OMGD-vastaava, viinimestari Tarmo Koskenoja

Muista käyttää kilpiyritysten palveluja! Klikkaamalla näet jäsenedut.

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta

Johanna Alitalo ja Sami Mäkinen viimeistelemässä salaatteja.
Sanna Nordling koristelee tarjoilupöytää ilmapalloilla.

Helmikuun kilpiravintola: Turun kaupungin edustuskeittiö

 

Turun ydinkeskustassa, aivan Aurajokirannassa on paikka, joka on tunnettu laadusta niin ruuan, kattauksen kuin asiakaspalvelunkin suhteen. Sinne pääsee kuitenkin vain kutsusta - pöytävarauksia ei oteta. Kyseessä on turkulainen erikoisuus, kaupungin oma edustuskeittiö. Se valmistaa tarjottavat kaikenlaisiin Turun kaupungintalolla ja vierashuvila Villa Solinissa järjestettäviin tilaisuuksiin. Turun kaupungin edustuskeittiö on myös Suomen ainut julkisen puolen keittiö, jolla on Paistinkääntäjien kilpi.
 

Lue lisää aiheesta täältä

 

Katso videolta edustuskeittiön resepti hirven sisäfileelle

Nuori kokki -aluekisan makutuomaristo: Officier Esko Savisalo (vas.) Chef Rôtisseur Laura Virolainen, Maitre Rôtisseur, Commandeur Harri Lindstedt ja Chef Rôtisseur Jenni Bergström. Lisäksi keittiötuomarina toimi Riitta Hirvonen.
Vice Chargée de Missions de Turku, Commandeur.

Essi Jokela on Turun voutikunnan Nuori kokki                                                          

Silja Linella työskentelevä Essi Jokela ja Turun kauppahallin Herkkunuotassa työskentelevä Juho Karro kisasivat Raision Timalissa sunnuntaina 20.11. järjestetyssä Vuoden nuori kokki -aluekilpailussa, ja voiton vei Essi Jokela. Hän lähtee edustamaan Turun voutikuntaa tammikuussa Oulussa pidettäviin kansallisiin Nuori kokki -kisoihin.

Jokelaa sparrasi kisaan Silja Linen keittiöpäällikkö Heikki Härmä, jolla on itselläänkin pitkä kilpailutausta.
– Kilpaileminen kehittää kokin ammattitaitoa ja hyödyttää sitä kautta myös asiakasta. Kun kokkien ammattitaito kasvaa, asiakas saa eteensä taatusti laadukkaan annoksen.

Lue juttu kilpailusta TS Ruoka -sivustolta!

Jarno Seppä.

Kesäkuun kilpiravintola: Smör, Turku

Aukioloajat: lounas ma-pe 11-14, à la carte ma-pe 16.30-23, la 16-23
Pöytävaraukset: 02-5369444, info@smor.fi
Ravintolan kotisivut: http://www.smor.fi
Osoite:  Läntinen Rantakatu 3, Turku

 

Smör - Skandinaavisia herkkuja historiallisessa miljöössä

 

Aikoinaan tässä puhelinlaitoksen kellaritilassa risteili piuhoja, nyt siellä nautitaan skandinaavisia herkkuja Smörin tapaan. Ravintolan remontti tehtiin alkuperäistä miljöötä kunnioittaen, joten esimerkiksi kabinettien luona voi nähdä kellariseinää, joka on peräisin ajalta ennen Turun paloa. 

Lue lisää kilpiravintolasta täällä
 

 

Lue myös juttu: Smör sai Paistinkääntäjien kilven

 

Turun voutikunta

Turun voutikunta on Suomen kolmanneksi suurin Helsingin ja Tampereen jälkeen. Voutikuntaan kuuluu noin 262 jäsentä, joista noin kolmannes ammattilaisia ja kaksi kolmannesta harrastajajäseniä. Turun voutikunnan alueella on yksitoista kilpiravintolaa ja neljä kilpimyymälää. Turun voutikunnan aluevoutina toimii Turkka Oiva.

Keittiömestari Simo Raisiolle Haarukka-palkinnon luovuttivat Turun paistinkääntäjien sihteeri Riitta Hirvonen ja aluevouti Turkka Oiva.

Turun Paistinkääntäjät jakoivat Haarukka-palkinnot

Turun paistinkääntäjät haluavat tukea Turun alueen ruokakulttuuria ja nostaa esiin paikallisia osaavia kokkeja ja salipuolen työntekijöitä palkitsemalla heitä Turun ruokamessuilla joka toinen vuosi.

Turun alueen parhaana kokkina palkittiin ravintola Kaskiksessa ja Kakolanruusussa työskentelevä, ravintoloiden ydinkolmikkoon kuuluva keittiömestari Simo Raisio.

– Ravintola Kaskis on nostanut turkulaisen ruokakulttuurin aivan uudelle tasolle ja toiminut edelläkävijänä ja esimerkkinä muille. Simo Raisio on poikkeuksellinen taitava ja innovatiivinen kokki, perustelevat paistinkääntäjät valintaansa.

32-vuotias Simo Raisio vastaa ravintola Kaskiksen ja Kakolanruusun keittiöistä yhdessä Erik Mansikan kanssa. Raisio on tunnettu siitä, että hän on tiimipelaaja, eikä pidä itsestään melua. Hän suhtautuu työhönsä nöyrästi ja pitkäjänteisesti.

Turun alueen vuoden parhaana salityöntekijänä palkittiin ravintola Salon Seurahuoneen Laura-Maria Laaksonen.

-Laura-Maria Laaksonen on aina hymyilevä ja positiivinen, hän saa asiakkaan tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Hän osaa myydä sopivasti ja tuntee ruuat ja viinit perinpohjaisesti, kiittävät paistinkääntäjät.

28-vuotias Laaksonen tarjoilijana itseoppinut, ja varsinaiselta koulutukseltaan kokki. Hän on työskennellyt Salon Seurahuoneella kuusi vuotta.

-Salipuolen työ on minulle kutsumus, ja otan jokaisen asiakkaan huomioon persoonana. Mietin, millaista palvelua hän haluaa, ja kohtelen jokaista yksilönä, sanoo Laaksonen.

Simo Raisio palkittiin Turun ruokamessuilla, Laura-Maria Laaksonen palkitaan Salon seurahuoneella syysteurastuksen yhteydessä.

Lue pitempi juttu aiheesta TS Ruoka -sivustolta!

Kuvassa on K-supermarket Manhattanin kauppias, Maître Rôtisseur Commandeur, Veli-Pekka Hussi. Hän onnitteli tänään upealla tavalla 40 vuotta täyttävää Paistinkääntäjien Turun voutikuntaa, jonka pääjuhla on Turun linnassa viikon kuluttua 16. syyskuuta.

Manhattanilla oli tänään 40 keittiömestaria ja Turun ammatti-instituutin kokkioppilasta valmistamassa huikeita herkkuja asiakkaille. Hän halusi näin kunnioittaa järjestöä ja aloittaa Turun voutikunnan 40-vuotisjuhlaviikon.

Kiitollisin mielin mietin vaan, että onkohan koskaan ennen nähty missään ruokakaupassa vastaavaa määrää alan ammattilaisia ja oppilaita.

Haluan tässä yhteydessä esittää kauppias Veli-Pekka Hussille parhaimmat kiitokseni aivan upeasta Turun voutikunnan juhlaviikon avauksesta!

Turkka Oiva
Bailli Regional de Turku

K-supermarket Manhattan on Suomen ainoa K-supermarket, jolle on myönnetty Paistinkääntäjien arvostettu suosituskilpi.

Ajankohtaisia kuulumisia:

 

K-Supermarket Manhattan juhlisti omalta osastaan  Chaine Des Rotisseurs Turun Voutikunnan 40- vuotis-juhlavuotta perjantaina 8.9.2017 klo 12-18. Manhattanilla oli yhteensä uskomattomat 40 keittiömestaria - kokkia tai kokkioppilasta valmistamassa upeita herkkuja juhlavuoden kunniaksi. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Turun Keittiömestariyhdistyksen ja Turun Ammatti-insituuttin kanssa.


Ravintola Mamissa on eletty jännittäviä aikoja, kun toiminta laajeni myös toiselle puolen jokea. Kivi-lounasravintola avautui Turun kaupunginteatterin kylkeen maanantaina 11. syyskuuta klo 11.

Jännitystä siis ilmassa meillä ja uuden opettelua - nähdään isojen illallisten merkeissä Kaupunginteatterilla!

Toivovat Sari ja pojat

 

Syksyllä eletään kalakaupassa kiireistä aikaa. Rapusesonki jatkuu pitkälle syyskuuhun, samalla kun mökkisesongit pitenevät. Me odottelemme vesien viilentymistä, jotta verkkokalastajat pääsevät laskemaan ansojaan. Toivottavasti hylkeet eivät ole heti tutustumassa ansoihin. Samalla kotimaisen silakan pyynti alkaa ja hallissakin on tarjolla perinteisiä paistettuja silakoita, sekä silakkalaatikkoa. Monipuolisena kalana silakkaa on odotettu jo kauan. Lokakuussa olemme mukana Turun Kirja –ja ruokamessuilla omalla osastolla. Tarjolla äyriäisiä, ostereita ja muita herkkuja.

Kauppahallin vanhimpana yrityksenä vietämme syksyllä 130-vuotisjuhlaa erikoistarjouksin sekä asiakkaita hemmotellen. Bistrossamme asiakkaita palvellaan rautaisella ammattitaidolla ja keskitytään kauden tuotteisiin. Mikä olisikaan parempi kuin paistetut ahvenet ja kantarellimuhennos.
 
Syksy on ruokanautiskelijan ominta aikaa.

Terveisin Jaska Manelius Kalaliike S. Wallin

Syyskuun kilpiravintola:

 

RUUKKIALUEIDEN HELMET: NOORMARKUN JA KAUTTUAN KLUBIT

 

Ahlströmin keittiö tuo tuoreet ruokaterveiset suoraan metsistä ja toreilta, kauppahalleista ja juustoloista sekä ruukin omasta puutarhasta. Kahdella eri ruukkialueella sijaitsevat klubit tarjoilevat makuelämyksiä ainutlaatuisissa miljöissä.

- Ruukkialueiden puutarhan antimet, lähimetsien marja- ja sienisadot, Pyhäjärven kala- ja rapusaaliit sekä itse metsästetty riista ovat Ahlströmin keittiöiden ylpeys. Pääraaka-aineena käytetään omien metsien hirven- ja peuranlihaa. Ympäröivä luonto on täynnä puhdasta ja takuutuoretta villiruokaa, kuvailee keittiö- ja ravintolatoimen päällikkö Jukka Luojukoski, joka on työskennellyt Ahlströmin palveluksessa aina vuodesta 2009 alkaen.

Turun voutikuntaan kuuluva, vuonna 2013 Paistinkääntäjien kilvet saanut A. Ahlström Kiinteistöt Oy toimii Länsi-Suomessa kahdella ruukkialueella: Noormarkun Klubi sijaitsee Noormarkun ruukissa Porissa ja Kauttuan Klubi puolestaan Kauttuan ruukissa Eurassa.

Lue lisää:

Aurinkoinen sää hemmotteli tapahtumaa.
Turun paistinkääntäjiä edustivat muun muassa vouti Turkka Oiva ja sihteeri Riitta Hirvonen.
Annokseen kuului mallaspossua, possunkylkeä, kaalisalaattia ja perunasalaattia.
Paikalla oli kaikkiaan parisenkymmentä keittiömestaria ja rotissööriä.

Grillikauden avaus yhteistyössä keittiömestareiden kanssa

Turun paistinkääntäjät ja Turun keittiömestariyhdistys järjestivät lauantaina 6.5. yhteisen grillitapahtuman Turun Varvintorilla. Myynnissä oli possunniskaa, -kylkeä ja kahta eri salaattia. Tapahtuman tuotto ohjattiin Tyksiin rakennettavalla lastensairaalalle.

Sää suosi tapahtumaa ja houkutteli jokirantaan runsaasti väkeä nauttimaan herkuista ja juttelemaan ruuanlaitosta rotissöörien ja keittiömestarien kanssa!

Lue pitempi juttu aiheesta täältä

Iloista tunnelmaa S. Wallinilla, kuvassa Riikka Manelius ja Esa Jaatinen.
Kalaliike S. Wallinin sillilautanen.
Stockmannin herkussa Esko Savisalo (vas.), Jaakko Laakso ja Hannu Saarni.
Stockmannin herkun annos: gratinoitua simpukkaa ja waldorfin salaattia.
Kai Järnström kokkaamassa maistiaisia K-Supermarket Manhattanilla.
Ahventa K-Supermarket Manhattanilla.
Turun vouti Turkka Oiva ja sillilautanen.

Kilpipäivä sujui hienosti

 

Rôtisseurs-kilpipäivää vietettiin 22.4.2017

Kilpipäivän tarkoituksena on korostaa kilpiravintoloiden ja -myymälöiden korkealuokkaista osaamista ja raaka-aineiden käyttöä. Tapahtuma järjestetään saman päivän aikana eri puolilla maailmaa.

Kilpipäivänä tapahtui Turun alueella:

Stockmann Herkku järjesti kilpipäivänä Hansatorilla Grillitapahtuman jossa oli mukana paistinkääntäjiä. Turun kauppahallin kilpiyritykset järjestivät maistatuksia toimintansa ohessa. Lisäksi K-Supermarket Manhattan osallistui kilpipäivään maistatuksin.
 
A.Ahlströmin Noormarkun Klubi järjesti  Rôtisseurs-illan perjantaina 21.04.

 

 

Keväisiä kuulumisia kilpiyrityksistä ja -ravintoloista:

* "Kevät on jo pitkällä, ja meillä valmistaudutaan pääsiäiseen. Saamme taas paljon ja kaikenlaista kotimaista karitsanlihaa pääasiassa saaristostamme ja Ahvenanmaalta. Tuoreena kaikkia ruhon osia ja savustettuna paisteja luulla ja luuttomana, myös muotoon viipaloituna. Kilpipäivään osallistumme omien tuotteiden maistatuksella ja tarjouksilla." Terveisin Jari Heinonen, Lihaliike Reino Jokinen

* "Kalakaupassa kevään korvalla odotetaan jäiden lähtemistä ja valmistaudutaan pääsiäisen ja muiden kevään juhlien tulemiseen. Alkuvuodesta toivotaan, että jäät tulevat ja heti maaliskuun alusta odotellaan, että jäät poistuvat. Mikäli jääkansi on kiinteä saaristomerellä, joutuvat hylkeet jäämään kauemmas ulkomerelle ja näin ollen kevät on hyvää saalisaikaa suomukaloille. Mikäli jääkantta ei tule, kiusaavat hylkeet kalastajia koko ajan.
Keväällä ihmiset haluavat panostaa tuoreisiin kotimaisiin kaloihin, savustaminen ja grillaaminen alkavat pihapiireissä. Mikä siihen sen paremmin sopii kuin jäidenlähdön jälkeen saatu vaellussiika! Erilaisten salaattien kypsyminen tuo kalan käyttämisen taas helpoksi. " Mikäli ideoita kaipaa, saa niitä myymälästämme,
Hyvää kevättä, Jaska, Kalaliike S. Wallin
 

* Kilpiravintola Mami täytti vappuna vappuna kymmenen vuotta. Pitäähän sitä vaatimattomasti juhlia, joten Mamissa on ryhdytty kirjantekopuuhiin yhdessä Markku Haapion ja Roni Lehden kanssa. Työn tulosta pääsee katsastamaan nyt kevään aikana. Kirja sisältää tuttuja reseptejä vuosien varrelta ja mahtavia annoskuvia.

* Kilpiravintola Smör sai tänä keväänä mielenkiintoisen vieraan, kun Pohjoismaiden parhaaksi valittu ravintola Esperanto teki pop up -vierailun Smöriin lauantaina 8.4.

* Ravintola Suomalaisen Pohjan uusi ravintoloitsija keittiömestari, Chef Rôtisseur  Jani Hellström lupaa asiakkailleen 10 % alennuksen jäsenkorttia näyttämällä.