Vuoden 2017 jäsentilaisuudet:
 

*Lauantai 16.9, Turun Linna,
voutikunnan 40-vuotisjuhla

Torstai 12.10Salon Seurahuone

Perjantai 10.11, Kauttualla kummittelee

Sunnuntai 3.12, Joulunajan brunssi, Marina Palace

 

OMGD-tilaisuudet


Syksyn tilaisuuksista tietoa myöhemmin.

Muista käyttää kilpiyritysten palveluja! Klikkaamalla näet jäsenedut.

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta

Johanna Alitalo ja Sami Mäkinen viimeistelemässä salaatteja.
Sanna Nordling koristelee tarjoilupöytää ilmapalloilla.

Helmikuun kilpiravintola: Turun kaupungin edustuskeittiö

 

Turun ydinkeskustassa, aivan Aurajokirannassa on paikka, joka on tunnettu laadusta niin ruuan, kattauksen kuin asiakaspalvelunkin suhteen. Sinne pääsee kuitenkin vain kutsusta - pöytävarauksia ei oteta. Kyseessä on turkulainen erikoisuus, kaupungin oma edustuskeittiö. Se valmistaa tarjottavat kaikenlaisiin Turun kaupungintalolla ja vierashuvila Villa Solinissa järjestettäviin tilaisuuksiin. Turun kaupungin edustuskeittiö on myös Suomen ainut julkisen puolen keittiö, jolla on Paistinkääntäjien kilpi.
 

Lue lisää aiheesta täältä

 

Katso videolta edustuskeittiön resepti hirven sisäfileelle

Turun voutikunta

Turun voutikunta on Suomen kolmanneksi suurin Helsingin ja Tampereen jälkeen. Voutikuntaan kuuluu noin 240 jäsentä, joista noin kolmannes ammattilaisia ja kaksi kolmannesta harrastajajäseniä. Turun voutikunnan alueella on kymmenen kilpiravintolaa ja neljä kilpimyymälää. Turun voutikunnan aluevoutina toimii Turkka Oiva.

Aurinkoinen sää hemmotteli tapahtumaa.
Turun paistinkääntäjiä edustivat muun muassa vouti Turkka Oiva ja sihteeri Riitta Hirvonen.
Annokseen kuului mallaspossua, possunkylkeä, kaalisalaattia ja perunasalaattia.
Paikalla oli kaikkiaan parisenkymmentä keittiömestaria ja rotissööriä.

Grillikauden avaus yhteistyössä keittiömestareiden kanssa

Turun paistinkääntäjät ja Turun keittiömestariyhdistys järjestivät lauantaina 6.5. yhteisen grillitapahtuman Turun Varvintorilla. Myynnissä oli possunniskaa, -kylkeä ja kahta eri salaattia. Tapahtuman tuotto ohjattiin Tyksiin rakennettavalla lastensairaalalle.

Sää suosi tapahtumaa ja houkutteli jokirantaan runsaasti väkeä nauttimaan herkuista ja juttelemaan ruuanlaitosta rotissöörien ja keittiömestarien kanssa!

Lue pitempi juttu aiheesta täältä

Iloista tunnelmaa S. Wallinilla, kuvassa Riikka Manelius ja Esa Jaatinen.
Kalaliike S. Wallinin sillilautanen.
Stockmannin herkussa Esko Savisalo (vas.), Jaakko Laakso ja Hannu Saarni.
Stockmannin herkun annos: gratinoitua simpukkaa ja waldorfin salaattia.
Kai Järnström kokkaamassa maistiaisia K-Supermarket Manhattanilla.
Ahventa K-Supermarket Manhattanilla.
Turun vouti Turkka Oiva ja sillilautanen.

Kilpipäivä sujui hienosti

 

Rôtisseurs-kilpipäivää vietettiin 22.4.2017

Kilpipäivän tarkoituksena on korostaa kilpiravintoloiden ja -myymälöiden korkealuokkaista osaamista ja raaka-aineiden käyttöä. Tapahtuma järjestetään saman päivän aikana eri puolilla maailmaa.

Kilpipäivänä tapahtui Turun alueella:

Stockmann Herkku järjesti kilpipäivänä Hansatorilla Grillitapahtuman jossa oli mukana paistinkääntäjiä. Turun kauppahallin kilpiyritykset järjestivät maistatuksia toimintansa ohessa. Lisäksi K-Supermarket Manhattan osallistui kilpipäivään maistatuksin.
 
A.Ahlströmin Noormarkun Klubi järjesti  Rôtisseurs-illan perjantaina 21.04.

 

 

Keväisiä kuulumisia kilpiyrityksistä ja -ravintoloista:

* "Kevät on jo pitkällä, ja meillä valmistaudutaan pääsiäiseen. Saamme taas paljon ja kaikenlaista kotimaista karitsanlihaa pääasiassa saaristostamme ja Ahvenanmaalta. Tuoreena kaikkia ruhon osia ja savustettuna paisteja luulla ja luuttomana, myös muotoon viipaloituna. Kilpipäivään osallistumme omien tuotteiden maistatuksella ja tarjouksilla." Terveisin Jari Heinonen, Lihaliike Reino Jokinen

* "Kalakaupassa kevään korvalla odotetaan jäiden lähtemistä ja valmistaudutaan pääsiäisen ja muiden kevään juhlien tulemiseen. Alkuvuodesta toivotaan, että jäät tulevat ja heti maaliskuun alusta odotellaan, että jäät poistuvat. Mikäli jääkansi on kiinteä saaristomerellä, joutuvat hylkeet jäämään kauemmas ulkomerelle ja näin ollen kevät on hyvää saalisaikaa suomukaloille. Mikäli jääkantta ei tule, kiusaavat hylkeet kalastajia koko ajan.
Keväällä ihmiset haluavat panostaa tuoreisiin kotimaisiin kaloihin, savustaminen ja grillaaminen alkavat pihapiireissä. Mikä siihen sen paremmin sopii kuin jäidenlähdön jälkeen saatu vaellussiika! Erilaisten salaattien kypsyminen tuo kalan käyttämisen taas helpoksi. " Mikäli ideoita kaipaa, saa niitä myymälästämme,
Hyvää kevättä, Jaska, Kalaliike S. Wallin
 

* Kilpiravintola Mami täytti vappuna vappuna kymmenen vuotta. Pitäähän sitä vaatimattomasti juhlia, joten Mamissa on ryhdytty kirjantekopuuhiin yhdessä Markku Haapion ja Roni Lehden kanssa. Työn tulosta pääsee katsastamaan nyt kevään aikana. Kirja sisältää tuttuja reseptejä vuosien varrelta ja mahtavia annoskuvia.

* Kilpiravintola Smör sai tänä keväänä mielenkiintoisen vieraan, kun Pohjoismaiden parhaaksi valittu ravintola Esperanto teki pop up -vierailun Smöriin lauantaina 8.4.

* Ravintola Suomalaisen Pohjan uusi ravintoloitsija keittiömestari, Chef Rôtisseur  Jani Hellström lupaa asiakkailleen 10 % alennuksen jäsenkorttia näyttämällä.

Nuori kokki -aluekisan makutuomaristo: Officier Esko Savisalo (vas.) Chef Rôtisseur Laura Virolainen, Maitre Rôtisseur, Commandeur Harri Lindstedt ja Chef Rôtisseur Jenni Bergström. Lisäksi keittiötuomarina toimi Riitta Hirvonen.
Vice Chargée de Missions de Turku, Commandeur.

Essi Jokela on Turun voutikunnan Nuori kokki                                                          

Silja Linella työskentelevä Essi Jokela ja Turun kauppahallin Herkkunuotassa työskentelevä Juho Karro kisasivat Raision Timalissa sunnuntaina 20.11. järjestetyssä Vuoden nuori kokki -aluekilpailussa, ja voiton vei Essi Jokela. Hän lähtee edustamaan Turun voutikuntaa tammikuussa Oulussa pidettäviin kansallisiin Nuori kokki -kisoihin.

Jokelaa sparrasi kisaan Silja Linen keittiöpäällikkö Heikki Härmä, jolla on itselläänkin pitkä kilpailutausta.
– Kilpaileminen kehittää kokin ammattitaitoa ja hyödyttää sitä kautta myös asiakasta. Kun kokkien ammattitaito kasvaa, asiakas saa eteensä taatusti laadukkaan annoksen.

Lue juttu kilpailusta TS Ruoka -sivustolta!

Jarno Seppä.

Kesäkuun kilpiravintola: Smör, Turku

Aukioloajat: lounas ma-pe 11-14, à la carte ma-pe 16.30-23, la 16-23
Pöytävaraukset: 02-5369444, info@smor.fi
Ravintolan kotisivut: http://www.smor.fi
Osoite:  Läntinen Rantakatu 3, Turku

 

Smör - Skandinaavisia herkkuja historiallisessa miljöössä

 

Aikoinaan tässä puhelinlaitoksen kellaritilassa risteili piuhoja, nyt siellä nautitaan skandinaavisia herkkuja Smörin tapaan. Ravintolan remontti tehtiin alkuperäistä miljöötä kunnioittaen, joten esimerkiksi kabinettien luona voi nähdä kellariseinää, joka on peräisin ajalta ennen Turun paloa. 

Lue lisää kilpiravintolasta täällä
 

 

Lue myös juttu: Smör sai Paistinkääntäjien kilven