Vuoden 2018 jäsentilaisuudet:

 * keskiviikkona 18.4. parsaa ravintola Smörissä

* keskiviikkona 23.5 DA ravintola Nooa

* perjantaina 10.8. rapujuhla ravintola Trappissa

* pe-su 17.-19.8.2018 suurkapituli Jyväskylässä

* torstaina 20.9. sadonkorjuujuhla ravintola Salon Seurahuoneella

* perjantaina 26.10. salakapakka ravintola Ludussa

* sunnuntaina 2. 12. joulunajan brunssi Logomossa

 

OMGD:n ohjelmaa:

Keväällä 2018 Vice-Echanson, Sommelier Tarmo Koskenoja järjestää kolme OMGD-tilaisuutta.

tiistaina 13.2. aiheena Italian viinit

tiistaina 27.3. aiheena Yhdysvaltojen viinit

tiistaina 24.4. tutustutaan samppanjatalon Veuve Clicquot’n eri samppanjatyyleihin.

Kaikista maistelutilaisuuksista lähetetään erillinen kutsu jokaiselle OMGD:n jäsenelle, mutta nyt kannattaa jo laittaa päivämäärät muistiin.

Tilaisuuksiin ilmoittautuminen on sitovaa ja ne maksetaan etukäteen voutikunnan tilille!

Lisätietoja tilaisuuksista antaa OMGD-vastaava, viinimestari Tarmo Koskenoja

Muista käyttää kilpiyritysten palveluja! Klikkaamalla näet jäsenedut.

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta

Johanna Alitalo ja Sami Mäkinen viimeistelemässä salaatteja.
Sanna Nordling koristelee tarjoilupöytää ilmapalloilla.

Helmikuun kilpiravintola: Turun kaupungin edustuskeittiö

 

Turun ydinkeskustassa, aivan Aurajokirannassa on paikka, joka on tunnettu laadusta niin ruuan, kattauksen kuin asiakaspalvelunkin suhteen. Sinne pääsee kuitenkin vain kutsusta - pöytävarauksia ei oteta. Kyseessä on turkulainen erikoisuus, kaupungin oma edustuskeittiö. Se valmistaa tarjottavat kaikenlaisiin Turun kaupungintalolla ja vierashuvila Villa Solinissa järjestettäviin tilaisuuksiin. Turun kaupungin edustuskeittiö on myös Suomen ainut julkisen puolen keittiö, jolla on Paistinkääntäjien kilpi.
 

Lue lisää aiheesta täältä

 

Katso videolta edustuskeittiön resepti hirven sisäfileelle

Jarno Seppä.

Kesäkuun kilpiravintola: Smör, Turku

Aukioloajat: lounas ma-pe 11-14, à la carte ma-pe 16.30-23, la 16-23
Pöytävaraukset: 02-5369444, info@smor.fi
Ravintolan kotisivut: http://www.smor.fi
Osoite:  Läntinen Rantakatu 3, Turku

 

Smör - Skandinaavisia herkkuja historiallisessa miljöössä

 

Aikoinaan tässä puhelinlaitoksen kellaritilassa risteili piuhoja, nyt siellä nautitaan skandinaavisia herkkuja Smörin tapaan. Ravintolan remontti tehtiin alkuperäistä miljöötä kunnioittaen, joten esimerkiksi kabinettien luona voi nähdä kellariseinää, joka on peräisin ajalta ennen Turun paloa. 

Lue lisää kilpiravintolasta täällä
 

 

Lue myös juttu: Smör sai Paistinkääntäjien kilven

 

Turun voutikunta

Turun voutikunta on Suomen kolmanneksi suurin Helsingin ja Tampereen jälkeen. Voutikuntaan kuuluu noin 262 jäsentä, joista noin kolmannes ammattilaisia ja kaksi kolmannesta harrastajajäseniä. Turun voutikunnan alueella on yksitoista kilpiravintolaa ja neljä kilpimyymälää. Turun voutikunnan aluevoutina toimii Turkka Oiva.

Tule mukaan kansainväliseen Rôtisseurs-kilpipäivään lauantaina 21.4.2018

 

Kansainvälinen kilpipäivä järjestetään jo neljättä kertaa. Päivän aikana järjestetään jälleen monipuolisia ruokatapahtumia eri puolilla Suomea ruokamaistatuksista illallistarjouksiin. Kilpipäivää juhlitaan saman päivän aikana ympäri maailmaa. Päivän tavoitteena on nostaa esille laadukasta suomalaista ruokakulttuuria ja kertoa järjestön toiminnasta. 

Kilpipäivä on kansainvälinen tapahtuma, ja eri maiden tapahtumat verkottuvat toisiinsa sosiaalisessa mediassa. Maailman tapahtumissa on käytössä someseiniä, jolloin kaikki päivän omilla aihetunnisteilla  #chaineday, #wordchaineday tai #chainedesrotisseurs linkitetyt postaukset tulevat näkyviin eri tilausuuksiin. Tämän helpompaa ei tunnelmien jakaminen voi olla, joten näytetään maailmalle kuin kilpipäivää sen synnyinmaassa juhlitaan! 

Osallistu ja voita

Suomessa on kilpipäivänä myös somekilpailu, jossa voi voittaa 200 euron lahjakortin jakamalla kilpipäivään liityvän viestin tai kuvan Twitterissä, Instagrammissa tai Facebookissa ja liittämällä siihen #kilpipäivä.

Linkkaamalla kuvan kilpipäivästä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissa osallistut myös kansainväliseen valokuvauskilpailuun. Muista käyttää kilpipäivän aihetunnisteita #chaineday, #wordchaineday tai #chainedesrotisseurs  

Turun voutikunnassa monipuolinen ohjelma kilpipäivänä!  

 

K-Supermarket Manhattanilla tapahtuu

K-Supermarket Manhattanilla on huikea ruokanäytös la 21.4. kello 10 -17.  
                         
Herkkuja valmistavat:

  • keittiömestari Vice-Conseiller Culinare Kai Järnström valmistaa Pekoniin käärityt häränpyyt ja röstiä
  • keittiömestari Chef Rôtisseur Jari Merinen valmistaa Hapankorppupaneroitua kuhafileetä ja pikkelssimajoneesia
  • keittiömestari Chef Rôtisseur Reijo Haapanen valmistaa perinteisen ranskalaisen klassikon Coeur de filet Provencal eli kokonaisena paistettua häränsisäfileetä, valkosipuliperunoita valkosipulivoin kanssa

 
Tervetuloa herkuttelemaan Herkkujen paratiisiin Manhattanille!
Terveisin Maître Rôtisseur Commandeur, kauppias Veli-Pekka Hussi


Manhattanin sivuille pääset täältä 
 

Stockmann Herkussa tapahtuu

Stockmann Herkussa järjestetään ruokatapahtuma la 21.4. kello 10 -16.00, jossa huippuammattilaiset valmistavat herkkuja kevään juhliin.

Herkkuja valmistavat:                                    

  • keittiömestari, Chef Rôtisseur Jouni Vaarala,
  • keittiömestari, Chef Rôtisseur Toni Vanhala,
  • keittiömestari, Chef Rôtisseur Jari Uusitalo,
  • keittiömestari, Maître Rôtisseur Aho Mika,
  • Maître Restaurateur Jari Tavela

Tervetuloa hakemaan ideoita ja maistelemaan herkkuja!
Terveisin myyntipäällikkö Maître Restaurateur Jari Tavela.

Stockmann Herkun sivuille pääset täältä 
 

Kilpipäivä kauppahallissa

Kauppahallissa Lihaliike Reino Jokinen tarjoaa hyvää lihaa ja antaa kilpipäivänä 20 % alennuksen jäsenkortin esittämällä.

Ystävällisin terveisin Jari Heinonen                            
 

Lihaliike Reino Jokisen sivuille pääset täältä 

Kalaliike S. Wallinilla on myynnissä äyriäisiä ja kotimaisia herkkuja. Luvassa on myös maistatuksia ja kilpipäivänä saa 20 % alennuksen jäsenkortin esittämällä.

Ystävällisin terveisin Jaakko Manelius

Kalaliike S. Wallinin sivuille pääset täältä

 

Salon Seurahuoneella maistelumenu

Salon Seurahuone tarjoilee erityisen maistelumenun:  Grillattua parsaa, Riimihirveä, Kuhaa ja kukkakaalia, Sokerisuolattua ankkaa ja Vadelma-suklaakakkuaMenu 60€ ja Viinipaketti 40€.

Terveisin Kalle Hämäläinen


Ravintola Salon Seurahuoneen sivuille pääset täältä
 

Kilpiviikko Ravintola Suomalaisella Pohjalla

Ravintola Suomalaisella Pohjalla on viikon 16. - 20.4.2018 ajan tarjolla kilpimenu. 

Terveisin Jani Hellström                                                                                              

Ravintola sivuille pääset täältä 
 

Ravintola Smör tarjoaa

Ravintola Smör tarjoaa kilpipäivänä lasillisen talon samppanjaa jäsenkortin esittämällä.

Terveisin Janne Juvonen                                                                                         

Ravintola Smörin sivuille pääset täältä 

 


Muut kilpiravintolat tarjoavat kilpipäivänä tai viikon aikana ravintoloissaan kilpiannoksia.
             
Facebookin kautta tulee infoa myös kansainvälisellä tasolla.
 
Nostakaahan kilpipäivänä isännänviirit salkoon! Kilpipaikoissa suositellaan
myös henkilökunnalle käätyjen käyttämistä!

- - - 

 

Rôtisseur-päivät Noormarkun ja Kauttuan Klubeilla

Noormarkun ja Kauttuan Klubit järjestävät Rôtisser-päivät 16. - 20.4.2018. A. Ahlströmin Klubeille herkuttelemaan meidät toivottavat Maître Restaurateur Tiina Rajala ja Maître Rôtisseur Jukka Luojukoski.

Viikon ohjelmasta lähtee esittelykirje jäsenistölle sähköpostitse ja kirje on myös voutikunnan sivuilla.

A. Ahlströmin ruukkien sivuille pääset täältä 
 

- - - 

 

Parsaviikot Ravintola Trappissa Naantalissa

Ravintola Trappissa on huhtikuun puolesta välistä alkaen koko kevään parsaviikot. Julkaisemme uuden keväisen parsamenumme heti, kun saamme ensimmäiset suussa sulavat parsat vakiotoimittajaltamme. Terveisin Heikki Routamaa                                    

Trappin sivulle pääset täältä 

 

Keittiömestari Simo Raisiolle Haarukka-palkinnon luovuttivat Turun paistinkääntäjien sihteeri Riitta Hirvonen ja aluevouti Turkka Oiva.

Turun Paistinkääntäjät jakoivat Haarukka-palkinnot

Turun paistinkääntäjät haluavat tukea Turun alueen ruokakulttuuria ja nostaa esiin paikallisia osaavia kokkeja ja salipuolen työntekijöitä palkitsemalla heitä Turun ruokamessuilla joka toinen vuosi.

Turun alueen parhaana kokkina palkittiin ravintola Kaskiksessa ja Kakolanruusussa työskentelevä, ravintoloiden ydinkolmikkoon kuuluva keittiömestari Simo Raisio.

– Ravintola Kaskis on nostanut turkulaisen ruokakulttuurin aivan uudelle tasolle ja toiminut edelläkävijänä ja esimerkkinä muille. Simo Raisio on poikkeuksellinen taitava ja innovatiivinen kokki, perustelevat paistinkääntäjät valintaansa.

32-vuotias Simo Raisio vastaa ravintola Kaskiksen ja Kakolanruusun keittiöistä yhdessä Erik Mansikan kanssa. Raisio on tunnettu siitä, että hän on tiimipelaaja, eikä pidä itsestään melua. Hän suhtautuu työhönsä nöyrästi ja pitkäjänteisesti.

Turun alueen vuoden parhaana salityöntekijänä palkittiin ravintola Salon Seurahuoneen Laura-Maria Laaksonen.

-Laura-Maria Laaksonen on aina hymyilevä ja positiivinen, hän saa asiakkaan tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Hän osaa myydä sopivasti ja tuntee ruuat ja viinit perinpohjaisesti, kiittävät paistinkääntäjät.

28-vuotias Laaksonen tarjoilijana itseoppinut, ja varsinaiselta koulutukseltaan kokki. Hän on työskennellyt Salon Seurahuoneella kuusi vuotta.

-Salipuolen työ on minulle kutsumus, ja otan jokaisen asiakkaan huomioon persoonana. Mietin, millaista palvelua hän haluaa, ja kohtelen jokaista yksilönä, sanoo Laaksonen.

Simo Raisio palkittiin Turun ruokamessuilla, Laura-Maria Laaksonen palkitaan Salon seurahuoneella syysteurastuksen yhteydessä.

Lue pitempi juttu aiheesta TS Ruoka -sivustolta!

Syyskuun kilpiravintola:

 

RUUKKIALUEIDEN HELMET: NOORMARKUN JA KAUTTUAN KLUBIT

 

Ahlströmin keittiö tuo tuoreet ruokaterveiset suoraan metsistä ja toreilta, kauppahalleista ja juustoloista sekä ruukin omasta puutarhasta. Kahdella eri ruukkialueella sijaitsevat klubit tarjoilevat makuelämyksiä ainutlaatuisissa miljöissä.

- Ruukkialueiden puutarhan antimet, lähimetsien marja- ja sienisadot, Pyhäjärven kala- ja rapusaaliit sekä itse metsästetty riista ovat Ahlströmin keittiöiden ylpeys. Pääraaka-aineena käytetään omien metsien hirven- ja peuranlihaa. Ympäröivä luonto on täynnä puhdasta ja takuutuoretta villiruokaa, kuvailee keittiö- ja ravintolatoimen päällikkö Jukka Luojukoski, joka on työskennellyt Ahlströmin palveluksessa aina vuodesta 2009 alkaen.

Turun voutikuntaan kuuluva, vuonna 2013 Paistinkääntäjien kilvet saanut A. Ahlström Kiinteistöt Oy toimii Länsi-Suomessa kahdella ruukkialueella: Noormarkun Klubi sijaitsee Noormarkun ruukissa Porissa ja Kauttuan Klubi puolestaan Kauttuan ruukissa Eurassa.

Lue lisää:

Kuvassa on K-supermarket Manhattanin kauppias, Maître Rôtisseur Commandeur, Veli-Pekka Hussi. Hän onnitteli tänään upealla tavalla 40 vuotta täyttävää Paistinkääntäjien Turun voutikuntaa, jonka pääjuhla on Turun linnassa viikon kuluttua 16. syyskuuta.

Manhattanilla oli tänään 40 keittiömestaria ja Turun ammatti-instituutin kokkioppilasta valmistamassa huikeita herkkuja asiakkaille. Hän halusi näin kunnioittaa järjestöä ja aloittaa Turun voutikunnan 40-vuotisjuhlaviikon.

Kiitollisin mielin mietin vaan, että onkohan koskaan ennen nähty missään ruokakaupassa vastaavaa määrää alan ammattilaisia ja oppilaita.

Haluan tässä yhteydessä esittää kauppias Veli-Pekka Hussille parhaimmat kiitokseni aivan upeasta Turun voutikunnan juhlaviikon avauksesta!

Turkka Oiva
Bailli Regional de Turku

K-supermarket Manhattan on Suomen ainoa K-supermarket, jolle on myönnetty Paistinkääntäjien arvostettu suosituskilpi.