Vuoden 2017 jäsentilaisuudet:

 

Torstai 27.4, Turun Kaupungintalo

Keskiviikko 17.5A. Ahlström, Havulinna

Lauantai 10.6, Saaristolaisristeily

Torstai 3.8, Teatterimatka Tampereelle

Torstai 10.8, rapujuhla E. Ekblom

*Lauantai 16.9, Turun Linna,
voutikunnan 40-vuotisjuhla

Torstai 12.10Salon Seurahuone

Perjantai 10.11, Kauttualla kummittelee

Sunnuntai 3.12, Joulunajan brunssi, Marina Palace

 

OMGD-tilaisuudet

 

Saksalaisia Riesling-viinejä, joihin johdattelee Kirsi Hasler Wine Templeltä
torstaina 23. maaliskuuta klo 18.

Molemmat tilaisuudet Viinille-ravintolassa!

 

Ravintolapäällikkö/sommelier Jenni Malmberg  valitsee kolmenruokalajin yllätysmenuun pari erilaista viiniä kullekin ruokalajille. Hän on myös lupautunut kertomaan valintojen taustat ja esittelemään viinit.
tiistaina 9. toukokuuta klo 18.


Paikkana ravintola Pinella!

Muista käyttää kilpiyritysten palveluja! Klikkaamalla näet jäsenedut.

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta

Johanna Alitalo ja Sami Mäkinen viimeistelemässä salaatteja.
Sanna Nordling koristelee tarjoilupöytää ilmapalloilla.

Helmikuun kilpiravintola: Turun kaupungin edustuskeittiö

 

Turun ydinkeskustassa, aivan Aurajokirannassa on paikka, joka on tunnettu laadusta niin ruuan, kattauksen kuin asiakaspalvelunkin suhteen. Sinne pääsee kuitenkin vain kutsusta - pöytävarauksia ei oteta. Kyseessä on turkulainen erikoisuus, kaupungin oma edustuskeittiö. Se valmistaa tarjottavat kaikenlaisiin Turun kaupungintalolla ja vierashuvila Villa Solinissa järjestettäviin tilaisuuksiin. Turun kaupungin edustuskeittiö on myös Suomen ainut julkisen puolen keittiö, jolla on Paistinkääntäjien kilpi.
 

Lue lisää aiheesta täältä

 

Katso videolta edustuskeittiön resepti hirven sisäfileelle

Turun voutikunta

Turun voutikunta on Suomen kolmanneksi suurin Helsingin ja Tampereen jälkeen. Voutikuntaan kuuluu noin 240 jäsentä, joista noin kolmannes ammattilaisia ja kaksi kolmannesta harrastajajäseniä. Turun voutikunnan alueella on kymmenen kilpiravintolaa ja neljä kilpimyymälää. Turun voutikunnan aluevoutina toimii Turkka Oiva.

Kilpipäivä ja parsa-aika lähestyvät!

 

Tule mukaan Rôtisseurs-kilpipäivään 23.4.2016!

Kilpipäivän tarkoituksena on korostaa kilpiravintoloiden ja -myymälöiden korkealuokkaista osaamista ja raaka-aineiden käyttöä. Tapahtuma järjestetään saman päivän aikana eri puolilla maailmaa. Nostakaahan kilpipäivänä isännänviirit salkoon!

Kilpipaikoissa suositellaan myös henkilökunnalle käätyjen käyttämistä!

A. Ahlströmin kevään tapahtumat

PDF-tiedostoParsailta 31.3.2017.pdf (361 kB)
PDF-tiedostoRotisseurs-ilta 21.4.2017.pdf (1.2 MB)
Nuori kokki -aluekisan makutuomaristo: Officier Esko Savisalo (vas.) Chef Rôtisseur Laura Virolainen, Maitre Rôtisseur, Commandeur Harri Lindstedt ja Chef Rôtisseur Jenni Bergström. Lisäksi keittiötuomarina toimi Riitta Hirvonen.
Vice Chargée de Missions de Turku, Commandeur.

Essi Jokela on Turun voutikunnan Nuori kokki                                                          

Silja Linella työskentelevä Essi Jokela ja Turun kauppahallin Herkkunuotassa työskentelevä Juho Karro kisasivat Raision Timalissa sunnuntaina 20.11. järjestetyssä Vuoden nuori kokki -aluekilpailussa, ja voiton vei Essi Jokela. Hän lähtee edustamaan Turun voutikuntaa tammikuussa Oulussa pidettäviin kansallisiin Nuori kokki -kisoihin.

Jokelaa sparrasi kisaan Silja Linen keittiöpäällikkö Heikki Härmä, jolla on itselläänkin pitkä kilpailutausta.
– Kilpaileminen kehittää kokin ammattitaitoa ja hyödyttää sitä kautta myös asiakasta. Kun kokkien ammattitaito kasvaa, asiakas saa eteensä taatusti laadukkaan annoksen.

Lue juttu kilpailusta TS Ruoka -sivustolta!

Jarno Seppä.

Kesäkuun kilpiravintola: Smör, Turku

Aukioloajat: lounas ma-pe 11-14, à la carte ma-pe 16.30-23, la 16-23
Pöytävaraukset: 02-5369444, info@smor.fi
Ravintolan kotisivut: http://www.smor.fi
Osoite:  Läntinen Rantakatu 3, Turku

 

Smör - Skandinaavisia herkkuja historiallisessa miljöössä

 

Aikoinaan tässä puhelinlaitoksen kellaritilassa risteili piuhoja, nyt siellä nautitaan skandinaavisia herkkuja Smörin tapaan. Ravintolan remontti tehtiin alkuperäistä miljöötä kunnioittaen, joten esimerkiksi kabinettien luona voi nähdä kellariseinää, joka on peräisin ajalta ennen Turun paloa. 

Lue lisää kilpiravintolasta täällä
 

 

Lue myös juttu: Smör sai Paistinkääntäjien kilven