Vuoden 2017 jäsentilaisuudet:

 

 

Keskiviikko 17.5A. Ahlström, Havulinna

Lauantai 10.6, Saaristolaisristeily

Torstai 3.8, Teatterimatka Tampereelle

Torstai 10.8, rapujuhla E. Ekblom

*Lauantai 16.9, Turun Linna,
voutikunnan 40-vuotisjuhla

Torstai 12.10Salon Seurahuone

Perjantai 10.11, Kauttualla kummittelee

Sunnuntai 3.12, Joulunajan brunssi, Marina Palace

 

OMGD-tilaisuudet

Tiistaina 9. toukokuuta klo 18 Ravintola Pinellassa.

Ravintolapäällikkö/sommelier Jenni Malmberg  valitsee kolmenruokalajin yllätysmenuun pari erilaista viiniä kullekin ruokalajille. Hän on myös lupautunut kertomaan valintojen taustat ja esittelemään viinit.
 

Muista käyttää kilpiyritysten palveluja! Klikkaamalla näet jäsenedut.

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta

Johanna Alitalo ja Sami Mäkinen viimeistelemässä salaatteja.
Sanna Nordling koristelee tarjoilupöytää ilmapalloilla.

Helmikuun kilpiravintola: Turun kaupungin edustuskeittiö

 

Turun ydinkeskustassa, aivan Aurajokirannassa on paikka, joka on tunnettu laadusta niin ruuan, kattauksen kuin asiakaspalvelunkin suhteen. Sinne pääsee kuitenkin vain kutsusta - pöytävarauksia ei oteta. Kyseessä on turkulainen erikoisuus, kaupungin oma edustuskeittiö. Se valmistaa tarjottavat kaikenlaisiin Turun kaupungintalolla ja vierashuvila Villa Solinissa järjestettäviin tilaisuuksiin. Turun kaupungin edustuskeittiö on myös Suomen ainut julkisen puolen keittiö, jolla on Paistinkääntäjien kilpi.
 

Lue lisää aiheesta täältä

 

Katso videolta edustuskeittiön resepti hirven sisäfileelle

Turun voutikunta

Turun voutikunta on Suomen kolmanneksi suurin Helsingin ja Tampereen jälkeen. Voutikuntaan kuuluu noin 240 jäsentä, joista noin kolmannes ammattilaisia ja kaksi kolmannesta harrastajajäseniä. Turun voutikunnan alueella on kymmenen kilpiravintolaa ja neljä kilpimyymälää. Turun voutikunnan aluevoutina toimii Turkka Oiva.

Kilpipäivä ja parsa-aika lähestyvät!

 

Tule mukaan Rôtisseurs-kilpipäivään 22.4.2017!

Kilpipäivän tarkoituksena on korostaa kilpiravintoloiden ja -myymälöiden korkealuokkaista osaamista ja raaka-aineiden käyttöä. Tapahtuma järjestetään saman päivän aikana eri puolilla maailmaa. Nostakaahan kilpipäivänä isännänviirit salkoon!

 Stockmann Herkku järjestää kilpipäivänä Hansatorilla Grillitapahtuman klo 10-16.00, jossa on mukana Paistinkääntäjiä.   
 
A.Ahlströmin Noormarkun Klubi järjestää Rôtisseurs-illan perjantaina 21.04., siitä on lähtenyt esittelykirje jäsenistölle sähköpostitse ja kirje on myös voutikunnan sivuilla.
                   
Facebookin kautta tulee infoa myös kansainvälisellä tasolla.

Kilpipaikoissa suositellaan myös henkilökunnalle käätyjen käyttämistä!

 

Huhtikuun kuulumisia:

 

Ruokapöydän iloja pääsemme nauttimaan seuraavassa tilaisuudessa Turun kaupungintalon Kompassisalissa torstaina 27. huhtikuuta klo18.30.  Tarjolla on kaupungintalon Keittiömestari, Maître Rôtisseur Sami Mäkisen suunnittelema menu ja Vice-Echanson, Sommelier Tarmo Koskenoja valitsi menulle sopivat viinit.     

Tilaisuuden menun ja juomapaketin löydät uusimmasta jäsenkirjeestä!

 

 

Keväisiä kuulumisia kilpiyrityksistä ja -ravintoloista:

* "Kevät on jo pitkällä, ja meillä valmistaudutaan pääsiäiseen. Saamme taas paljon ja kaikenlaista kotimaista karitsanlihaa pääasiassa saaristostamme ja Ahvenanmaalta. Tuoreena kaikkia ruhon osia ja savustettuna paisteja luulla ja luuttomana, myös muotoon viipaloituna. Kilpipäivään osallistumme omien tuotteiden maistatuksella ja tarjouksilla." Terveisin Jari Heinonen, Lihaliike Reino Jokinen

* "Kalakaupassa kevään korvalla odotetaan jäiden lähtemistä ja valmistaudutaan pääsiäisen ja muiden kevään juhlien tulemiseen. Alkuvuodesta toivotaan, että jäät tulevat ja heti maaliskuun alusta odotellaan, että jäät poistuvat. Mikäli jääkansi on kiinteä saaristomerellä, joutuvat hylkeet jäämään kauemmas ulkomerelle ja näin ollen kevät on hyvää saalisaikaa suomukaloille. Mikäli jääkantta ei tule, kiusaavat hylkeet kalastajia koko ajan.
Keväällä ihmiset haluavat panostaa tuoreisiin kotimaisiin kaloihin, savustaminen ja grillaaminen alkavat pihapiireissä. Mikä siihen sen paremmin sopii kuin jäidenlähdön jälkeen saatu vaellussiika! Erilaisten salaattien kypsyminen tuo kalan käyttämisen taas helpoksi. " Mikäli ideoita kaipaa, saa niitä myymälästämme,
Hyvää kevättä, Jaska, Kalaliike S. Wallin
 
* A.Ahlströmin ruukeissa on Parsailta 31.03. siitä on lähtenyt esittelykirje jäsenistölle sähköpostitse ja kirje on myös voutikunnan sivuilla.

* Kilpiravintola Mami täyttää tulevana vappuna kymmenen vuotta, varsinainen syntymäpäivä on 30.4.2017. Pitäähän sitä vaatimattomasti juhlia, joten Mamissa on ryhdytty kirjantekopuuhiin yhdessä Markku Haapion ja Roni Lehden kanssa. Työn tulosta pääsee katsastamaan nyt kevään aikana. Kirja sisältää tuttuja reseptejä vuosien varrelta ja mahtavia annoskuvia.

* Kilpiravintola Smör saa tänä keväänä mielenkiintoisen vieraan, kun Pohjoismaiden parhaaksi valittu ravintola Esperanto tekee pop up -vierailun Smöriin lauantaina 8.4. Vierailun aikana toteutetaan kaksi kattausta.
Kilpipäivänä ravintola Smör tarjoaa kaikille ruokailemaan tuleville rotissööreille alkuun lasilliset kuplivaa!

* Ravintola Suomalaisen Pohjan uusi ravintoloitsija keittiömestari, Chef Rôtisseur  Jani Hellström lupaa asiakkailleen 10 % alennuksen jäsenkorttia näyttämällä.

Nuori kokki -aluekisan makutuomaristo: Officier Esko Savisalo (vas.) Chef Rôtisseur Laura Virolainen, Maitre Rôtisseur, Commandeur Harri Lindstedt ja Chef Rôtisseur Jenni Bergström. Lisäksi keittiötuomarina toimi Riitta Hirvonen.
Vice Chargée de Missions de Turku, Commandeur.

Essi Jokela on Turun voutikunnan Nuori kokki                                                          

Silja Linella työskentelevä Essi Jokela ja Turun kauppahallin Herkkunuotassa työskentelevä Juho Karro kisasivat Raision Timalissa sunnuntaina 20.11. järjestetyssä Vuoden nuori kokki -aluekilpailussa, ja voiton vei Essi Jokela. Hän lähtee edustamaan Turun voutikuntaa tammikuussa Oulussa pidettäviin kansallisiin Nuori kokki -kisoihin.

Jokelaa sparrasi kisaan Silja Linen keittiöpäällikkö Heikki Härmä, jolla on itselläänkin pitkä kilpailutausta.
– Kilpaileminen kehittää kokin ammattitaitoa ja hyödyttää sitä kautta myös asiakasta. Kun kokkien ammattitaito kasvaa, asiakas saa eteensä taatusti laadukkaan annoksen.

Lue juttu kilpailusta TS Ruoka -sivustolta!

Jarno Seppä.

Kesäkuun kilpiravintola: Smör, Turku

Aukioloajat: lounas ma-pe 11-14, à la carte ma-pe 16.30-23, la 16-23
Pöytävaraukset: 02-5369444, info@smor.fi
Ravintolan kotisivut: http://www.smor.fi
Osoite:  Läntinen Rantakatu 3, Turku

 

Smör - Skandinaavisia herkkuja historiallisessa miljöössä

 

Aikoinaan tässä puhelinlaitoksen kellaritilassa risteili piuhoja, nyt siellä nautitaan skandinaavisia herkkuja Smörin tapaan. Ravintolan remontti tehtiin alkuperäistä miljöötä kunnioittaen, joten esimerkiksi kabinettien luona voi nähdä kellariseinää, joka on peräisin ajalta ennen Turun paloa. 

Lue lisää kilpiravintolasta täällä
 

 

Lue myös juttu: Smör sai Paistinkääntäjien kilven