Tampereen Paistinkääntäjät ry:n toimintakertomus 2017

10.1.2018

Tampereen voutikunta on perustettu vuonna 1968 ja vuoden 2014 alusta toiminta muutettiin Suomen yhdistyslain mukaiseksi rekisteröidyksi yhdistykseksi. Vuosi 2017 oli Tampereen Paistinkääntäjien 4. toimintavuosi rekisteröitynä yhdistyksenä. Järjestömme tavoite on kehittää ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä harrastajien ja ammattilaisten kanssa.

Jäsenten aktiivisuus osallistua tapahtumiin on lisääntynyt kiitettävästi. Tampereen paistinkääntäjäjäsenille järjestettiin vuonna 2017 yhteensä 15 jäsentapahtumaa (vuonna 2016: 11 tapahtumaa), joihin osallistui 976 henkilöä (vuonna 2016: 737 henkilöä). Helsingin ja Kotkan kapituleihin osallistui noin 40 tamperelaista. Kaksi Suomi syö yhdessä –tilaisuutta järjestettiin yhteistyössä Pirkanmaan Keittiömestareiden kanssa, ja ne keräsivät yhteensä satoja vierailijoita. Osallistuimme lisäksi Helsingin Pörssiklubissa Black Tie –tanssiaisiin, joka on Helsingin Paistinkääntäjien tilaisuus. Mukana oli kymmenkunta tamperelaista.

4.2. Espanjalainen workshop TAMK Catering Studiossa, vetäjänä Barcelonassa asuva Chef Rôtisseur Jani Paasikoski (37 osallistujaa).

8.3. Illastimme Ravintola Tiiliholvissa (57 osallistujaa).

22.4. World Chaîne Day juhlaillallinen vietettiin TAMK Catering Studiossa teemana Suomi100 makuja maakunnista (35 osallistujaa). Lisäksi kilpipäivän tapahtumia oli eri kilpiravintoloissa.

26.4. Retki Pirkanmaan Käsityöläispanimoon (20 osallistujaa).

6.5. Koko Suomi grillaa -yhteistapahtuma yleisölle Tampere-talon terassilla yhdessä Pirkanmaan Keittiömestareiden kanssa.

8.5. Tislaamoretki Pohjanmaalle Kyrö Distiller ja Juurella-ravintola Seinäjoella (25 osallistujaa).

22.5. Nuorten saliammattilaisten SM-kilpailut Suomalaisella Klubilla ja finaali-illallinen (20 osallistujaa).

10.6. Otimme kesän vastaan grillauskurssilla Viikinsaaressa (36 osallistujaa). Sattui sopivasti kesäkuun ainoa sateeton ja helteinen lauantai.

3.8. Nautimme Kaasua komisario Palmu -näytelmästä ja kesäisestä illallisesta Tampereen Komediateatterissa mukana vieraita Lahden, Turun, Jyväskylän, Helsingin, Lapin ja Kalevalan voutikunnista (82 osallistujaa).

14.–18.8. Tamperrada pintxokilpailu, mukana 54 ravintolaa ja noin 250 000 myytyä pintxoa.

26.8. Koko Suomen kyläjuhlat -yhteistapahtuma yleisölle Frenckell & Pihan terassilla yhdessä Pirkanmaan Keittiömestareiden kanssa.

9.9. Kauppahallin herkkufiesta (400 osallistujaa).

30.9. Workshop teema riista TAMK Catering Studiossa, vetäjänä kokenut riistakokki Chef Rôtisseur Jani Salmela (40 osallistujaa).

10.10. Maistelimme suklaita ja niille sopivia viinejä Vinoteekissa (20 osallistujaa).

1.12. Tampereen voutikunnan pikkujoulut Ravintola Tuhtossa. Samalla Tampere-talo paljasti näyttävän käätyseinän, jossa talon kaikki käädyt ja diplomit tulevat hyvin esille (50 osallistujaa).

15.12. Tampereen kapituli ravintola Tampellassa (154 osallistujaa).

Tampereella ravintolakilpiä oli 12 kpl, catering- ja kongressiyrityksille myönnettyja kilpiä 3 kpl ja herkkuruokamyymälöille 3 kpl eli yhteensä 18 kpl Rôtisseur-yrityksiä.

Stipendeillä palkittiin kaksi viimeisen vuoden restonomiopiskelijaa TAMKista: Emmiina Lehtonen ja Juho Tuppurainen.

Tilikauden 2017 tulos oli 7 569,58 euroa voitolla (vuonna 2016 tappio -1 787,40 euroa). Rahaa on pankkitilillä 67 321,54  euroa, järjestön taloudellinen tila on vakaa.

Hallinto

Tampereen Paistinkääntäjien hallintoon kuuluu kolmehenkinen hallitus, joka vastaa järjestön sääntömääräisistä asioista, kokouspöytäkirjoista, taloushallinnosta ja kirjanpidosta sekä yhteyksistä yhdistysrekisteriin.

Tampereen Paistinkääntäjien operatiivista toimintaa eli jäsentapahtumien järjestämistä hoitaa voutineuvosto, jonka toimintaa johtaa Pariisin pääjärjestön valtuuttama aluevouti Bailli Regional. Aluevoudin nimittää kolmevuotiskaudeksi kerrallaan suurkapitulien yhteydessä pidettävä Suomen Puhemiehistön ja aluevoutien kokous. Mikko Reinikka valittiin 20.8.2016 Oulussa toiselle kolmivuotiskaudelle Tampereen voudiksi (1. kausi 2014 – 2016 ja 2. kausi 2017 – 2019).

Tampereen Paistinkääntäjät ry:n hallituksessa vuonna 2017 olivat puheenjohtaja Mikko Reinikka, varapuheenjohtaja Anu Meuronen ja rahastonhoitaja Arja Luiro.

Jäsentapahtumien operatiivista toimintaa koordinoi aluevoudin johtama voutineuvosto, johon hallituksen lisäksi kuuluivat toimihenkilöt Marko Alenius, Toni Leskinen ja Tarja Mattsson, uusina toimihenkilöinä voutineuvostoon nimitettiin 2.5.2017 Anette Mellin ja 9.10.2017 Kati Ehrola. Voutineuvoston kokouksissa läsnäolo-oikeus ilman äänivaltaa on myös kunniavouti Ilkka Säterillä ja Suomen Puhemiehistön jäsenillä.

Tamperetta edustivat Suomen Puhemiehistössä Mikko Reinikka ja Christina Suominen.

Kokouksista ei maksettu palkkioita hallitukselle eikä voutineuvostolle.

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään 2.5.2018 klo 16 Suomalaisessa Klubissa.

Tampereella 10.1.2018

Mikko Reinikka

Puheenjohtaja, Bailli de Tampère

Tampereen Paistinkääntäjät ry