Jäseneksi

Paistinkääntäjien järjestö on gastronomiasta kiinnostuneiden harrastajien ja alan ammattilaisten yhteinen harrastus. Harrastajajäsenemme ovat aktiivisia gastronomian harrastajia, joita yhdistää kunnioitus ruokaa, ammattitaitoa ja raaka-aineita kohtaan. Ammattilaisjäsenemme ovat kovan luokan ammattilaisia, joilla on intohimo kehittää edelleen ruokakulttuuriamme.

Kiinnostaako jäsenyys?

Jäsenvaatimuksinä on hyvän ruokakulttuurin, laadukkaiden raaka-aineiden, ammattitaidon ja ruoanlaittoon käytettävän ajan arvotus. Ammattilaisjäseniltä vaaditaan lisäksi osoitettua ammattitaitoa ja kokemusta.

Ollessasi kiinnostunut jäsenyydestä, voit ottaa yhteyttä esimerkiksi oman alueesi voutiin, joka vastaa järjestön toiminnasta alueellisesti. Voutien yhteystiedot löytyvät alueiden omilta sivuilta, kohdasta voutineuvosto.

Viralliseen jäsenhakemukseen tulee liittää kahden jäsenen suositus. Ammattilaisjäsenillä tulee olla vähintään yhden ammattialaisjäsenen suositus.  Mikäli olet kiinnostunut jäsenyydestä etkä vielä tunne muita harrastajia, ei se ole välttämättä este jäsenyydelle. Ota rohkeasti yhteyttä alueesi voutiin ja keskustele jäsenmahdollisuudesta!  

Käädyt merkkinä jäsenyydestä

Jäseneksi hyväksymisen jälkeen uudelle jäsenelle luovutetaan käädyt installointitilaisuudessa. Käädyt luovutetaan vain kapitulin yhteydessä järjestetyssä installoinnissa, eikä eikä niitä toimiteta postitse tai muulla tavoin.

Kapitulin yhteydessä järjestettyyn installointiin voi ilmoittautua, kun uusi jäsen on maksanut jäsenmaksunsa ja hän on saanut Pariisista jäsennumeron. Jokaisessa kapitulissa on vain rajattu määrä installointipaikkoja ja ne täytetään ilmoittautumisjärjtestyksessä. Täten jäsennumeron saannin jälkeen kannattaa ilmoittautua seuraavaan mahdolliseen kapituliin ja installointiin heti ilmoittautumisen avauduttua.  Ennen installointia ja käätyjen saamista uusi jäsen on kuitenkin lämpimästi tervetullut kaikkiin järjestön tilaisuuksiin.

Paistinkääntäjien tapahtumiin kuuluvat erilaiset teemaillalliset laadukkaine juomineen, ruoanvalmistuskurssit sekä vierailut elintarviketuottajien luona. Järjestön tapahtumat ovat pääsääntöisesti avec-tilaisuuksia. Tietoa eri voutikuntien tapahtumista löytyy voutikuntien omilta www-sivuilta. Jäsenille lähetetään lisäksi tietoa tulevista tapahtumista sähköpostitse.

 

"Kokiksi tullaan, paistinkääntäjäksi synnytään."

Antheime Brillat-Savarin (1755-1826): Maun fysiologia