Chaîne des Rôtisseurs Finlande toivottaa kaikille parempaa vuotta 2021, joka toivottavasti tarjoaa meille kaikille herkullisia makuja. 
Pidetään huolta toisistamme ja jatketaan suomalaisen ruoka-ja ravintolakulttuurin tukemista!

Ajankohtaista:

Tänään on kilpipäivä!

Juhlitaan erilaista kilpipäivää - jo toisen kerran. Annetaan kuitenkin keväisen valon pilkahtaa hyvän ruoan ja juoman äärellä pienessä piirissä kilpipäivänä lauantaina 24.4.2021.

Jaa eri puolilla maailmaa asuvien hyvän ruoan ja juoman ystävien kanssa tuntojasi Rôtisseursien globaalilla someseinällä! Tämän vuoden teemana on kananmuna, mikä antaa mahdollisuuden hyödyntää tätä loistavaa raaka-ainetta monipuolisin tavoin ja luoda herkullisia kuvailoitteluita.

Yhdessä meissä on voimaa

Ravintolat ovat auki vain rajoitetusti ja eri tavoilla eri puolella Suomea. Hyödynnetään toiminnassa olevien ravintoloiden korkeatasoista tarjontaa menun take-awayna tai kotiin kuljetettuna, ja käydään ravintoloissa aina kun voimme. Voit konkreettisesti auttaa kilpiravintoloita tilaamalla herkkuja kotiin tai varaamalla pöydän turvalliseen ateriointiin. Monet ravintolat tarjoavat myös viinisuositukset nautintoa täydentämään. Lisää postaukseesi sen ravintolan hashtag, missä aterioit tai mistä tilaat kilpipäivän tai muun päivän lounaan tai illallisen. Ravintolat saavat näin näkyvyyttä, joka varmasti muistetaan silloinkin, kun pandemia on selätetty ja ovia taas availlaan. Monet ravintolat myös myyjät lahjakortteja, sellaisen hankkiminen on myös erinomainen tapa juhlistaa kilpipäivää!

Kotikokkailujen parissa hyödynnetään myös kilpikauppojen tarjontaa hyvän juoman parissa

Meillä kaikilla on kullanarvoinen mahdollisuus konkreettisesti tukea ravintoloita, kilpiyrityksiä ja niiden koko henkilökuntaa tässä vakavassa tilanteessa. Useampi ravintola on kertonut, kuinka aiempien lamavuosien aikana juuri jäsenemme aktiiviset vierailut mahdollistivat toiminnan jatkuvuuden. Myös koronan aikana useat jäsenet pyrkivät käyttämään palveluita aina kun se on mahdollista. Vaikutetaan ja tuetaan yhdessä! Nyt jos koskaan me-henki on arvossaan.

Olemme taas päivän lähempänä sitä, että pandemia on ohi.

#chaineday, #worldchaineday tai #chainedesrotisseurs

Someseinä löytyy osoitteesta: https://taeggie.com/public/world-chaine-day 


Taitaja2021-kilpailut antavat nuorille mahdollisuuden loistaa

Vaikka koronatilanne asettaa rajoituksia yhteisiin tapaamisiin, on hyvä muistaa nuoria alan opiskelijoita ja tukea heidän ammatillista kehittymistään. Vuoden nuoren kokin ja saliammattilaisen lisäksi kokemusta voi kartuttaa Taitaja2021-kilpailuissa.

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan ammattitaidon alle 
22-vuotiaiden Suomen mestaruuksista. Jyväskylän Gradiassa 3.2.2021 järjestetyssä semifinaalissa paikalliset kyvyt suoriutuivat hienosti.

Kilpailu oli kova, sillä mukana oli peräti 98 kokkiopiskelijaa ja 23 tarjoilijaopiskelijaa eri puolilta Suomea. Semifinaalikilpailujen käytännön keittiötyöosuudessa suunniteltiin ja toteutettiin vatitarjottava 20 henkilölle ja jälkiruoka lautasella 6 henkilölle. Tarjoilijalajin tehtävä koostui kahdesta moduulista: korkeatasoinen bistrotarjoilu ja juomasekoitusten valmistus. Gradialaiset kilpailijat venyivät huippusuorituksiin: Anastasia Kortemäki ja Paavo Hämäläinen pääsivät kokkilajin finaaliin ja Venla Ikonen tarjoilijalajin finaaliin. 

Finaalit järjestetään Oulussa 18.-20.5.2021 poikkeusjärjestelyin. Yhden ison yleisötapahtuman sijaan kilpailulajit järjestetään hajautetusti Pohjois-Suomen ammatillisissa oppilaitoksissa. Yleisö pääsee osallistumaan tapahtumaan virtuaalisesti Suomesta ja ulkomailta. Virtuaalitapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Näin voi helposti seurata kilpailuja ja oheistapahtumia, tutustua loistaviin ammatteihin ja kannustaa sädehtiviä nuoria.

Gradia Jyväskylän Priimus-kampuksella annetaan mitä parhainta ravintola- ja catering-alan koulutusta. Sekä nykyisten että entisten opettajien ja opiskelijoiden mielestä Tuomiojärven rannalla sijaitseva opinahjo on alallaan Suomen ykkönen. Koulutus on korkealla tasolla ja alan kilpailuissa on vuosien myötä saavutettu paljon menestystä - jopa maailmanmestaruustasolla.

Lisätiedot:
lehtorit Riitta Palho, puh. 040 341 6006 ja Timo Rasinaho, puh. 040 341 6014


Kuvassa tarjoilijalajin kilpailijat vasemmalta Niina Haka, semifinaalin voittaja Venla Ikonen ja Väinö Penttinen
Tuomareina toimivat lehtorit Raisa Cantos ja Tuija Auramo