Ari Arvonen on Suomen uusi valtavouti

26.8.2014


Juha Ojamo luovuttaa valtavuoudin tehtävät seuraajalleen Ari Arvoselle. (Kuva: Siilinjärven Kamerat ry)
Juha Ojamo luovuttaa valtavuoudin tehtävät seuraajalleen Ari Arvoselle. (Kuva: Siilinjärven Kamerat ry)

Ari Arvonen Helsingin voutikunnasta on nimittty Suomen uudeksi valtavoudiksi. Arvonen seuraa tehtävässä Juha Ojamoa, joka hoiti vaativaa tehtävää kolmen vuoden ajan.

Hotelli Hilton Strand ja Hilton Airportin hotellijohtajana toiminut Ari Arvonen on nimetty valtavoudiksi Kuopiossa järjestetyssä suurkapitulissa 23.8. Hotelli- ja ravintola-alalla pitkään monipuolisesti toiminut Arvonen on luonteva puheenjohtaja järjestölle, jonka toiminnan tarkoitus on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa. Arvonen tunnetaan järjestössä kovan luokan ammattilaisena, joka ymmärtää niin ravintolamaailmaa kuin harrastajienkin toiveita. Hän nauttii laajaa luottamusta idearikkaana ja helposti lähestyttävänä persoonana, jonka tavoitteena on edelleen kasvattaa järjestön suosiota ruokaan intohimoisesti suhtatutuvien parissa ikään ja sukupuoleen katsomatta. 

Arvonen on ollut Paistinkääntäjien jäsen yli 30 vuotta ja toiminut Suomen puhemiehistössä jo useiden vuosien ajan, viimeisen kolmen vuoden aikana hän on toiminut varapuheenjohtajana. Ari Arvonen on toiminut 39 vuotta hotelli-ja ravintola-alalla ja toiminut esimerkiksi hotellinjohtajana Rovaniemen Pohjanhovissa, Turun Marina Palacessa ja Helsingissä Kalastajatorpalla sekä Scandic Continentalissa. Viimeiset kuusi vuotta työurasta Arvonen johti samaan aikaan sekä Hilton Airportia että Hilton Strandia.

Chaîne des Rôtisseurs on maailman vanhin ja suurin kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka päähallinto on Pariisissa ja jäseniä noin 80 eri maassa, yhteensä noin 25 000. Suomi on jäsenmäärältään järjestön neljänneksi suurin maa, jolla on merkittävä edustus myös kansainvälisessä hallinnossa. Ari Arvonen edustaa Suomea myös Pariisissa kokoontuvassa Suurneuvostossa (Conseil Magistral) yhdessä Ari-Pekka Parviaisen ja Ahti Saarenpään kanssa.

Ari Arvonen seuraa Suomen valtavoudin tehtävässä Lahtelaista Juha Ojamoa, joka toimi virassa kolmen vuoden ajan. ”Juha on toiminut valtavoutina ansiokkaasti ja hänen kaudellaan toiminta on muuttunut yhä organisoidummaksi ja avoimemmaksi. Järjestöllä on nyt strategia sekä selkeä missio Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuurin kehittämisestä yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa” Arvonen kiittää edeltäjäänsä.