Turun Kauppahalliin saatiin kaksi uutta kilpimyymälää

31.10.2021

Turun Kauppahalliin saatiin kaksi uutta kilpimyymälää

Turun kauppahallin syntymäpäiviä 125 vuotta vietettiin kauppahallissa
20.–23.10.2021.

Samalla viikolla luovutettiin järjestömme myymäläkilvet Kalaliike
Herkkunuotta Oy:lle ja Poronlihan Erikoisliike Heinoset Oy:lle. Turun
kauppahallissa on tämän jälkeen jo neljä järjestömme myymäläkilpeä.
Myymäläkilpi on ennestään Kalaliike S. Wallinilla ja Lihaliike Reino Jokisella.

Myymäläkilven paljastus

Bailli Délégué, valtavouti Johanna Hornborg Ojala ja Chancelier Juha Ojamo
luovuttivat kilvet myymälöille yhdessä Bailli de Turku, Turun aluevoudin Riitta
Hirvosen kanssa keskiviikkona 20.10.2021.

HERKKUNUOTTA OY

Herkkunuotta on iloisen palvelun kalaliike Turun Kauppahallissa. Tiskiltä
löytyy kotimaista kalaa ja erikoisuuksia maailmalta.

Rôtisseurs-kilpi edellyttää yritykseltä kansallisen keittiön vaalimista,
gastronomian kehittämistä, alueellisten ja kulinaaristen perinteiden
säilyttämistä sekä kehittämistä. Herkkunuotta on tehnyt pitkäjänteistä työtä
kalaruokien parissa. Vuonna 2007 perustettu kalaliike on löytänyt hyvin
paikkansa Turun ruokamaailmassa.

– Kala on ollut suosittua ruokapöydissä jo pitkään ja suosio näyttää edelleen
jatkavan nousuaan. On hienoa olla mukana kehittämässä Turun
ruokakulttuuria omalta osaltamme, toteaa Herkkunuotan kauppias Johan
Hellsten.

Yrityksen kantavana ajatuksena on tuoreen ja monipuolisen kala- ja
äyriäisvalikoiman lisäksi tarjota erittäin laadukkaita puolivalmiita tuotteita
kuluttajille. Kalatuotteiden suosiosta kertoo hyvin se, että alun perin kahden
hengen voimin perustetusta puodista on kasvanut tällä hetkellä 11 henkeä
työllistävä yritys, joista kuusi työntekijää on saanut keittiöalan koulutuksen.

– Ajatuksenamme on perustamisesta lähtien ollut tuoda lisää ruoanvalmistus-
ja ravintolaosaamista kaupan maailmaan. Tästä syystä haluamme palvella
asiakkaitamme monipuolisesti esimerkiksi maustamisen, vinkkien ja
reseptiikan muodossa. Tämän tyyppiset palvelut ovat yleistyneet kaupan alalla
ja koemmekin olleemme tässä asiassa etujoukoissa, Hellsten kertoo.

Herkkunuotalla on Kauppahallissa kalaliikkeen yhteydessä kala- ja
äyriäisruokiin keskittynyt bistro.

Turun kauppahalli on tänä päivänä suosittu lounaspaikka ja myös
Herkkunuotalla on kala- ja äyriäisbistro kalaliikkeen yhteydessä. Kompaktin
kokoisella ravintolalla on 20 asiakaspaikkaa, ja bistro palvelee päivittäin
lounasaikaan keskimäärin 120 vierasta.

– Meillä on bistron päivittäin vaihtuvalla ruokalistalla kolme vaihtoehtoa, jotka
valikoituvat tarjolle kalansaaliiden mukaan. Tarjolla on kotimaisia kaloja kuten
esimerkiksi silakkaa, kuhaa, siikaa, kuoretta ja ahventa. Lisäksi valikoimiin
kuuluu erilaisia tuontikaloja kuten koljaa, merikrottia, doradaa, turskaa ja
kissakalaa, Hellsten luettelee.

Rôtisseur-kilven myöntäminen Herkkunuotalle herättää tekijöissä iloa.

– Olemme erittäin ylpeitä saamastamme tunnustuksesta. Koko
henkilökuntamme muodostaa yrityksemme sydämen, jonka ansiosta
pystymme palvelemaan huipputasokkaasti. Iloisella ja rennolla otteella, silti
ammattitaitoisesti, on filosofiamme, Hellsten summaa.

Herkkunuotta Oy

Chef Rôtisseur Johan Hellsten, kauppias
Chef Rôtisseur Taina Hellsten, kauppias
www.herkkunuotta.fi

PORONLIHAN ERIKOISLIIKE HEINOSET OY

Terveelliset ja laadukkaat poronlihatuotteet Turun kauppahallista.

Poronlihan Erikoisliike on toiminut Turun kauppahallissa vuodesta 1969 alkaen.
Nykyiseltä nimeltään Poronlihan Erikoisliike Heinoset Oy:n tarjontaan kuuluvat
monipuoliset poronlihan, riistan ja näiden jalosteiden valikoimat. Hyvän lisän
tuovat muut lapin herkut, kuten kauden ravintorikkaat marjat lakoista
puolukoihin, sekä suolatut sienet sesongin mukaan.

Poronliha on rakenteeltaan hienosyistä ja vähärasvaista. Se on mureaa ja
helposti kypsyvää. Varsinkin syksyinen poronliha on erityisen vitamiinipitoista.
Eksoottisen, ainutlaatuisen ja ympäri maailmaa tunnetun herkun poronlihasta
tekee myös sen aito riistan maku, jota ei pidä peittää liialla maustamisella.

Turun kauppahallin myyntiosastomme mahdollistaa poronlihatuotteiden laajan,
ympärivuotisen tarjonnan. 

Tavoitteenamme on henkilökohtaisen palvelun lisäksi tarjota asiakkaille aina
terveellisiä, hyvänlaatuisia ja maukkaita tuotteita.

Nyt uusi omistuspohja, jonka muodostavat Maître Rôtisseur Heli Heinonen ja
Maître Rôtisseur Jari Heinonen antaa uutta innostusta kehittää toimintaa.
Haluamme tuoda yhä lähemmäs kuluttajaa kotimaisen poron- ja riistan lihat.
Nämä lihat ovat ympäristön kannalta hyvä valinta. Näiden hiilijalanjälki on
todella pieni ja ne eivät vaadi kasvaakseen antibiootteja, tehotuotantoa ja ovat
yleensä verrattain läheltä. Lisäksi näiden kasvun kannat ovat hyviä.

Reseptiikka tulee olemaan myös merkittävässä osassa uutta kehitystä, sillä
valmiita kuluttajaläheisiä / ystävällisiä ohjeita ei ole riittävästi tarjolla.
Yrityksen taustalla ja tukena toimivat perheemme tyttäret, jotka ovat myös
ruoasta ja reseptiikasta kiinnostuneita. Yksi tyttäristä jopa toimii Turun
yliopistolla tulevaisuuden ruoan kehityksen alueella.

Pienenä erikoisliikkeenä pystymme myös palvelemaan asiakkaitamme, esim.
Lihapaloittelussa, jauhamisessa ja yhteistyökumppaneiden kanssa
jalostuksessa.

Nyt vallitsevassa tilanteessa kehitämme myös palvelua kotiin asti, siten että
voimme rakentaa asiakkaalle paketin kauppahallin tuotteista ja toimittaa
perille asti.

Tervetuloa palvelevaan Porokauppaan!

www.porokauppa.fi

Poronlihan Erikoisliike Heinoset Oy

Jari Heinonen, Maître Rôtisseur,
Heli Heinonen, Maître Rôtisseur,
Johanna Heinonen, Professionnel de la Table