Ravintola Arctic Restaurant Lapin yhdestoista kilpiravintola

22.3.2022

Chaîne des Rôtisseur on myöntänyt Rovaniemellä sijaitsevalle Arctic Light hotellin Arctic Restaurant ravintolalle järjestön merkittävän tunnustuksen, Rôtisseur-kilven. Arctic Light on Lapin alueella 11:s Rôtisseur kilpiravintola. 

Kilven kautta järjestö nostaa esiin Arctic Restaurant -ravintolan korkeaa keittiö- ja palveluosaamista. Arctic Restaurant ravintolan ruokatuotteessa korostuvat pohjoiset uniikit raaka-aineet ja raaka-aineiden makua korostavat valmistusmenetelmät. Ravintola on kiinnittänyt suurta huomiota myös kattavaan ja laadukkaaseen juomatarjontaan. 

Kilven luovutti Rovaniemen paikalliskapitulissa la 19.3. Rôtisseur järjestön Suomen valtavouti Johanna Hornborg- Ojala. Johanna korosti kilven luovutuspuheessaan Arctic Restaurant ravintolan intohimoista työskentelytapaa pohjoisen ainutlaatuisten raaka-aineiden parissa. Hornborg kiitti ravintolan vahvaa ammatillista osaamista ja kunnianhimoista tapaa tarjota asiakkaille niin ruoka, juoma kuin palvelutuotettakin. Hornborg muistutti myös kilven velvoittavan ravintolaa säilyttämään tasonsa.

Kilpikriteerien mukaan ruoan tulee olla hyvän makuista ja rakenteellisesti sekä ulkonäöllisesti onnistunutta sekä puhdasta. Ruoan tulee olla hygieenisesti valmistettua ja turvallista. Ravintolan valikoiman tulee olla monipuolinen niin raaka-aineiden kuin valmistusmenetelmien suhteen. 

Kilpiravintoloita tarkistetaan ja arvioidaan myös ajoittain tason säilymisen osalta. Lapista löytyy myös yksi kilpimyymälä.