Ota käyttöön e-maksu!

18.1.2021

Jäsenmaksulaskutus lähtee noin viikon sisällä järjestelmästämme. Niille, jotka eivät ole vielä tehneet e-laskusopimusta, lasku tulee perinteisenä paperilaskuna. Jäsenmaksulaskua ei lähetetä sähköpostiin. Chaîne des Rôtisseurs Finlande teki muutoksen laskutusjärjestelmäänsä vuonna 2020 ja uudistuksen myötä otti käyttöön myös e-laskun.

E-lasku eli kuluttajaverkkolasku on sähköisessä muodossa oleva verkkolasku, jonka henkilö voi saada omaan verkkopankkiinsa tai NetPostiin. E-laskun käyttöönotto yksinkertaistaa maksamista verkkopankissa, ja se on turvallinen ja helppo tapa hoitaa maksut. E-laskun myötä laskut löytävät varmasti perille eivätkä häviä postissa tai kotona. Laskuista ei tarvitse myöskään huolehtia lomien aikana tai silloin, jos osoite on ulkomailla. Tilaamalla e-laskun säästät luontoa ja vältät paperilaskuista koituvat ylimääräiset laskutus- ja postituskulut. Suosittelemme e-laskusopimuksen tekemistä lämpimästi!

Jokaisella pankilla on hieman toisistaan poikkeavat ohjeet e-laskun käyttöönottoon. Ohjeet löytyvät kunkin pankin verkkopankista. E-laskuja lähettävät tahot (mm. Suomen Paistinkääntäjät ry/ Chaîne des Rôtisseurs Finlande) löytyvät verkkopankista nimen, Y-tunnuksen (Y- 2065277-8) tai tilinumeron (FI80 4212 1620 0080 15) perusteella. E-lasku kohdistetaan asiakasnumeron avulla. Oman asiakasnumerosi löydät uusimmasta laskustasi.

Jäsenmaksu on nimensä mukaisesti henkilöön liittyvä maksu. Tästä syystä yritys/ työnantaja ei voi kirjanpitolain mukaan hyväksyä ja maksaa jäsenmaksuja, ellei maksua ole osoitettu työnantajalle. Chaîne des Rôtisseurs Finlande -järjestöllä on jäsenrekisteri, jossa jokaisen jäsenen taustalla on hänen yksityiset yhteystietonsa. Järjestöllä ei ole mahdollisuutta ylläpitää kahta rekisteriä, jossa olisi sekä jäsenen yksityistiedot että työnantajatiedot. Edellä mainituista syistä johtuen jäsenen tulee maksaa Chaîne des Rôtisseurs -järjestölle jäsenmaksunsa itse. Mahdollinen maksuhyvitys on jäsenen ja työnantajan välinen sopimusasia, johon varmasti löytyy ratkaisunsa. Ymmärrämme hyvin toiveen, että jäsenmaksulasku lähetettäisiin suoraan työnantajalle, mutta olemme sitoutuneet toimimaan hyvän kirjanpitotavan mukaisesti, mikä on perusteena nykyiselle järjestelylle.