Chaîne des Rôtisseurs Suomi vetoaa ravintola-alan puolesta

29.4.2020

Chaîne des Rôtisseurs Suomi vetoaa hallitukseen ja eduskuntaan vaikeuksissa olevien ravintola- ja matkailuyritysten tukemiseksi, alan työpaikkojen säilyttämiseksi ja suomalaisen ruokakulttuurin suojelemiseksi.

Ravintola- ja matkailuala on yksi suurimmista kärsijöistä koronakriisissä johtuen hallituksen asettamista tiukoista rajoituksista ihmisten kokoontumisiin ja ravintoloiden aukioloihin. Tilanteen pitkittyessä alan yritykset ajautuvat yhä syvempään taloudelliseen kriisiin.

Chaîne des Rôtisseurs kannattaa Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRan vaatimusta vähintään 350 miljoonan euron tukipaketista. Vetoamme myös, että anniskelulupa- ja valvontamaksuista tältä vuodelta luovuttaisiin kokonaan, pelkkä maksuajan pitkittyminen ei ole riittävä toimenpide.  

Suomalainen ruokakulttuuri vaarassa

"Ruoka on merkittävässä roolissa suomalaisessa kulttuurissa ja identiteetissä. Ravintolat ovat olennainen tekijä suomalaisen ruokakulttuurin kehittämisessä ja laadukkaiden raaka-aineiden saatavuudessa", valtavouti Johanna Hornborg-Ojala toteaa. Ravintoloiden sulkemisen myötä myös raaka-ainetuottajat ja esimerkiksi pienpanimot kärsivät huomattavat vahingot. Pahimmillaan seurauksena on konkurssiaalto, joka vie pohjaa ruokakulttuurimme kehityksestä pitkällä aikavälillä.