330 kulinaristia osallistuu Suurkapituliin Helsingissä 19-21.8.22

16.8.2022

Maailman suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs järjestää tämän vuoden Suomen suurkapitulinsa Helsingissä. 

”Pääkaupunkiseutu on ollut jo vuosia ravintolakulttuurin tienraivaaja. Täällä on useita huippuravintoloita, erinomainen kattaus Street Foodia, artesaaripizzapaikkoja sekä laadukkaita ravintoloita, joissa keittiömestarit ja salihenkilökunta tekee ravintolassa käynnistä elämyksen. Arvostamme ravintola-alan ammattilaisia ja intohimoisia harrastajia ja olemme ylpeitä, että voimme esitellä Helsingin tarjontaa suomalaisille kulinaristisille”, sanoo Helsingin Voutikunnan vouti Vesa Loponen.

Gastronomiseen Rôtisseurs-järjestöön kuuluu yli 2000 jäsentä ympäri Suomea ja sen tehtävänä on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä, vaalia ja edistää kansallista ruokakuluttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Tämän vuoden Nuorten Kokkien mestari on Helsingin Lapland Hotels Bulevardin KÙLTA KITCHEN AND BAR -ravintolassa työskentelevä Otto Hietamies, joka lähtee lokakuussa edustamaan Suomea kansainväliseen kilpailuun Meksikoon.

”Monet jäsenemme käyvät ravintolassa keskimääräistä suomalaista enemmän, seuraavat ravintola-alan trendejä, matkustavat hyvän ruoan perässä ja ennen kaikkea jakavat tietojaan toisilleen, olivatpa he ammattilaisia tai intohimoisia harrastajia. Tätä jälleennäkemistä on odotettu”, toteaa Chaîne des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg.

Chaîne des Rôtisseurs Finlanden elokuisin järjestettävä suurkapituli on koko viikonlopun kestävä juhlava tilaisuus, joka kokoaa yhteen ruoan ja viinin kulinaristiset ystävät ympäri Suomea. Juhlavassa kapitulissa järjestetään vuosittain installointitilaisuus, jossa uudet jäsenet saavat Rôtisseurs-käätynsä. Käätyjä käytetään järjestön tapahtumissa ja ammattilaiset voivat hyödyntää niitä myös työssään. Harrastaja- ja ammattilaisjäsenillä sekä hallinnossa toimivilla jäsenillä on eri väriset käädyt. Helsingin installointitilaisuus järjestetään kaupungin sydämessä keskustakirjasto Oodissa. Installoinnin jälkeen vietetään suurta Grand Dîner -illallisjuhlaa, joka vietetään Scandic Grand Central -hotellin juhlatilassa.  


Lisätietoja tapahtumasta:

Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Chargée de Presse, Niki Malmros, puh. 040-5255982, finlande@rotisseurs.fi

Chaîne des Rôtisseurs Finlande, valtavouti Johanna Hornborg-Ojala, puh. 044-5451262

Chaîne des Rôtisseurs Helsinki, vouti Vesa Loponen, puh. 0400-605 045, helsinki@rotisseurs.fi