Lapin kilpiravintolat

KOLARI

Kotaravintola Sarakka

Kotaravintola Sarakka sijaitsee Ylläksen matkailukeskuksessa, Ylläsjärvellä. Kodan muotoisessa ravintolassa on 40 paikkaa ja A-oikeudet. Lappilaisiin ja lähialueen raaka-aineisiin panostavan Sarakan tulien äärellä voi nauttia runsaan noutopöydän antimista tulen loimussa. Ravintolan voi varata myös yksityistilaisuuksiin. 

Kartta

ROVANIEMI

Arctic Restaurant

Nauti maailman puhtaimman luonnon tarjoamat raaka-aineet ja rentoudu tunnelmallisessa ilma-piirissä ravintola Arctic Restaurantissa. Pohjoisen luonnon antimet kuten poro, hirvi, kuningas-rapu sekä lohi ja laadukas kotimainen häränliha valmistetaan huolella maistuviksi kokonaisuuk-siksi. Nauti upeita cocktaileja sekä tarkkaan valikoituja viinejä tyylikkäässä ja viihtyisässä Loun-gessamme sekä kauniilla, lämmitetyllä lasiterassilla. Arctic Restaurantin pääsali tarjoaa tunnel-mallisen illallismiljöön ja se siinä on 65 asiakaspaikkaa. Tilausravintolana Lasiterassi omaa upeat puitteet eri tilaisuuksille – tilassa on järjestetty mm. kokouksia, karonkkia, syntymäpäiviä, ristiäisiä ja häitä. Lämmitetty ja katettu Lasiterassi on kuin kaunis talvinen puutarha suojassa ho-tellin sisäpihan puolella. Kaunis "talvipuutarha" Lasiterassi käsittää 45 asiakaspaikkaa.

Kartta

Ravintola Gaissa Hotel Santa Claus

Ravintola Gaissa tarjoilee à la carte -listallaan herkkuja Suomen ja Lapin makumaailmoista.

Kartta

Ravintola Monte Rosa City Hotel

Vuonna 1991 ovensa avannut Monte Rosa on tunnelmallinen perheomisteinen ravintola Rovaniemen kaupungin keskustassa. 

Listaltamme löydät klassikkoruokia vuosien varrelta sekä uusia annoksia höystettynä modernilla twistillä.Pihvin ystäville Monte Rosa on täydellinen valinta.

Kartta

Sky Ounasvaara, Ravintola Sky Kitchen&View 

Ravintolamme nojaa vuodenaikojen tuomaan raaka-aineiden rikkauteen. Kalaisat vedet, lähellä olevat poropalkiset ja taivaanrantaan jatkuvat puhtaat metsät ovat läsnäolomme perusedellytyksiä. Perinteikkäät pohjoisen ravintolamme ovat osa alueen omaleimaisuutta ja jokaisella paikalla on oma henkensä ja tunnelmansa. Ruokaa on tukemassa myös yksi pohjoisen kattavimmista viinivalikoimista.

Kartta

LEVI

Hullu Poro ravintola Ämmilä

Ravintola Ämmilä tarjoaa perinteistä lähiruokaa modernilla otteella, jo vuodesta 2007. Ravintola Ämmilä Levillä on tullut vuosien saatossa tunnetuksi rehdistä ja aidosta Lappi á la carte ruoasta, sekä kotiruokatyyppisestä lounaspöydästä.

A’ la carte listan perustan muodostavat lähialueiden tuottajien taatusti puhtaat ja erinomaiset raaka-aineet. Ruokalistalta löytyy sesongista riippuen muun muassa ansapyydettyä riekkoa, lähipalkisten riistaa ja kalaa monessa eri muodossa unohtamatta Lappilaisia marjoja ja maailman parasta Puikula perunaa. Erinomainen viinilista ja tai oma Hullu Poron Snapsi palan painikkeena täydentävät kokemuksesi.

Kartta

KEMI

Hotelli Merihovi

Hotelli Merihovin toisesta kerroksesta löytyy Kemin korkeatasoisin À la carte ravintola. Merihovin palkittu keittiö yhdistelee taidokkaasti Meri-Lapin makuja Skandinaviseen keittiöön. Käsityönä tehdyt annoksemme ja mutkaton palvelu tekevät ravintolaillastasi ikimuistoisen. Ravintola Merihovin Enkeli-sali voidaan erottaa pääsalista yksityiseksi seurustelu- ja ruokailutilaksi. Ravintola Merihovi on mainio paikka häiden ja muiden yksityitilaisuuksien viettämiseen.

Kartta

MUONIO

Lapland Hotels Olos, Ravintola Takka

Takka Ravintolan makumatka vie läpi Lapin tuntureiden, metsien ja kirkkaiden vesien. Se esittelee pohjoisen parhaat raaka-aineet ja osoittaa kuinka suurella liekillä ruoanlaittoon suhtaudumme.

Kartta

SAARISELKÄ

Kaltio, Saariselän Tunturihotelli

Ravintola Kaltio on yksi Saariselän arvostetuimmista ravintoloista ja tunnettu hyvästä ruoastaan sekä erinomaisesta palvelustaan.Kaltion menu rakentuu lappilaisista herkullisista raaka-aineista ripauksella mausteita kansainvälisestä keittiöstä. Kesäaikaan Kaltion menu on leikkisä ja lainaa vaikutteita legendaarisen Tunturihotellin Pirtin listalta. Kaltioon voi kesäisin poiketa myös päiväaikaan nauttimaan kylmän juoman tai kahvihetken terassilla kakkupalasen kera. Ravintola Kaltio sijaitsee Gielas-rakennuksessa katutasossa. 

Jäsenkortilla -15% listaruokailuista

Kartta

Ravintola Petronella

Ravintola Petronella on korkealaatuinen ruokapaikka, jonka toiminnan lähtökohtana ovat hyvä ruoka ja viihtyisä ympäristö.

Petronella on sulattanut sydämiä jo vuosia ja vienyt kielen mennessään monelta Saariselän kävijältä. Taitavasti valmistettuja Petronellan isännän luomuksia ja huolella valittuja viinejä nautitaan mutkattomasti rennossa lappilaisessa ilmapiirissä.

Kartta

Suositellut kaupat

CHOCO_DELI, Rovaniemi

Maailman pohjoisin suklaa- ja kakkukauppa

Valmistamme Rovaniemellä suklaaelämyksiä, jotka tekevät arjen pienistä hetkistä erityisiä ja suurista sitäkin unohtumattomampia. Suklaa on meille elämäntapa, jossa yhdistyy lappilainen rohkeus ja luovuus. Valikoimastamme löydät myös tuoreet leivät, leivonnaiset, gelato-jäätelöt ja vaihtuvat sesonkituotteet.

Kartta