Tamperrada 2018 pinxtokilpailun voitti Armas Kuppila

20.8.2018

Armas Kuppilan pintxo valloitti tuomariston
Armas Kuppilan pintxo valloitti tuomariston
Huberin pintxo oli yleisön mieleen
Huberin pintxo oli yleisön mieleen

Armas Kuppilan pintxo oli tuomariston valinta

Suomen suurimman ravintolafestivaalin Tamperradan parhaat pintxot on valittu. 55:stä kilpailuannoksesta tuomaristo arvioi gastronomisesti kiinnostavimmaksi Armas Kuppilan pintxon, joka rakentui keltuaiskreemistä, savustetusta lohenmädistä ja mesiangervo-omenahillokkeesta. Makujen keskinäinen tasapaino oli täydellinen, keltuaiskreemi toi annokseen täyteläisyyttä ja lohenmädin hento savuisuus oli juuri oikea vastapaino hillokkeen hienovaraiselle makeudelle. Tuomariston yhteispisteitä annos keräsi 245/300. Jaetulle kakkostilalle yltäneet Näsinneulan ja Tuhton pintxot saivat kumpikin 240 pistettä. Tiukassa kisassa 15 parasta pintxoa olivat 25 pisteen haitarin sisässä. Arvostelu muodostui kolmesta osa-alueesta: maku 60%, ulkonäkö 20% ja innovatiivisuus 20%. Asiantuntijatuomaristona toimivat Mikko Reinikka, Marko Alenius ja Anette Mellin.

– Tänä vuonna kilpailuannosten keskimääräinen taso oli noussut selvästi, kymmenen kärki oli pistemäärissä todella lähellä toisiaan, kilpailun päätuomari Mikko Reinikka kertoo. – Voittaja ratkesi täpärästi makupisteiden erolla.

Yleisön hurmasi Huberin lypsylehmä

Huber tarjosi 49 päivää dry aged kypsytettyä lypsylehmän fileselkää miedosti grillattuna tattipyreen ja japanisinapin kera. Kolme vuotta hallitsevana mestarina taituroinut Pikkubistro Kattila oli jälleen panostanut kaikkia muita enemmän tapahtumaan ja pintxovalikoima oli kaikista laajin. Kattila myi viidessä päivässä 15.366 kpl pintxoja, mikä on hurja määrä. Itse kilpailuannos ei kuitenkaan yltänyt yleisön mielestä aivan Huberin tasolle ja Kattila putosi täpärästi toiselle sijalle. Inez tavoitteli kärkeä aivan kannoilla.

Yleisöäänissä äänten hajonta oli selvästi tasaisempi kuin viime vuonna. Äänestys meni todella täpärälle. Yleisöarvonnassa yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin 200 euron arvoinen illallislahjakortti, jonka voitti Sirkka Kuula.

10 yleisön suosikkia (osuus äänistä)

  1. Ravinteli Huber       10,7%
  2. Pikkubistro Kattila   10,2%
  3. Inez                           10,1%
  4. Los Pollos                  5,2%
  5. 2 H+K                          5,1%
  6. Bistro 14                     4,5%
  7. Sasor                          3,7%
  8. Fabric Bistro              3,6%
  9. Periscope                  3,5%
  10. Tuhto                          2,9%

Tamperrada on Suomen suurin ruokafestivaali, jossa tamperelaiset ravintolat tarjoavat viiden päivän ajan keittiönsä parasta osaamista pieninä ruoka-annoksina eli pintxoina edulliseen kolmen euron hintaan. Yleisö kävelee pitkin Tampereen katuja, tutustuu tamperelaiseen ravintolatarjontaan ja samalla tulevat kaikki kadut ja nähtävyydet sekä Tampereen kauniit maisemat tutuiksi.