Kansainvälinen kilpipäivä on taas täällä! Tule mukaan juhlimaan

suomalaista ravintola-, ruoka- ja juomakulttuuria!

Lahdessa Lanunaukiolla klo 12-15!

 

Kilpipäivän hashtagit somessa, ota käyttöön, seuraa ja julkaise!

#kilpipäivä (suomeksi) #Chaineday (englanniksi)
#worldchaineday #chainedesrotisseurs

Jaa menoinfon linkkiä somessa

http://www.ess.menoinfo.fi/lahti/tapahtumat/kilpipaiva-lanunaukiolla/836408

Ilmoittaudu Lahden jäsentapahtumaan

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Toivotamme muiden voutikuntien jäsenet lämpimästi tervetulleiksi kaikkiin jäsentapahtumiin.

 

Yhdistyksemme tilinumero

FI 81 5045 0620 1216 38

Olemme siirtyneet käyttämään viitenumeroa pankkimaksuissa välttyäksemme turhilta kuluilta. Ole hyvä ja käytä maksaessasi tilaisuuteen ilmoitettua viitenumeroa. Viitenumero on siis tilaisuuskohtainen.

 

Kaikkiin tapahtumiimme voi ilmoittautua ennakkoon nettilomakkeella, vaikka kutsua ei olisi vielä tullut nettisivujen tai sähköpostin kautta!

Kaikki tilaisuutemme ovat avec-tilaisuuksia, ellei kutsussa erikseen toisin mainita.

Tilaisuuksiin liittyviä kuvia, jotka voidaan julkaista tällä sivustolla voi lähettää liitteinä tai linkkeinä pilvipalveluihin s-postiin 

presse.lahti at gmail.com

Lahden jäsentapahtumat

 

 

Kasvisruoka kiinnostaa koululaisia yhä enemmän – koululaistapahtuma kasvisruokateemalla Lahdessa

 

Suomalainen koulutus on tunnustettua ja arvostettua maailmalla. Sen erityispiirteenä on samanlaiset mahdollisuudet kaikille oppilaille asuinpaikasta tai elintasosta riippumatta. Se tarjoaa ilmaisen opetuksen, materiaalit, matkat ja jo 80 vuoden ajan kouluruokailun jokaisena koululaisen työpäivänä.

 

Lahden Kariston koulussa oppilaat ovat innostuneita kasvisruokateemasta ja ovat kokeilleet teemaa viime vuoden Syödään yhdessä – oppimiskokonaisuuden yhteydessä. Opettajansa Johanna Ojamon johdolla Lahden Kariston koulun viidesluokkalaiset ovat leiponeet ja suunnitelleen kasvisaterioita ottaen huomioon terveellisyyden, ravintosisällöt ja lähiruokaperiaatteen.

 

Nyt keväällä, lauantaina 14.4.18 koululaiset käyttävät vapaan lauantaipäivänsä tarjotakseen omille läheisilleen, perheille, sukulaisille ja tuttaville itse suunnittelemansa kolmen ruokalajin menun, joka perustuu kasvisruokateemaan. Tapahtumaan he saavat avukseen Paistinkääntäjien Lahden voutikunnan ruokaharrastajia, jotka ovat vuodesta 2003 vuosittain tukeneet näitä koululaistapahtumia ohjaamalla lasten ruuanvalmistusta ja auttamalla tarjoilussa ja esillepanossa tapahtuman aikana. Tarvikkeet, keittiön tilat ja ammattilaisten apu saadaan lahjoituksina ja tapahtuman tuotto käytetään kokonaan luokan toimintaan, esimerkiksi kuljetuksiin tai kulttuuritilaisuuksiin.

 

Tänä vuonna Karistoon odotetaan jopa 180 ruokavierasta, joille tarjotaan seuraava menu

 

Tacosalaatti, itseleivotut sämpylät, voi

***

Kasvislasagne lisäkesalaatilla

***

Omenapiirakka ja vaniljakermavaahto

 

Koululaiset ruokailevat yhdessä perheidensä kanssa ja saavat nauttia onnistuneen työskentelyn herkullisesta lopputuloksesta Paistinkääntäjien huolehtiessa tarjoilusta ja loppusiivouksesta. Näiden tapahtumien vaikutuksesta toteutuu samalla tärkeä kasvatustavoite, ruokailukulttuuriin tutustuminen ja yhteisten ruokahetkien vaaliminen. Tapahtuman toivotaan innostavan lapsia ruuanvalmistukseen, yhdistävän perheitä hyvän ruuan ääreen ja auttamaan kevään juhlien valmisteluissa. Lisäksi tapahtuman kasvisruokateema ottaa huomioon ja lisää tietoisuutta ruuantuotannon vaikutuksesta ilmaston kehitykseen.

 

Lisätietoja jäsenkirjeessä, joka on lähetetty. Paistinkääntäjiltä toivotaan ilmoittautumista tapahtumaan lomakkeella avustavien käsien määrän varmistamiseksi.

 

Tapahtuma on julkaistu järjestön sivulla facebookissa ja sttinfossa lehdistöä varten, löydät sen tästä linkistä

 

Tapahtumaa ovat tukeneet useat yritykset ja valmistajat. Lämmin kiitos kun teitte tapahtuman mahdolliseksi!

Kevään 2018 tapahtumia

 

huhtikuu  la 14.4.  Koululaistapahtuma Kariston koulu Lahti klo 9-15

huhtikuu la 21.4. Kilpipäivä Lanunaukiolla klo 12-15

toukokuu ti 1.5. Vappulounas Seurahuoneella  klo 14.30 jäsenkirjeen mukaan

toukokuu ke 16.5. Vuosikokous ja  Ravintola Vanajanlinna parsaa

 

Lahden paistinkääntäjien videokanava Youtubessa osoitteessa

http://bit.ly/2w1wChN

 

Jäseneksi?

 

Kannustamme jäseniämme kestitsemään vieraitaan tilaisuuksissamme ja toivotamme jäseneksi hakeutumisesta kiinnostuneet tutustumaan toimintaamme ja tervetulleiksi tilaisuuksiimme ottamalla yhteyttä voutineuvostoon

Varsinaiseen jäsenhakemukseen tarvitaan kahden jäsenen suositus.