Järjestön vuosikertomus julkaistu

6.7.2018


Vuosi 2017 pähkinänkuoressa -Jäsenmäärä yli 2000, Suomi maailman kolmanneksi suurin jäsenmaa

Chaîne des Rôtisseurs – järjestö kasvoi kiistatta Suomen merkittävämpänä gastronomisena yhteisönä. Vuoden aikana jäsenmäärä kasvoi yli 2000 jäsenen, joka on kansainvälisestikin mitattuna  vaikuttava luku. Suomessa kiinnostus ruokaan, raaka-aineisiin ja palvelukulttuuriin on edelleen kasvussa ja herättää kiinnostusta eri ikäluokissa.

Kansainvälisessä Chaîne des Rôtisseurs -kattojärjestössä Suomen rooli on säilynyt merkittävänä. Suomi on vakiinnuttanut sijansa maailman kolmanneksi suurimpana jäsenmaana Yhdysvaltojen ja Saksan jälkeen. Suomella on myös merkittävä edustus kansainvälisessä hallinnossa ja  täällä kehitetty Kilpipäivä on levinnyt maailmanlaajuiseksi ilmiöksi.  

Vuoden 2017 toiminnassa näkyi Suomen 100-vuotis juhlavuosi. Suomen Paistinkääntäjät olivat mukana Syödään yhdessä –hankkeessa, jonka tavoitteena oli tuoda ruokakulttuuria kansalaisten lähelle. Juhlavuosi näkyi myös järjestön merkittävässä tapahtumassa kapitulissa, joka järjestettiin itsenäisyyden historiaa kunnioittaen. Lisäksi itsenäisyyspäivänä monissa voutikunnissa järjestettiin juhlaillallisia.

Vuonna 2017 jäsenmäärä jatkoi kasvua, ja uusia jäseniä liittyi lähes 100 henkeä. Uusista jäsenistä hieman suurempi osa oli ammattilaisjäseniä. Jäsenjakauma ammattilaisten ja harrastajien suhteen on säilynyt jokseenkin ennallaan, kaikista jäsenistä harrastajia on hieman alle 60 %

Toiminnassa korostui edelleen ruoka-, ravintola-, ja juomakulttuurin kehittäminen paikallisista lähtökohdista. Lisäksi nuoret ammattilaiset pääsivät jälleen kehittämään taitojaan niin kansallisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa.  

Järjestön vuosikertomus on yleensä laadittu tiiviissä yhteistyössä valtavoudin ja Suomen viestinnästä vastaavan Pressen kanssa. Tämän kertainen vuosikertomus muodostaa valitettavasti poikkeuksen. Vuonna 2014 valittu valtavoutimme Ari Arvonen menehtyi äkillisesti maaliskuussa 2018 jättäen syvän aukon järjestöön ja yhteisen surun jäsenistöön. Vuosi 2017 jäi Arin viimeiseksi kaudeksi valtavoutina. Tämä vuosikertomus on omistettu hänen muistolleen.

Johanna Hornborg-Ojala
Chargée de Presse Finlande, 03. 2018 saakka
Bailli Délégué, Finlande 04.2018 alkaen

 

Lue koko vuosikertomus