Nuorten kokkien Suomen mestaruudesta kilpaillaan lauantaina 30.1.2016 Raisiossa

18.1.2016 klo 08:00

Laura Virolainen voitti MM-hopeaa Nuorten kokkien kilpailussa 2015
Laura Virolainen voitti MM-hopeaa Nuorten kokkien kilpailussa 2015
Pääruoka-annos nuoren ammattilaisen luomana. Annos Laura Virolaisen kilpailutyö vuoden 2015 MM-kilpailuissa
Pääruoka-annos nuoren ammattilaisen luomana. Annos Laura Virolaisen kilpailutyö vuoden 2015 MM-kilpailuissa

Alle 27-vuotiaiden nuorten kokkien Suomenmestaruuskilpailussa voitosta taistelee 11 finalistia, jotka ovat selvittäneet paikkansa kilpailuun alueellisen karsinnan perusteella. Voittaja lähtee edustamaan Suomea syksyllä järjestettäviin Nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin Manchesteriin Iso-Britanniaan.

Kilpailu järjestetään Raisiossa (RAO ammattiopisto RASEKO, Eeronkuja 3)  lauantaina 30.1. Finaali alkaa  klo 08:15 kilpailunumeroiden jakamisella ja menun suunnittelulla. Varsinainen ruoan valmistus alkaa klo 9:00 ja ensimmäiset annokset on nähtävillä klo 12:00. Viimeiset annokset tarjoillaan tuomaristolle klo 14:45.

Kukin kilpailija suunnittelee menun hänelle osoitetusta ruokakorista, jossa on nimetty pakolliset raaka-aineet.  Ruokakorin luovutuksen jälkeen kullakin kilpailijalla on puoli tuntia aikaa suunnitella kolmen ruokalajin kilpailumenu, joka valmistetaan neljälle. Menun valmistuksessa on lisäksi käytettävä nimettyjä, pakollista raaka-aineita. Menun luovutuksen jälkeen kilpailijoilla on 3,5 tuntia aikaa valmistaa suunniteltu menu, joka tarjoillaan tuomaristolle maisteltavaksi.

Vuoden 2016 finalistit Nuorten kokkien SM-kilpailussa ovat:   

Mikko Pynnönen, Helsinki (Ravintola Lyon)     
Niina Jaakkola, Joensuu (Juhlapalvelu Körpäkkä)
Joni Laitila, Jyväskylä (Ravintola Vesilinna)
Arttu Parviainen, Loimaa (Ravintola Ankkuripaikka)
Niko Iinatti, Rovaniemi (Ravintola Huttu-Uula)
Kim Slotte, Tampere (Ravinteli Bertha)   
Lauri Urkko, Tampere (Ravinteli Bertha)   
Juuso Rautiainen, Kuopio (Ravintola Musta Lammas)
Otso Hellevuo, Kuopio (Ravintola Musta Lammas)
Teemu Makkonen, Imatra (Holiday-Club Saimaa)
Atte Lassila, Oulu (Uusi Seurahuone, Ravintola Hugo) 

Lehdisto on tervetullut seuraamaan kilpailua paikan päälle. Kilpailun voittaja julkaistaan palkintojenjakotilaisuudessa SeaView-lounge Naantalin Kylpyläravintolassa klo 18:00 kilpailupäivän iltana.

Yhteyshenkilöt

  • Martti Lehtinen, Kilpailun johtaja, p. 040 5040 863, chef.martti.lehtinen@gmail.com
  • Ari Arvonen, Suomen valtavouti, p. 0500 703390, ari.arvonen@pp.inet.fi