Lähiruoka ja maailman maut toivat Paistinkääntäjien kilven K-Supermarket Manhattanille

2.11.2015

Paistinkääntäjien myöntämä kilpi on esillä heti kaupan sisääntulossa
Paistinkääntäjien myöntämä kilpi on esillä heti kaupan sisääntulossa
Veli-Pekka Hussi (vas.) ja K-supermarket Manhattanin henkilökunta sekä Paistinkääntäjien Turun aluevouti Turkka Oiva (keskellä) ja valtavouti Ari Arvonen hetkeä ennen Paistinkääntäjien myöntämän kilven paljastusta.
Veli-Pekka Hussi (vas.) ja K-supermarket Manhattanin henkilökunta sekä Paistinkääntäjien Turun aluevouti Turkka Oiva (keskellä) ja valtavouti Ari Arvonen hetkeä ennen Paistinkääntäjien myöntämän kilven paljastusta.


Turkulainen K-Supermarket Manhattan palkittiin torstaina 29.10. Paistinkääntäjien myymäläkilvellä. Tunnustus myönnetään korkeatasoisesta ruuasta ja palvelusta.

– Olemme pitkään seuranneet Manhattanin huikeaa kehitystä, ja halusimme huomioida hyvin tehdyn työn, kertoo Paistinkääntäjien Turun voutikunnan aluevouti Turkka Oiva.

Saadakseen arvostetun Chaîne des Rôtisseurs -kilven kaupan pitää täyttää kaikki kilven saannille asetetut kriteerit.

– Ruokatuotteiden pitää olla laadukkaita ja tasalaatuisia. Ja laadun pitää säilyä korkeana sesongista toiseen. Valikoiman tulee olla raaka-aineiltaan monipuolinen ja täyttää vaativammankin ruoanharrastajan toiveet. Lisäksi kaupan tulee olla mielellään yksilöllinen ja inspiroiva. Manhattan täyttää nämä kaikki kriteerit hienosti. Tulemme seuraamaan kaupan tasoa, jotta kriteerit täyttyvät jatkossakin, kertoo Oiva.

Kauppias Veli-Pekka Hussi on luotsannut Manhattania vuodesta 2006, ja kehittänyt sinne muun muassa luomuun ja lähiruokaan keskittyvän shop in shopin, jonka myötä luomutuotteiden myynti kaupassa on tuplaantunut. Viimeisin satsaus on laaja liha- ja kalaosasto sekä maailman makuja esittelevä osasto, jonne tuodaan nyt uutuutena islantilaista ruokaa.

– Me, Manhattanin henkilökunta, olemme todella otettuja ja iloisia tästä upeasta tunnustuksesta. Olemme tehneet töitä vuosien ajan tavoitteenamme tuottaa ruokaelämyksiä. Tämä kunnianosoitus velvoittaa meitä pitämään laadun korkealla ja kehittämään toimintamme edelleen, sanoo Hussi.

Kilpeä juhlistettiin torstai-iltana 29.10. kutsuvierastilaisuudessa sekä perjantaina 30.10. järjestetyssä suuressa asiakastapahtumassa.

Chaîne des Rôtisseurs eli Paistinkääntäjät on maailman suurin gastronominen järjestö. Turun alueella on kolme Paistinkääntäjien kilven saanutta myymälää: Stockmannin herkku, Lihaliike Reino Jokinen ja kalaliike S. Wallin. Myymäläkilpi on myönnetty Turussa edellisen kerran vuonna 2007. Koko Suomessa on kaikkiaan 15 myymäläkilpeä.

K-supermarket-ketjun johtaja Ari Sääksmäki on hyvin ylpeä K-supermarket Manhattanin saamasta kilvestä.

– Manhattan on ensimmäinen K-ruokakauppa koko Suomessa, joka on saanut Rôtisseurs –järjestön myöntämän laatukilven. Kilpi on osoitus kauppias Hussin ja henkilökunnan pitkäjänteisestä työstä, idearikkaudesta ja rakkaudesta hyvään ruokaan.

Manhattan on ollut muun muassa Suomen paras K-Supermarket (2012) ja Varsinais-Suomen paras leipäkauppa (2013).

 

Teksti: Heli Nieminen, Turun Sanomat
Kuvat: Mari Ruokonen