Paistinkääntäjien stipendiaatti Taitaja 2014 -kilpailusta kansainvälisiin kilpailuihin

27.9.2014


Kuvassa: vasemmalta; Conseiller Culinaire Martti Lehtinen, valmentaja, lehtori Chef de Table Tuija Auramo, Joona Finni ja Lahden Bailli Régional, aluevouti Arja Hornborg
Kuvassa: vasemmalta; Conseiller Culinaire Martti Lehtinen, valmentaja, lehtori Chef de Table Tuija Auramo, Joona Finni ja Lahden Bailli Régional, aluevouti Arja Hornborg

Joona Finni jyväskylän ammattioppilaitoksesta lähtee edustamaan Suomea ammattitaidon EM-kisoihin Ranskaan. Joona edustaa Suomea tarjoilijataitolajissa.

Aiemmin keväällä Joona voitti upealla työskentelyllä tarjoilijalajin kultaa Suomen Taitaja 2014 kilpailussa. Tuolloin hänet palkittiin Paistinkääntäjien stipendillä ja kiertopalkinnolla.

Finni valmistui keväällä Jyväskylän ammattiopistosta, jossa hän suoritti hotelli- ja cateringalan tutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Hän voitti viime kevään ammattitaidon suomenmestaruuskilpailussa lajissaan kultaa ja vuonna 2013 pronssia.

Pienintäkin yksityiskohtaa myöten taitojaan hionut Joona kilpailee ammattitaidon Euroopan-mestaruuksista Ranskan Lillessä 1. – 5.10.2014. Jyväskylän ammattiopistosta on viiden ja Jämsän ammattiopistosta yhden kilpailijan edustus Suomen kaikkiaan 33-henkisessä kisajoukkueessa Team Finland 2014:ssä. Kilpailijat on valittu huippuvalmennuksessa parhaiten menestyneistä nuorista osaajista.

Ammattitaidon euroopanmestaruuksista kilpaillaan joka toinen vuosi. Kilpailulajeja on noin 40, ja suuri osa niistä toteutetaan tiimi- tai parilajeina. Kisojen avulla halutaan edistää eurooppalaista huippuosaamista, Euroopan kilpailukykyä ja toisen asteen ammatillisen koulutuksen kansainvälistymistä.

Lillessä kilpailee hieman yli 420 nuorta 27 maasta.