Tampere-talon saama Rôtisseurs-kilpi kertoo kokous- ja kongressijärjestäjille laadusta

25.9.2014

Tampere-talolle myönnettiin tänään torstaina 25.9. Rôtisseurs-kilpi, joka on tunnustus talon ravintolan laadusta sekä ruoka- ja palvelutuotteen korkeasta tasosta. Chaîne des Rôtisseurs’n eli Paistinkääntäjien järjestön kilpi luovutetaan talolle valtakunnallisena kilpipäivänä.

Tampere-talon kongressipäällikkö Erika Eischerin mukaan kilpi on tärkeä valtti kokousten ja kongressien järjestämisessä sekä markkinoinnissa.

- Hyvä ruoka on usein se, mistä kokoukset ja tapahtumat muistetaan, oli kyseessä sitten kansainvälinen kongressi tai pieni yritystilaisuus. Nyt meillä on erinomainen tilaisuus profiloitua ja erottua tälläkin alueella, Eischer sanoo.

Ravintolapäällikkö Pasi Vatajan mukaan kilpiyrityksen on täytettävä kriteerit sesongista, juhlasta ja tapahtumasta riippumatta. Tunnustus laittaa talon miettimään aivan perusasioitakin.

- Emme jää lepäämään laakereillemme, vaan meidän on jatkuvasti osoitettava olevamme kilven arvoisia. Kiinnitämme entistä enemmän huomiota arvoihimme: teemme ruokaa puhtaista ja tuoreista raaka-aineista ja suosimme luomua, lähiruokaa ja Reilun kaupan tuotteita, Vataja kertoo.

Paistinkääntäjät edistävät ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria, ja Rôtisseurs-kilpi on sen korkein tunnustus. Kriteerien mukaan ruoan pitää olla hyvän makuista ja rakenteellisesti sekä ulkonäöllisesti onnistunutta sekä puhdasta, hygieenisesti valmistettua ja turvallista. Raaka-aineiden ja valmistusmenetelmien pitää olla monipuolisia.

Tampereella on tällä hetkellä 16 kilpiyritystä. Järjestön tunnuksen saaneet ammattilaiset ovat huippuosaajia ja harrastajajäsenet gastronomiaan syvällisesti perehtyneitä.

Tampere-talo poikkeaa monista muista Paistinkääntäjien kilpeä kantavista ravintoloista siinä, että talossa ruokailee vilkkaimpina päivinä jopa tuhansia asiakkaita. Suurista asiakasmääristä huolimatta ruoan valmistuksessa halutaan säilyttää talon oma maku ja ilme. 

Talo sai keväällä 2014 myös Joutsenmerkin ensimmäisenä kokous- ja kongressikeskuksena Pohjoismaissa. Merkki kertoo kuluttajalle tuotteen ja palveluiden olevan ympäristön kannalta parhaiden joukossa.

Lisätietoja

Erika Eischer, Tampere-talon kongressipäällikkö, puh.  040 545 0011, erika.eischer@tampere-talo.fi

Pasi Vataja (Maître Restaurateur), Tampere-talon ravintolapäällikkö, puh. 050 388 7130, pasi.vataja@tampere-talo.fi

Lue lisää Rôtisseurs-kriteereistä

Lue lisää Rôtisseurs-järjestöstä

Tiedote 8.5.2014: Tampere-talolle Joutsemerkki

Kuvia

Kuvia henkilökunnasta Rôtisseurs -käätyineen

Tampere-talon ruokagalleria