Taitaja2021-kilpailut antavat nuorille mahdollisuuden loistaa

3.2.2021

Vaikka koronatilanne asettaa rajoituksia yhteisiin tapaamisiin, on hyvä muistaa nuoria alan opiskelijoita ja tukea heidän ammatillista kehittymistään. Vuoden nuoren kokin ja saliammattilaisen lisäksi kokemusta voi kartuttaa Taitaja2021-kilpailuissa.

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan ammattitaidon alle 
22-vuotiaiden Suomen mestaruuksista. Jyväskylän Gradiassa 3.2.2021 järjestetyssä semifinaalissa paikalliset kyvyt suoriutuivat hienosti.

Kilpailu oli kova, sillä mukana oli peräti 98 kokkiopiskelijaa ja 23 tarjoilijaopiskelijaa eri puolilta Suomea. Semifinaalikilpailujen käytännön keittiötyöosuudessa suunniteltiin ja toteutettiin vatitarjottava 20 henkilölle ja jälkiruoka lautasella 6 henkilölle. Tarjoilijalajin tehtävä koostui kahdesta moduulista: korkeatasoinen bistrotarjoilu ja juomasekoitusten valmistus. Gradialaiset kilpailijat venyivät huippusuorituksiin: Anastasia Kortemäki ja Paavo Hämäläinen pääsivät kokkilajin finaaliin ja Venla Ikonen tarjoilijalajin finaaliin. 

Finaalit järjestetään Oulussa 18.-20.5.2021 poikkeusjärjestelyin. Yhden ison yleisötapahtuman sijaan kilpailulajit järjestetään hajautetusti Pohjois-Suomen ammatillisissa oppilaitoksissa. Yleisö pääsee osallistumaan tapahtumaan virtuaalisesti Suomesta ja ulkomailta. Virtuaalitapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Näin voi helposti seurata kilpailuja ja oheistapahtumia, tutustua loistaviin ammatteihin ja kannustaa sädehtiviä nuoria.

Gradia Jyväskylän Priimus-kampuksella annetaan mitä parhainta ravintola- ja catering-alan koulutusta. Sekä nykyisten että entisten opettajien ja opiskelijoiden mielestä Tuomiojärven rannalla sijaitseva opinahjo on alallaan Suomen ykkönen. Koulutus on korkealla tasolla ja alan kilpailuissa on vuosien myötä saavutettu paljon menestystä - jopa maailmanmestaruustasolla.

Lisätiedot:
lehtorit Riitta Palho, puh. 040 341 6006 ja Timo Rasinaho, puh. 040 341 6014