Ravintola C järjesti Rôtissööreille unohtumattoman kilven palautusillan la 6.8.

7.8.2022

Tamperelainen huippuravintola Ravintola C ilmoitti keväällä sulkevansa ovensa tänä vuonna. Uutinen oli yllätys, sillä Ilkka Isotalon ja Christina Suomisen yhteistä taivalta on kiinnostuneesti seurattu alusta lähtien eli kuluneet 14 vuotta. Ravintola on ollut lukuisia kertoja Suomen 50 parhaan ravintolan joukossa, kuulunut Chaine des Rôtisseurs-kilpiravintoloihin ja niittänyt kaiken kaikkiaan mainetta ja kunniaa ravintolakentällä.

Kaksikko ei ole vielä kertonut viimeistä aukiolopäiväänsä, mutta eipä tätä vuottakaan ole paljoa jäljellä, joten mikäli mielit vielä kokea tämän ainutlaatuisen ruoan ja viinin liiton, niin nyt aika varata pöytä.

Eilen lauantaina 6.8.2022 ravintolassa vietettiin yksityistilaisuus, jossa Chaine des Rôtisseurs-kilpi palautettiin Chaine des Rôtisseurs-järjestölle yhtä juhlavin menoin kuin se aikoinaan ravintolalle luovutettiin.

Keittiömestari Ilkka Isotalon toteuttama yllätysmenu oli huikea taidonnäyte ja Christinan suunnittelemat viinit annoksiin tekivät menusta täydellisen elämyksen. Annokset olivat gastronomista ilotulitusta, kauniita ja niin täynnä makuja, että pöytäseurueessa nautiskeltiin annoksia ääneti, kehuen ja kiittäen. Tunnelma ravintolassa oli samaan aikaan kiitollinen ja haikea. Ruoan ja viinin sinfoniaa nauttiessa ajatteli samalla, että toivottavasti nämä kaksi huippuammattilaista keksivät vielä paljon uusia toteutuksia, niin taitavia he ovat.

Keittiömestari Ilkka Isotalo on ravintolan sielu, huippuosaaja, jonka luovuus on ennennäkemätöntä. Hänellä on uskomaton taito hyödyntää paikallista agrikulttuuria ja paikallistuottajien satoa. Ravintolan viinimaailman täydellisestä istuvuudesta ruokaan huolehtii Christina Suominen. Christinan erityisosaamisena on viinit. Hän yksi Suomen parhaimmista sommeliereista, joka on tuomaroinut jo vuosia myös nuorten sommelierin kilpailuja.