Nuorten kokkien 2023 aluekilpailut käynnissä: Sivi Saarivirta voitti Turussa

22.11.2022

Nuorten kokkien SM 2023 -kilpailut käydään Helsingissä 21.1.2023. Loppukilpailuun osallistuvien kokkien aluekilpailut ovat käynnistyneet ja Turun alueen kilpailun voittaja on Sivi Saarivirta. 

Kilpailu käytiin sunnuntaina 20.11.2022 Raision seudun koulutuskuntayhtymän Rasekon FoodLaboratoryn tiloissa. Kilpailuun oli ilmoittautunut 4 osanottajaa viimeiseen ilmoittautumispäivään 12.11.2022 mennessä.

Kilpailu käytiin ns. korikilpailuna, jossa kukin kilpailija sai korin, josta on 30 minuuttia aikaa suunnitella
kolmen ruokalajin menu korin raaka-aineista. Tämän jälkeen oli 3,5 tuntia aikaa valmistaa ruokalajit, kutakin neljä annosta. Pääraakaaineet olivat, alkuruokaan punakampela, pääruokaan peuran ulkopaisti ja jälkiruokaan päärynä. Pääraaka-aineet kilpailijat saivat tietää etukäteen, muut raaka-aineet 30 minuuttia
ennen kilpailun alkua.


Kilpailun osanottajat
Sivi Saarivirta, Ravintola Smör
Milena Mäkinen, Ravintola Rikalan Krouvi/Rikalanmäki Catering
Jasper Juutinen, Ravintola Kaskis
Atte Salminen, Ravintola Roster


Kilpailun johtaja
Kai Järnström, Vice-Conseiller Culinaire


Tuomaristossa toimivat makutuomarit
Helga Ruutu, keittiömestari Chef Rôtisseur
Tommy Gråhn, keittiömestari Chef Rôtisseur
Kaisa Alanen, Dame de la Chaîne
Kirsi Vesalainen, Dame de la Chaîne


tekniikkatuomarit
Riitta Hirvonen, Bailli de Turku, Commandeur, aluevouti
Arttu Parviainen, keittiömestari, Chef Rôtisseur


Turun Voutikunnan kiitokset Raision seudun koulutuskuntayhtymän – Rasekon johdolle
FoodLaboratoryn tilojen saamisesta käyttöön ja Vice-Conseiller Gastronomique Tomi Aholle
kilpailun järjestelyistä. Kiitokset kilpailun tukijoille, Kespro Noutotukku Turku, Poronlihan Erikoisliike Heinoset Oy, Herkkunuotta Oy, Turun Kauppahalli, Heirol Oy, Saarioinen Oy ja Metro-Tukku Oy.
Onnea ja menestystä vielä kaikille kilpailuun osallistuneille ja sen onnistumiseen vaikuttaneille.