60v juhlavuoden paikalliskapituli Jyväskylässä 18.2.23

20.2.2023

Chaîne des Rôtisseurs Finlanden 60v juhlavuoden toinen paikalliskapituli järjestettiin lauantaina 18.2. Jyväskylässä. Talvikapituli järjestettiin Gradia Priimuksessa ja tilaisuuteen osallistui 82 henkilöä. Ennen juhlaillallista tilaisuudessa installoitiin 15 uutta jäsentä. 

Grand Dinerin menussa oli siikaa, haukea, muikkua ja mätiä blinin kera, mustajuurikeittoa ja pääruokana koivunvarvuilla kypsennettyä karitsaa. Tämän jälkeen nautittiin juustoja ja lopuksi valkosuklaamoussea, macarons ja lakkakeittoa. 

"Tämä on juhlavuoden toinen kapituli ja on hienoa viettää se täällä Gradia Priimuksessa, jossa Vuoden nuoreksi kokiksi valittu Saku Karstila on opiskellut. Sakun opettajat ovat tämän illan antimien takana", Jyväskylän voutikunnan puheenjohtaja Seppo Valkeinen totesi tilaisuudessa. 

Illan lopuksi tuttuun tapaan kiitettiin puheilla ja taputuksilla koko keittiön henkilökuntaa onnistuneesta illasta. 

Keski-Suomalainen julkaisi hienon artikkelin myös tilaisuudestamme: Jyväskylässä juhlittiin Suomen Paistinkääntäjien Veljeskunnan 60-vuotisuutta koivunvarvuilla kypsennetyllä karitsalla – kattojärjestön historia ulottuu 800 vuoden taakse | Keski-Suomi | Keskisuomalainen (ksml.fi)⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠


kuvat: Juho Yläjärvi, BrownBear