Emmiina Lehtonen voitti pronssia Nuorten kokkien kilpailussa Taiwaniassa 8.9.18

9.9.2018

Emmiina Lehtonen
Emmiina Lehtonen

MM-pronssia Suomen Emmiina Lehtoselle

Vuoden nuori kokki Emmiina Lehtonen voitti pronssia Nuorten kokkien maailmanmestaruuskisoissa Taiwanissa lauantaina 8.9.2018. Menestyksen toi kilpailusuorituksen harmoninen makukokonaisuus, luovuus ja esimerkillinen tekninen taito.

Kansainvälisen gastronomisen järjestön Chaine de Rôtisseurs'n eli Paistinkääntäjien järjestämissä kilpailuissa toisistaan otti mittaa 22 nuorta kokkia eri puolilta maailmaa.

13 kansainvälisesti arvostettua tekniikka- ja makutuomaria arvioivat kilpailijoiden suoritukset Keittiömestareiden Maailmanliiton ohjeistusta noudattaen. Mittavan uran Suomessa ja kansainvälisesti tehnyt keittiömestari ja opetusneuvos, Conseiller Culinare Martti Lehtinen toimi Suomen edustajana makutuomaristossa: "Emmiinan suorituksessa oli paljon hyvää: valmistusmenetelmät, esillepano, raaka-aineiden rakenne ja suutuntuma olivat kaikki kohdillaan" Lehtinen kertoo. "Luovuus, makujen harmonia sekä raaka-aineiden ominaismakuja korostava valmistustapa nostivat Emmiinan palkintosijoille" Lehtinen summaa.

Kisa perustui ruokakoriin (Black Box), jonka tarkka sisältö paljastettiin kilpailijoille vain puoli tuntia tunti ennen kokkauksen aloittamista. Vain pääruokalaji lampaan kylki oli kerrottu ennakkoon. Kilpailijoiden piti suunnitella ja valmistaa menu kolmen tunnin kilpailuajan puitteissa.

Emmiina Lehtonen voitti Nuorten kokkien SM-kilpailut tammikuussa 2018. Tuolloinkin hän valmisti tuomariston mukaan tasapainoiset annokset, joissa maut muodostivat harmonisen kokonaisuuden. Voiton jälkeen Lehtonen valmistautui kilpailuun lehtori Arja Luiron opastuksella. Lehtonen työskentelee Tampereella Ravintola TAMK Catering Studiossa.

 

Lisätietoja antavat:

Emmiina Lehtonen

emmiina93@hotmail.com

Puhelin +358 503310379

 

Martti Lehtinen

opetusneuvos 

chef.martti.lehtinen@gmail.com

Puhelin +358405040863

 

The official results of the competition are now available!

1st place: Joseph TRAN - CANADA
Inn at Laurel Point, Victoria, Canada

2nd place:  Michael BECHERER - GERMANY
Lafleur Restaurant, Frankfurt, Germany

3rd place: Emmiina Marianne LEHTONEN - FINLAND
Tam Catering Studio, Tampere, Finland

The Wüsthof High Kitchen Score award:
Joseph TRAN, Canada.

More material is available on the Competitions websites.