TERVETULOA!

Ruokatrendit ovat ohikiitäviä, klassinen gastronomia pysyy

Chaîne des Rôtisseurs on maailman vanhin gastronominen järjestö, joka toimii yli 75 maassa. Järjestö perustettiin klassisia ranskalaisia keittiötaitoja arvostaen ja vaalien vuonna 1248 ja erilaisten vaiheiden jälkeen uudelleen 1950. Laadukkaille, omassa kategoriassaan parhaimmistoa edustaville ravintoloille ja herkkumyymälöille on myönnetty kansainvälisesti arvostettu Chaîne des Rôtisseurs-kilpi. Järjestö yhdistää sekä intohimoiset ruoka- ja viiniharrastajat, että taidokkaat ravintola-alan ammattilaiset.

Ajankohtaista

Chaîne des Rôtisseurs x Camus -konjakki

Camus konjakkitalo on tehnyt pitkään yhteistyötä Chaîne des Rôtisseurs -järjestön kanssa ja on nyt 75v -juhlavuoden kunniaksi luonut erityisen Chaîne-konjakin.

Tätä konjakkia ei ole tarkoitettu vain nautittavaksi, vaan myös juhlittavaksi. Yli vuosikymmenen kypsytetyistä tisleistä valmistettu sekoitus on kruunattu ripauksella kunnioitettavaa konjakkia ajalta, jolloin Michel Camus liittyi Chaîne des Rôtisseursiin lähes 70 vuotta sitten.

Private Collection Chaîne des Rôtisseurs

K-Citymarket Järvenpää sai 6.10.25 arvostetun Rôtisseurs-kilven merkkinä kaupan korkeasta laadusta. Citymarket palkittiin taannoin yhtenä maailman parhaista ruokakaupoista ja se on kauppias Markku Hautalan (vasemmalla) johdolla niittänyt paljon hyvää mainetta. Klikkaa ja lue lisää!
KILPIRAVINTOLAT 2025 / Suomessa 80 ravintolaa Chaîne des Rôtisseurs Finlande julkaisee jatkossa vuosittain kansainvälisenä kilpipäivänä huhtikuussa listan kilven säilyttäneistä kilpiravintoloista. Kilpi on arvostettu klassisen gastronomian taidot omaavan ravintolan tunnus.
Chaîne des Rôtisseurs kansainvälinen applikaatio on nyt saatavilla. Sovellus löytyy Chaine Connect-nimellä Applen App Storesta ja Androidiin Google Playsta. Klikkaa kuvaa ja pääset käyttöohjeeseen.

Tour de Chaine -kilpikiertue

Tour de Chaine-kiertue 2024-2025 esittelee kaikki Suomen Rôtisseurs-kilpiravintolat. Kilpi ei ole fine dining-tunnus, vaan laadukkaan ja omassa kategoriassaan parhaimmistoon kuuluvan ravintolan kilpi. Ravintoloissa on erinomainen hinta-laatusuhde, klassisilla keittiötaidoilla valmistettua ruokaa ja annoksia tukeva juomavalikoima. Kilpiesittelyt löydät sosiaalisen median kanavistamme Instagram ja Fb.

Tiedoksi

Nuorten Kokkien SM25-mestari Joel Manninen, Lapland Hotels Sky Ounasvaara. Joel edustaa Suomea Nuorten Kokkien MM-kilpailuissa Istanbulissa 2026.
Vuosi 2025 on 75v -juhlavuosi. Toiminta ulottuu jo 1200-luvulle, mutta hiipui sotien vuoksi välissä, kunnes joukko korkeatasoisia ranskalaisia gastronomeja elvytti järjestön uudelleen vuonna 1950 - Vive la Chaîne!
25 Lahti, 26 Oulu, 27 Pohjanmaa, 28 Kaleva, 29 Karjala, 30 Jyväskylä, 31 Lappi, 32 Turku, 33 Helsinki, 34 Tampere. Kansainvälinen Grand Chapitre 2026 on 11-13.6. Aix en Provencessa

Kansainvälinen toiminta

Rôtisseurs-jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua ympäri maailman kiinnostaviin gastronomisiin tapahtumiin eri maissa. Kiinnostavissa eri maiden kapituleissa pääset kokemaan ainutlaatuisia tilavierailuja, ravintolaelämyksiä, hotelleja ja kulinaristin makuhermoja kutkuttavia makuelämyksiä. Tästä näet ajankohtaiset kapitulitapahtumat ympäri maailman. 

Events Calender

Vuoden 2026 kansainvälinen kilpipäivä 25.4.2026 - tästä kansainväliselle sivulle!

Tule järjestömme kumppaniksi

Chaîne des Rôtisseurs Finlande on arvostettu gastronominen järjestö, jonka tavoitteena on vaalia ja kehittää kansallista ja klassista ruokakulttuuria Suomessa sekä nostaa suomalaista osaamista kansainväliselle tasolle. Yrityksenä teillä on ainutlaatuinen mahdollisuus olla mukana tukemassa tätä tärkeää työtä ja rakentamassa yhteistä gastronomista tulevaisuutta. Kumppanina yrityksenne saa näkyvyyttä arvostetussa gastronomisessa yhteisössä, jonka jäsenistö koostuu alan ammattilaisista, vaikuttajista ja intohimoisista ruoan ystävistä. Tukemalla Chaîne des Rôtisseurs Finlandea yrityksenne on mukana edistämässä laadukasta, vastuullista ja monipuolista ruokakulttuuria. Kumppanina voitte olla mukana tekemässä merkityksellistä työtä suomalaisen gastronomian hyväksi.