Tampereen Vuoden Nuori Kokki 2020 on Emmi Latvanne

12.11.2019

Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Nuorten Kokkien Tampereen aluekarsintakilpailun voitti toista kertaa putkeen Rusticheria Stellan kokki Emmi Latvanne.

Torstaina 7.11. käydyssä mittelössä Emmi keräsi tuomareilta eniten kiitosta kuvankauniista jälkiruoka-annoksestaan sekä aina kokkia haastavan fasaanin täydellisestä kypsyydestä pääruoassa.

Kisapäivä on tiukka kokeneellekin kokille. Kisailijoille annetaan lista käytettävistä raaka-aineista, puoli tuntia aikaa suunnitella ja kolme tuntia aikaa valmistaa aineksista menu, joka osoittaa parhaalla mahdollisella tavalla nuoren kokin kykyjä ja tyyliä. Suoritusta arvioidaan niin keittiötyöskentelyn kuin annosten lopputuloksen osalta.

- Kilpailu on erinomainen mahdollisuus nuorille osaajille näyttää ammattitaitoaan ja paineensietokykyään. Osallistumalla pääsee oppimaan itsestään, solmimaan suhteita ja saa näkyvyyttä näinkin suuressa gastronomisessa järjestössä, Tampereen Paistinkääntäjien vouti, Markki Palve, kertoo.

Emmin kilpailutaival jatkuu helmikuussa Jyväskylässä Nuorten Kokkien SM-kilpailussa, jonka voittaja lähtee edustamaan Suomea Pariisiin MM-kisoihin.

Chaïne des Rötisseurs eli Paistinkääntäjät on maailman suurin ja vanhin gastronominen järjestö, joka kehittää ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhdessä ammattilaisten ja aktiivisten harrastajien kanssa.

 

Tampereen Vuoden Nuori Kokki -kilpailujen voittajat

• 2020 Emmi Latvanne

• 2019 Emmi Latvanne

• 2018 Emmiina Lehtonen

• 2017 Teemu Ovaska

• 2016 Kim Slotte

• 2015 Lauri Urkko

• 2012 Iida Moilanen

• 2010 Lasse Haapaniemi

• 2009 Jarmo Kajander

• 2008 Reino Sarka

• 2007 Anu Antila

• 2006 Mikko Kautto

• 2005 Arto Rastas