Kilpaileminen osana ammatillista kehittymistä

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs -järjestö organisoi joka vuosi Le Meilleur Jeune Commis Rôtisseur -kilpailun, jonka tarkoituksena on antaa nuorille ammattilaisille mahdollisuus kehittää taitojaan. Lisäksi kilpailu pyrkii ylläpitämään ja vaalimaan kansallisen keittiön perinteitä. Alueellisissa kilpailuissa voutikuntiensa parhaiksi valitut kilpailevat paremmuudesta kansallisessa kilpailussa, jonka voittaja lähtee edustamaan Suomea kansainväliseen kilpailuun.

Vuoden 2018 Kansainvälinen Nuori Kokkien -kilpailu järjestettiin syyskuun 8. päivä Taiwanin Keelung'issa. Suomea edusti SM-voittaja Emmiina Lehtonen voittaen MM pronssia.     


NUORTEN KOKKIEN SM KILPAILUT TAMPEREELLA 02. 02. 2019


Kuka voi osallistua?

Suomen voutikuntien järjestämiin alueellisiin kilpailuihin voi osallistua MM-kilpailuvuonna syyskuun 1. päivänä 2019 alle 27-vuotias oleva kokki, jonka esimies on vähintään järjestön Chef Rôtisseur -arvoinen jäsen.

Aluekarsinnat pidetään voutikunnittain. Ottamalla yhteyttä oman voutikuntasi Vice-Conseiller Culinaireen saat lisätietoa kilpailuista.